Ynt: Aracınızın yüzde 35 daha az yakıt tüketmesini ister misiniz.
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
yüksek vites düşük vites yol durumunu ve eğimine göre sürücü kararında, mantık dahilinde uygulanırsa düşük yakıt tüketimi olur, örneğin düz bi otoyolda 100 km hızla seyrediyorsunuz, bu durumda, 3. viteste de gidebilirsiniz, 6. vitestede, 3. viteste gitmek fazla yakıt tüketimine sebep olur, 6. viteste ilerlemek daha düşük yakıt tüketimine sebep olur, fakat önünüze çıkan ilk rampada motor devrini düşürmemek için direk gaza yüklenirseniz, tasarruf ettiğiniz yakıtın fazlasını yakarsınız, vitesi 4 e kadar düşürmeniz ve gaza uygun devri yakalayıp hafif hafif basmanız gerek, yapmanız gereken yol durumuna göre aracınızı uygun viteste kullanmak, anlık yakıt tüketim grafiğini kontrol ederek hangi viteste ne kadar tüketiyorsanız takip etmeniz size yardımcı olabilir...
Naci bey güzel bi konuya değinmiş, yönetim bu konularda uygulamalı eğitimler ayarlabilir se güzel olur, tabi imkanlar dahilinde...
Aslında tuzla organize san. böl. tarafında bu konu ile büyük şirketlere ileri sürüş destegi, az yakıt yakma, karda ve yağmurlu havalarda araba kullanma gibi eğitimler veren bir yer var. http://www.auto-drom.com/ Bu eğitimleri alan arkadaşlarım var. Doğru Bildiğimiz ve uyguladığımız şeylerin tamamen yanlış olduğu anlatıyor. Buradan veya buna benzer bir yerden eğitim alabiliriz.
Eğitimlerin düzenlenmesi konusunda ben de destekçiyim. Biraz daha farklı minvalde Volkan Işık'ın ileri sürüş eğitimleri herhalde epey faydalı oluyormuş. İnsigniaTeam olarak bir haftasonu organizasyonunu kapatabiliriz.
34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Orjinal yazı sahibi: FacomX
havalar düzelsin ders vermeye başlayacağız
abi asıl bu hava koşullarında sürüş tekniklerine ihtiyacımız var, yazın zaten bi şekilde gidiyoruz... karda kışta kaymadan nasıl gidilir, don ve buza karşı ne gibi tedbirler alınmalı vs.vs. bunları ayrıntılı öğrenmemiz lazım...
Yorum