Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracınızın yüzde 35 daha az yakıt tüketmesini ister misiniz.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aracınızın yüzde 35 daha az yakıt tüketmesini ister misiniz.

Bu çalışma ile verilen uyarıları kısaca açıklayalım. Klima çalıştığında 100 km’de benzin tüketimi 1-2 litre artar, araç güneşte kaldığı zaman aracı çalıştırmadan önce camları açarak aşırı ısınmış havayı dışarı atın, Trafiğin yoğun olduğu yerlerde hava klimanın devridaim sistemini çalıştırın, klima çalışırken camları kapalı tutun.

Yaz aylarında akşam-gece-sabah saatlerinde benzin satın alın. Böylece daha yoğun/daha ağır benzin almış olursunuz. Motorunuzu durdurmadan deponuzu benzinle doldurmayın. Depoyu ağzına kadar yakıtla doldurmayın. LPG veya doğalgaz temiz yakıttır.

Lastiklerin hava basınçları yeterli olmalı. Lastik hava basıncı düşük araçlarda yüzde 10’a yakın fazla yakıt tüketimi oluşur. Radial lastikler yakıt tüketimini azaltır. Lastiklerin hava basıncını aracınız soğuk iken kontrol edin.

Aracınızı 30 saniyeden fazla rölantide çalıştırmayın. Gitmeye hazır değilseniz aracınızı çalıştırmayın. Kışın hareket etmeden önce motorun ısınması için 1-2 dakika rölanti yeterlidir. Dururken ısıtmak yerine ölçülü kullanarak yolda ısıtın. Bir araç bir saat rölantide çalışırsa 1 litre ekstra benzin tüketir. İstanbul’da yola çıkan 1 milyon araç günde 0,5 saat rölantide çalışsa günde 500 bin litre ekstra yakıt tüketir. Şehiriçi bölgelerde ekonomik ve ideal taşıt hızı 45-75 km/saattir.

Gaz pedalını devamlı nazikçe kullanıp ani kalkışlardan ve duruşlardan kaçının. Olması gereken vitesten düşük viteslerde aracı kullanarak yüzde 45’e varan daha fazla yakıt tüketimine sebep olursunuz. Aracı ani olarak çalıştırıp hızlandırmak normal seyir esnasındaki değerden yüzde 60 daha fazla yakıt tüketimine sebep olur. Aracınızı düz ve sarsıntısız sürün. Düz ve sarsıntısız sürme ekonomik yakıt tüketimine sebep olur. Normal seyir esnasında aracınızın camlarını kapalı tutun.

Açık camlar,100 km/saat hızda yüzde 4 ekstra yakıt sarfiyatına yol açar. Aracınızı 90 km/saat yerine 110 km/saat hızla sürdüğünüzde yüzde 20 daha fazla benzin tüketirsiniz. Aracınızı 20 km/saat ve daha düşük hızla sürdüğünüzde yüzde 50 daha fazla benzin tüketirsiniz. Motorunuzu durdurmadan önce vitesi boşa alınız. Aksi durumda atık yakıt atılmasına sebep olursunuz. Alınan otomobilin yaşı ve 100 km’de tükettiği yakıt önemli bir bilgidir.

Kirli hava filtresi yüzde 10 daha fazla yakıt tüketimine sebep olur. Karbüratörlü araçlar enjeksiyonlulara göre yüzde 10 daha fazla yakıt tüketiyor. Kısa mesafeler için aracı sık sık kullanmak yakıt tüketimini artırır. Eski ve kirli yağ filtreleri motor verimliliğini düşürür. Yolculuk esnasında aracınızı fazla yükle yüklemeyiniz. İstiap haddinin üzerindeki her 45 kg. ek yük, yüzde 7 ekstra yakıt tüketimine neden olur.

Aracınızın egzozundan beyaz duman çıkıyor ve bu en fazla 5 saniye sürüyorsa motor iyidir. Bu uzun süre devam ediyorsa (10 sn.den fazla) motorda bir problem var demektir. Araçta bir-iki ayda bir motor yağının siyah/kahverengi, antifirizin sarı/yeşil, şanzıman yağının pembe/kırmızı, fren sıvısı ve benzinin açık renkte olup olmadığını kontrol edin.

