Ben en son 2009'da oradaydım ve benzin 1,8 TL civarındaydı. Çok yakmıyodu canımı açıkcası 50 TL atıp baya baya geziyodum. Şimdi ne alemde benzin fiyatları?
Şuan ki fiyat 3.20
o paraya nerde buluyosun benzini merak ettim... burda 4.70
kıbrısda
Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır. GIBBON
Aslinda benim sorunum dis goruntuyle, cebimdeki paranin uyumsuzlugundan kaynaklaniyo disardan bakanlar icin baya iyi durumda gozukuyorum ama cebimdeki para hicbizaman ortalama bi ogrencinin cep harcligini gecemedi ve bu durumla yasadigim hayat tarzi bazen cok trajikomik olaylara sahne olabiliyo
İnsigniadan once astra vardi onunla kac kere benzinim bitip yolda kaldigimi hatirlamiyorum bile insigniada karar almistim bunu asla benzinsiz birakmicaktim taki o kara gune kadar
En kotu senaryo gerceklesti Bi gun yanimda kiz arkadasim varken benzin bitti tuttum kolundan aldik bidonu elimize benzinlige gittik birtek aldigimiz gun depoyu fulledim onun disinda iki arabadada ceyrek depoyu gecemedim
Birgun kirmizi isiktayim bi tane ufak cocuk geldi abi bi yardim et be falan filan biseyler diyo. O gunde yanimda hic para yok arabada bozuk 10 kurus bile yok ondan sonra aramizda su diyalog yasandi
- abicim be yanimda hic para yok
+nasil yok ya bu arabaya nasil biniyon ozaman
-patronun arabasi ben soforum ve usulca uzaklastim
Mesela ogrenciyseniz ve cebinizde 30 tl varsa o gunu guzel bi sekilde gecirebilirsiniz bi yerde yemek yiyip,sinemaya gidebilirsiniz yada bi disarda bi kahve icebilirsiniz ama 30 tlniz ve benzini bitik bi insignianiz varsa disari cikmak icin benzin koymaniz lazim ve benzinlige gidince soyle bi olay gelisir
Yanimda sahin bile 20 tl lik alirken benim insigniayayla yanasip 10tl 95 oktan dedigimde pompacinin yapma be abii deyisi hala gozumun onunde her gun bu ve bunlar gibi olaylar yasiyorum eskiden uzuluyodum bu durumada artik guluyorum komik geliyo cunku ayin 20 gunu param varsa 10 gunu kesinlikle 0tl o gunlerde arabayi genelde yikayip yikayip seyrediyorum
eğerki ben öğrenci olsam gidip 60-70 bin verip yada verdirip insigniaya binmem gider 2002 -2004 arası tek kapı bi bmw alırım 30-35 bin tl arası bidetüp koyarım benden havalısı olmaz bence öğrenciler satın insginiaları
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
Ben zaten e46 dusunuyodum ama duzgunleri 30-35 milyar falan sonra dusunduk masraf cikarma ihtimali yuksek ve iki tane eski araba olcagina bi tane adam gibi olsun dedik astrayi satip bunu aldik
eğerki ben öğrenci olsam gidip 60-70 bin verip yada verdirip insigniaya binmem gider 2002 -2004 arası tek kapı bi bmw alırım 30-35 bin tl arası bidetüp koyarım benden havalısı olmaz bence öğrenciler satın insginiaları
ondan sonra sanayiden çıkmazdın dimi
walla bende öğrencilik yaptım, 2 yıl bilecikteydim, aracımda vardı, 97 şahin s 1.4 kırmızı renk, gayette mutluydum kırmızı şahinimle, her türlü iş görüyordu yani, bi tane bakkalımız vardı açık hesap çalışırdık,1 hafta bakkala, 3 hafta arabaya giderdi gelen para, o dönem her hafta düzenli 100 lira gelirdi, ayda 400 lira, idare ediyorduk bi şekilde, hatta arabaya müzik sistemi bile yaptırmıştım, haftasonları genelde okuldan arkadaşları toplayıp onlara benzin aldırıp istanbula yada yakın illere bursaya, kütahya, afyon yada eskişehire giderdik, 7 kişi bindiğimiz çok olmuştur, geceleri dağa çıkıp mangal yaktığımız, canımız sıkıldığında evde okey oynadığımız, yaşanması gereken güzel yıllardı....
Ben zaten e46 dusunuyodum ama duzgunleri 30-35 milyar falan sonra dusunduk masraf cikarma ihtimali yuksek ve iki tane eski araba olcagina bi tane adam gibi olsun dedik astrayi satip bunu aldik
valla canım kardeşim banada peder aldıttırmadı 3.20ci alıcaktım 2006 model ilk sahibinden 100 bın kmde komple mtecnık boya değişen hiç birşey yok ama alamadım ama içimde uktedir e46 mtecnık bana göre bmw'nin gelmiş geçmiş en güzel kasası...
