Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman

emin değilim ama 2.viteste bile 100 görebilir belki, 90'da kalma ihtimalide var, ama 3.te 100 birşey değil
    InsigniaTEAM

Yorum

Bu arabanın 3. vitesini hiç beğenmiyorum.2200 devirde giderken dip gaz yapınca 3te yapıştırıyor ama 1,2 vites son devir giderken 3e aldığımda bi eksik gidiyor.4e atınca beklediğim gibi hızlanmaya devam ediyor.
      1. ve 2. viteste asfalt seçiyor gücünden ve önden çeker olmasından dolayı.Dişli asfaltta çok tatlı hızlanıyor aksi halde sarmasından dolayı basmayan araçlarla bir süre aynı hızda gidiliyor.

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Vexx
        Bu arabanın 3. vitesini hiç beğenmiyorum.2200 devirde giderken dip gaz yapınca 3te yapıştırıyor ama 1,2 vites son devir giderken 3e aldığımda bi eksik gidiyor.4e atınca beklediğim gibi hızlanmaya devam ediyor.
        1. ve 2. viteste asfalt seçiyor gücünden ve önden çeker olmasından dolayı.Dişli asfaltta çok tatlı hızlanıyor aksi halde sarmasından dolayı basmayan araçlarla bir süre aynı hızda gidiliyor.
        bende 3. vitesten şikayetçiyim vectramda ivmelenme vitesi 3. vitesdi ama bunda o ivmelenmeyi hissedemiyorum nedense dediğin gibi 4 e atınca ancak hız kazanıyor
        İNSİGNİA 1.6 T EDİTİON ELEGANCE

Yorum

peki 6. viteste 90'la giderken devir kaç olması gerekiyo 2000 falan dimi?

Bide Benim daha ehliyetim yok babam direksiyon dersi falan veriyo ama bazı yerlerde kafam karıştı.Mesela 4. viteste gidiyorum önümdeki sapaktan döncem frene basıyorum yavaşlıyorum o sırada ayağımı frenden çekmeden debriyaja basıp vitesi 2'ye atsam ve öle dönsem motora bi zararı olur mu çünkü hem vites değiştiriyorum hemde frene basıyorum yavaşlamak için.
          Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Hiçbir sorun olmaz
            Çünkü dönmek için zaten yüksek viteste ve yüksek hızda qiden arabayı frene basarak yavaşlatıyosun ve haliyle ayağın frendeyken de vites küçültmek için de debriyaja basıp vites atıyosun Bunlar yapılması qereken paralel şeyler zaten Kafanı böyle şeylerle meşqul etme, aracı tekletip stop ettirmedikten sonra, doğru vitesi seçtikten sonra ve debriyaj + qaz kombinasyonunu iyi ayarladıktan sonra, yani kavrama işlemini, hiçbir sorun olmaz
            Rahat ol

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Benimde araçla ilgili kafamda sorun kalmadı 2-4 ve 5 . Vitesler süper ayrıca 5 den 2 ye çekmişliğimde var o da süper oluyor
              İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Anlatabilir misin
                Hızın nasıldı o an, araba nasıl bi tepki verdi sana Gücü, çekişi, ivmelenmesi v.s seni tatmin etti mi o an

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Bu tür büyükten küçük vitese geçişlerde tecrübeniz yoksa denemeyin derim sonra şanzumanı elinize alırsınız servis servis dolaşıp garantiye sokmaya çalışırsınız aman dikkat

formul ise şu hangi vitesin maxsimum kaç yaptığını biliyorsanız istediğiniz vitesten istediğinize geçersiniz

örnek
                  5 viteste 70 giderken 2 ye çekebilirsiniz 5 teki motor devrininiz 2000-2500 gibidir 2 ye çektiğinizde direkt 6500-7000 devire gelirsiniz ve ani bir hızlanma yapmış olursunuz ve çok hızlı 3 geçmeniz lazım zaten 7500 de motor kendini korumaya alacaktı.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

dediğiniz gibi arabanın viteslerdeki son hızlarını bilirseniz sorun yok diğer türlü riskli

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Tamda Fatih abinin dediği gibi 5. vites 70 km\h hızla ani sollama yapmam gerekti 3 e çektim yemedi sonra 2 ye çektim.Hissettiklerime gelince araba ok gibi fırladı Bu arada 115 hp lik 2. viteste 96 km\h yapıyordu bu turbolar o kadar yapamıyor sanki.

Yorum

Öncelikle konu başlığına yanıt: Eşim arabayı kullanmaya başlayana kadar araba kullanıyorum diyorsan manuel vites olacak diyordum. Artık her an şanzıman elimizde kalacak korkusuyla keşke şunun otomatiği de olsaymış diyorum

Son olarak, ben de 3. vites yerine 4. vitesi tercih ediyorum, hem çok daha iyi ivmeleniyor araba hem de diğer viteslere geçişte en az tehlikeli olanı diye düşünüyorum. Bu arada eşim başlarda 4. vitesten 5. vitese geçerken genellikle 3. vitese geçiriyor, ben de her seferinde arabanın yerinden fırlamasının keyfini çıkarıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen_54
                          Tamda Fatih abinin dediği gibi 5. vites 70 km\h hızla ani sollama yapmam gerekti 3 e çektim yemedi sonra 2 ye çektim.Hissettiklerime gelince araba ok gibi fırladı Bu arada 115 hp lik 2. viteste 96 km\h yapıyordu bu turbolar o kadar yapamıyor sanki.
                          tam 3te nasıl yemedi diyecektim ki araba 115'likmiş ihihi
                          115 ile 180'liğin vites oranları farklı. bu yüzden 180 belki 2'de 96 diyemez.
                          işin teknik detayını bilemem ama kısa oranlı olmasınında faydası olabilir. arabanın uzamasını beklemek yerine kısa süreli vites geçişleri yapılabilir
                          InsigniaTEAM

Yorum

Araba 115 lik değil 180 lik yememesinin sebebi de arkadan gelen beyefendinin hızıydı.Eski 115 hp lik araç hakkında bi bilgi verdim sadece 2. viteste 96 km/h yapıyoru diye.

Yorum

anladım, tam dikkatli okumamışım
                              neyse yakında bu sorunu halledeceğiz, herkesin arabasının ne olduğu gözükecek
                              InsigniaTEAM

Yorum

2. viteste 96 km/h
                                3. viteste 155 km/h görüyorum.
                                2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

İşleniyor...
                                X