Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araçlarımızın 2. El Değeri İçler Acısı!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Araçlarımızın 2. El Değeri İçler Acısı!!!

Türkiyede çok ilginç ve anlaşılmaz bir tüketici profili var. hele araba söz konusu olunca tam anlamsızlık durumu. bu ülkede insanlar insignia görünce iç geçirip dönüp bir daha bakarlar ama alacak paraları olsa bile gider reno,fiat alırlar. bu ülkede hala broadway ler altın bozdurur gibi satılıyor. adama soruyorsun: neden bunu tercih ettin? cevap: çabuk satılıyor, ustası çok, parçası ucuz vs. vs. Aslında parça ucuz ama daha çok arızalanır, ustası çok! neden? çünkü, çok eski teknoloji ve çok bozuluyor. çabuk satılıyor, neden? çünkü sen ve senin gibiler hala hidroik direksiyonu bile opsiyon sayan eski kafaya sahip...
    Ben insigniyamı alırken babam bile aradı vazgeç dedi, ki babam araba hastasıdır ve insigniaya (daha doğrusu güzel olan her arabaya) hastadır.
    aslında "alacaksan ikinci el alacaksın" diyenlere kısmen katılıyorum. ancak ben neredeyse tüm birikimini bu arabaya vermiş birisi olarak diyorum ki: "0 her zaman iyidir""kafan rahat olur"
    bizde eskiden araba yatırım sayılırdı. sanırım hâla bu yanılsamadan kurtulamadık.
    sevgili arkadaşlar, bence insignia'mızın tadını çıkaralım. o kar eden vw'cularda bizi ya yanlarından geçerken iç geçirerek ya arkasından sellektör yaparken ya da arkamızdan görmeye devam etsinler.

fiyat, özelliklede ikinci el fiyatı gerçekten realiteden uzak, sizlere katılıyorum, Yüce Rabbim sizleride bizleri de mecbur kalıp satmaktan korusun. yoksa hakikaten çok ucuza gidebilir.

bu araba binmek için alınabilir ve gerçekten keyifle binilir hiç bir yerde de yüzünüzü yerde komaz.
    araba alacak arkadaşlarımıza bence: "binecek ve bir-iki yıl içinde satmayacaksan al, yok eğer biraz biner satarım diyorsan başka seçenekleri değerlendir" demek lazım...

selametle kalın, insignia'nıza sahip çıkın.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Lüks araçlar (D ve E sınıfı) arasında en az zarar edilen VW passat ve CC, zarar etmeme sebepleri de sıfır almak için verilen akıl almaz bekleme süreleri, bunlar dışındaki tüm araçlarda zarar oluyor.

Hele Mercedes ve BMW zarar korkunç boyutlarda (kabaca yılda 15-20 bin arası).

Bizim araçlarda özellikle LPG bağlantılı sorunlar, -mükemmel bir performans motoru olmasına rağmen - şehiriçindeki yüksek yakıt tüketimi 1.6 180 hp motorların piyasasını çok düşürdü 1.4 ler de bundan etkileniyor.

İkinci el piyasasındaki saçmalıklara yerden göğe katılıyorum; bazı araçlar mükemmel durumda olsalar da satılamıyorken bazı araçların ölüsü bile para ediyor, vatandaşımızın bu konudaki tercihlerini anlamak hakikaten güç.
      1.4T Su Mavisi + Sunroof Paketi + Landirenzo Omega Kit LPG

Yorum

Aslında durum araca nasıl baktığınızla ilgili bence... bir aracı sıfır yada ikinci el olarak eğer beğenerek alıyor ve sonra severek kullanıyorsam ben aldığım zevke daha çok önem veririm, ha tabiki kimse br aracı alışıyla satışı arasında çok fark olsun istemez ama dediğim gibi eğer araçtan memnunsanız aradaki farkı aldığınız zevke sayın bence...

Bende aracımı alalı çok kısa zaman oldu. sıfır almayı düşünüyordum ama baktım ki az kullanılmış dolu bir sürü araç var. sıfır yerine ikinci el tercih ettim. buda iştte o bahsettiğim kullanım zevkimi arttırmaya yönelik bir düşünceydi.
        1.4 T Edition Elegance -Karbon siyah, SP, 18 jant, Necvox MM.