Vay anasını bilmediğim ne kadar çok şey varmış. Bunları yapmaya kalkarsam imkanı yok her yere geç kalırım haha

Ynt: Aracınızın yüzde 35 daha az yakıt tüketmesini ister misiniz.

paylasimci ruhunu sevdigimin kuzeni) eline saglik
    F30 Sport+

Yorum

"Olması gereken vitesten düşük viteslerde aracı kullanarak yüzde 45’e varan daha fazla yakıt tüketimine sebep olursunuz."

Bu cümleyi beni şehiriçinde 1200-1400 devirle gezdiren hatta yokuş tırmandırmaya azmeden ve elinden gelse 30'la giderken 6. vitese atmak için bahane arayan ruh hastası Active Select'imin fındık kadar olduğuna emin olduğum beyninin neresine yazabilirim acaba merak ediyorum. ((:

Yorum

paylaşım güzel olmuş ellerine sağlık
        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Araçlarımızda bulunan shift uyarısı bizi kandırıyor o zaman
          Peki o zaman hangi devirlerde vites atmak daha ekonomik
          [center]
          İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

1.6 turbo icin 4000 devirde vites buyutup
            2500 altina indigimizde vites kucultsek yeterli
            (1 ve 2 vitesler kisa oldugu icin buralarda daha rahat da davranabiliriz)
            3 ile 2 arasi da acikmoldugu icin 3 de sakin kullanimlarda 2000 devire kadar insek olur
            Tabi bunlar Hasan icin gecerli degil

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
              3 ile 2 arasi da acikmoldugu icin 3 de sakin kullanimlarda 2000 devire kadar insek olur

haha haha haha haha

Yorum

Ben denemem,isime bakarim arkadas haha kardesim guzel paylasim,tesekkurler...

Yorum

A
                  Orjinal yazı sahibi: Funkyair

Adin cikacagina.........

Yorum

Paylaşım için teşekürler.
                    Düşük devir-fazla yakıt ilişkisini anlamadım. Mesela ben düşük devirde kullanırım. Ama düşük derken zaten şift uyarısına dikkat ederim. Örneğin benim araçta şift uyarısı 2000 devir/dk 'yı az geçince çıkıyor. bu durumda bizim sürekli uyarıyı gözardı edip 2000-3500 devir arası kullanmamız gerekir.

Ben bir makalede şöyle okumuştum: Düşük devir düşük yakıt tüketimi demektir. Ama çok düşük devirde araç kullanmak motora zarar verir, diyordu kısaca.

Aslında buradan site yönetimimize de acizane seslenmek istiyorum. Acaba diyorum: araç tekniği, motor tekniği, ilk yardım, ileri sürüş teknikleri gibi konularda eğitimler ayarlanabilir mi?
                    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

yüksek vites düşük vites yol durumunu ve eğimine göre sürücü kararında, mantık dahilinde uygulanırsa düşük yakıt tüketimi olur, örneğin düz bi otoyolda 100 km hızla seyrediyorsunuz, bu durumda, 3. viteste de gidebilirsiniz, 6. vitestede, 3. viteste gitmek fazla yakıt tüketimine sebep olur, 6. viteste ilerlemek daha düşük yakıt tüketimine sebep olur, fakat önünüze çıkan ilk rampada motor devrini düşürmemek için direk gaza yüklenirseniz, tasarruf ettiğiniz yakıtın fazlasını yakarsınız, vitesi 4 e kadar düşürmeniz ve gaza uygun devri yakalayıp hafif hafif basmanız gerek, yapmanız gereken yol durumuna göre aracınızı uygun viteste kullanmak, anlık yakıt tüketim grafiğini kontrol ederek hangi viteste ne kadar tüketiyorsanız takip etmeniz size yardımcı olabilir...

Naci bey güzel bi konuya değinmiş, yönetim bu konularda uygulamalı eğitimler ayarlabilir se güzel olur, tabi imkanlar dahilinde...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                        paylasimci ruhunu sevdigimin kuzeni) eline saglik
                        Saolasın kuzen

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                          paylaşım güzel olmuş ellerine sağlık
                          Tşk ederim Emre abi

Yorum

Biz tabii ki bunların hiç birisini yapamıyoruz Bir c 180 bir başka araba denk geldi kalkışta roll de derken

11' 1.6 T COSMO 19' JANT + Opc Sinyal Çerçevesi..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OPC 5000
                              Ben denemem,isime bakarim arkadas haha kardesim guzel paylasim,tesekkurler...
                              Abi bende denemiyorum ama 1.4 le 11 lt yakınca bir bakıyım dedim

Ben yapamıyorum arkadaşlara yardımcı olayim bari

Yorum

İşleniyor...
                              X