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
walla bende öğrencilik yaptım, 2 yıl bilecikteydim, aracımda vardı, 97 şahin s 1.4 kırmızı renk, gayette mutluydum kırmızı şahinimle, her türlü iş görüyordu yani, bi tane bakkalımız vardı açık hesap çalışırdık,1 hafta bakkala, 3 hafta arabaya giderdi gelen para, o dönem her hafta düzenli 100 lira gelirdi, ayda 400 lira, idare ediyorduk bi şekilde, hatta arabaya müzik sistemi bile yaptırmıştım, haftasonları genelde okuldan arkadaşları toplayıp onlara benzin aldırıp istanbula yada yakın illere bursaya, kütahya, afyon yada eskişehire giderdik, 7 kişi bindiğimiz çok olmuştur, geceleri dağa çıkıp mangal yaktığımız, canımız sıkıldığında evde okey oynadığımız, yaşanması gereken güzel yıllardı....
neden sanayiye giriceksin abi bi kere götür avcılardaki borusana gir tamam işte ondan sonra sıkıntı olmaz...
Forumda bir cok ögrenci kardesimde insignia kullanıcısı gördügüm kadarıyla.Bu durumda cok sanslıyız galiba bu yaşta insignia gibi bir arabaya sahip oldugumuz icin..Ben kendimi özetlemek istedim açıkcası ögrencilik hallerim ve insignia.Evet malum araclarımız benzini fazla yakmakta bende bir ögrenci olarak belli bir kazancim olmamasi sebebiyle yasadiklarimi yazmak istedim Varan 1 aylık babamın yollladıgı yakit ucreti 1 depoya es deger onun hesaplamalarina gore evden okula okuldan eve Aylik 2 depo benzinim kafadan peki nerden cepten Eğer depom doluysa en hareketli ve piyasa caddelerde turbo sesimi dinlerim Okul ici duraklardan malum bayan arkadaslar icin birden fazla kere gecerim Arkadaslarimla ufak kapismalar yaparim Malum burada yagmur cok haftada 1 2 kez aracimi sonaxta yikatiyorum maddi durumum iyiyse Burdaki benzinliklerde yikama ucretli cunku Ama maddi acidan sıkıntı varsa butcede ev arkadasimla evin onunde kovayla yikadigimiz cok oldu )) Cok zevkli Benzinim az ve limit doluysa evden okula en dusuk devirde gidip gelinir okul ici turlar bi kenara birakilip monoton hayata gecis yapilir Araclarin vergisi kilo bakimindan aliniyor ve babam bundan habersiz 6 ayda bir Kktc icin 750 tl vergi odenirse o ay az gezilir)) Ama herseye deger bu gunler cok zevkli gercekten hayatta herseyi tatmak lazim daha keyifli Arkadaslarimda benzer hikayeler yazarsa guzel bir konu olur diye dusundum..Saygilar
Şanslısın kardeşim,yazdıklarını okuyunca üniversite yıllarımda tasarruf edebilmek için okuldan eve dönerken yürüdüğüm zamanlar aklıma geldi..Öğrenci tarifesi belediye otobüsü ücreti bile aylık bazda sarsıyordu bütçemi...
neden sanayiye giriceksin abi bi kere götür avcılardaki borusana gir tamam işte ondan sonra sıkıntı olmaz...
borusana girdimi bi daha sıkıntı olmazmı yani ?
yanı bi seferlik yaptırıcaksın abi ondan sonra iyi birini bulup sanayide devam ediceksn bakımlarına sıkıntı çıkmaz yanı ...
Mesela ogrenciyseniz ve cebinizde 30 tl varsa o gunu guzel bi sekilde gecirebilirsiniz bi yerde yemek yiyip,sinemaya gidebilirsiniz yada bi disarda bi kahve icebilirsiniz ama 30 tlniz ve benzini bitik bi insignianiz varsa disari cikmak icin benzin koymaniz lazim ve benzinlige gidince soyle bi olay gelisir
Yanimda sahin bile 20 tl lik alirken benim insigniayayla yanasip 10tl 95 oktan dedigimde pompacinin yapma be abii deyisi hala gozumun onunde her gun bu ve bunlar gibi olaylar yasiyorum eskiden uzuluyodum bu durumada artik guluyorum komik geliyo cunku ayin 20 gunu param varsa 10 gunu kesinlikle 0tl o gunlerde arabayi genelde yikayip yikayip seyrediyorum
Neyse ki yolda kalmışlığım yok ama güzel şeyler yaa))))
Yorum