Yorum

Aslında Halkımızın Şöyle genel tercihlerine baktığımızda İnsignianın başına gelenler az çok ne sebeptendir anlaşılıyor halkımızın kafa yapısı psikolojik durumu az çok ortada
          '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
          '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

2.El değeri konusunda malesef bende çoğunuza katılıyorum.Son aracımı uzun bir bekleyişimden sonra 53.500 tl'ye satabildim.Fakat şu an aracını satmak isteyen arkadaşlara panik yapmamalarını öneririyorum.2013 model araçların piyasaya girmesi en az 1,5 ay sonrayı bulacaktır.Bu zaman zarfında 2.el piyasasında hareket olması muhtemeldir.
            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Insigniateam üyelerinin araçlarını satarlarken piyasayı belirleyebilecek derecede kalabalık bir topluluk olduğunu düşünüyorum..

Ben kendi adıma piyasa ne olursa olsun imzamdaki 17800 km deki aracımı 60000 TL nin altında satmam.71000 TL ye aldığım aracın değer kaybı ancak bu kadar olmalıdır..
              2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

turkıyede malesef ıkıncı elden baska arac alınmaz kanaatındeyım uzun sureler bıneceksenız 0 alaınabılır mantıklı ama benım gıbı 2-3 yıl bınıp satacak ısenız kı sıfır almak mantıksız ayrıca turkıyedekı 2.el pıyasası cok sacma sapan 10-15 yasındakı araclar dunyanın parası ederken ornegın bmw 2001model 200-250 bın km dekı araclar 32000-36000 tl arası gıdıyor dusunun elımızdekı 2-3 yasındakı araclar nerdeyse yok pahasına gıdıyor benım canımı sıkan o acıkcası bu pıyasada nasıl bır mantık var vallahı 4-5 senedır yakından ıcındeyım çözemedım çözülecegede benzemıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tonyhawk
                  turkıyede malesef ıkıncı elden baska arac alınmaz kanaatındeyım uzun sureler bıneceksenız 0 alaınabılır mantıklı ama benım gıbı 2-3 yıl bınıp satacak ısenız kı sıfır almak mantıksız ayrıca turkıyedekı 2.el pıyasası cok sacma sapan 10-15 yasındakı araclar dunyanın parası ederken ornegın bmw 2001model 200-250 bın km dekı araclar 32000-36000 tl arası gıdıyor dusunun elımızdekı 2-3 yasındakı araclar nerdeyse yok pahasına gıdıyor benım canımı sıkan o acıkcası bu pıyasada nasıl bır mantık var vallahı 4-5 senedır yakından ıcındeyım çözemedım çözülecegede benzemıyor
                  söylediklerinize tamamen katılıyorum. Türkiye de 0 km araba almak enayilik, özellikle fiyatı belli bir seviyenin üstünde araç almak. Yoksa gidip c segmenti 40.000 tl ye aldığın arabayı 3 sene sonra en kötü 33.000-34.000 tl satabiliyorsun. Kaybın da o kadar can acıtmıyor. Bizim araçlarda yok pahasına satılıyor.
                  Renault!!!

Yorum

bu konunun biraz yakıtla alakalı olduğunu düşünüyorum.ayriyetten türk insanında anlamadığım bir şekilde passat bmw ve mercedes hastalığı var illa bunlar olacak diyorlar. passat c180 ve 320 yi incelediğiniz zaman insigniada bulunan donanımların neredeyse yarısı mevcut değil ayriyetten 320 dışında motor güçleri zayıf otomobiller. biraz toplum baskısı diyebilriz bana çok diyen oldu bunu alacaama gider passat alırım diye bende sen o passatı al bu arabayla egzozundan girer panjurundan çıkarım diyorum.bir başka konu ise opelin hali hazırda malum malzeme kalitesi insignia da çok güzel bir adım attılar fakat hala tam anlamıyla çözülememiş problemleri var merkezi kili far düğmesi sabit gazda giderken tekleme vs vs çok büyütülecek problemler değil ama kaliteyi belirleyen hususlar detaylarda gizli olduğu için otomobillerin fiyatını malesef düşürüyor

Yorum

ülkemizde malesef markaya bağlı 2. el mantığı oluşmuş durumda.(sebepleri çok tartışıldı ve herkes az çok biliyor.)

kendimden örnek vereyim.
                      2011 haziranında aldığım 57250'e aldığım insignia edition aracımı 10 ay sonra(mart 2012) "0" hata ve 5000km de 53500 tabiri caizse zor verdim. verilen teklifleri söylemeyeceğim.

Daha sonrasında mayıs 2012 de 1.2tsi highline jettayı 49000 tl ye aldım. 5 ay sonra 47500 e 1 haftada satıldı. o da sıfır hata 5000km.

malesef güzelim bu araçlar çeşitli nedenlerle ne paralara gider oldu...
                      2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Bu konuda ben çok yazdım ve çok söyledim/çok söylendim vaktiyle..
                        13 aylık 3.200 km deki leke,çizik vs dahi olmayan 2010 1.6 Turbo cosmo + dvd800 navi aracımı yaklaşık %11-12 değer kaybı ile satabildim..
                        Üstelik ben aracımı aylarca satmaya çalıştım ve başarılı olamadım ancak DOD aracımı 10 günde sattı..
                        O günden sonra bir daha opel almamaya tövbe etmiştim ancak aradan 1,5 yıl gibi bir zaman geçti ve hala asla D segment opel araç almama kararım kesindir..
                        B segment corsa ya da belki C segment astra olabilir ancak D segment kesinlikle olmaz..
                        Opel den öyle soğumuşum ki babamın kullandığı arabayı değiştirirken dahi son kararım ford fiesta tdci oldu..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Bence bu tarz konuları böyle halka açık bir yerde konuşmak bile aracımızın değerini etkileyebilir.
                          2010 İnsignia 1.6 180 hp Cosmo + Dvd 800 Navi +Rear View Camera+Media Box + Sunroof + Olimpik Beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mayday
                            Bence bu tarz konuları böyle halka açık bir yerde konuşmak bile aracımızın değerini etkileyebilir.
                            Haklısınız. Böyle alelade konuşmak muhakkak ki hoş değil ama zaten etkilendiği kadar etkilenmiş durumda.

Orjinal yazı sahibi: corail
                            Bu konuda ben çok yazdım ve çok söyledim/çok söylendim vaktiyle..
                            13 aylık 3.200 km deki leke,çizik vs dahi olmayan 2010 1.6 Turbo cosmo + dvd800 navi aracımı yaklaşık %11-12 değer kaybı ile satabildim..
                            Üstelik ben aracımı aylarca satmaya çalıştım ve başarılı olamadım ancak DOD aracımı 10 günde sattı..
                            O günden sonra bir daha opel almamaya tövbe etmiştim ancak aradan 1,5 yıl gibi bir zaman geçti ve hala asla D segment opel araç almama kararım kesindir..
                            B segment corsa ya da belki C segment astra olabilir ancak D segment kesinlikle olmaz..
                            Opel den öyle soğumuşum ki babamın kullandığı arabayı değiştirirken dahi son kararım ford fiesta tdci oldu..
                            Dod da aracınızı hangi şartlarda sattınız acaba?
                            Komisyon ne aldılar?
                            Fiyatı nasıl belirlediniz? vs.
                            Bilgilendiriseniz çok sevinirim.
                            Renault!!!

Yorum

Ben bu konunun neredeyse Türkiyedeki Insigniaların %50 kullanıcılarının üye olduğu ve yeni araç alacak insanların %90'ının 1 kere kesin girdiği bir forum sitesinde konuşulması taraftarı değilim.
                              Nitekim bende 2. el alırken nasılsa satamıyorlar diye dibine dibine bastırırdım.
                              Bence konu biraz amacı dışında etki yaratıyor.
                              Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
                              Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BRK
                                Ben bu konunun neredeyse Türkiyedeki Insigniaların %50 kullanıcılarının üye olduğu ve yeni araç alacak insanların %90'ının 1 kere kesin girdiği bir forum sitesinde konuşulması taraftarı değilim.
                                Nitekim bende 2. el alırken nasılsa satamıyorlar diye dibine dibine bastırırdım.
                                Bence konu biraz amacı dışında etki yaratıyor.
                                O zaman silelim konuyu, hiç konuşmayalım böyle şeyleri ya da gizli gizli kendi aramızda mı konuşalım?
                                Araçlarımızın iyi yönlerini paylaşırken ve tavsiye ederken iyi de kötü yönlerini konuşurken mi kötü?
                                Renault!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X