Üyelik iptali sebebiyle mesaj içeriği silinmiştir.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman
Collapse
X
-
Ynt: Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman
Orjinal yazı sahibi: alperen_54Şimdi yokuş yukarı giderken 6.viteste artisin teki yanından geçti seni tahrik etti o anda vitesi 6 dan 3 çekip gazı köklemenin tadını otomatik verir mi ki hiho
valla bizim araba triptronik. 6 dan 3 e diye rakam veremem ama devir 6000 civarına hangi vites denk geliyosa pat diye o vitese alıyor bana kalırsa kalkış için manuel gerisi için triptronik[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]
Yorum
-
Valla bana kalırsa otomatik derim. Çünkü;
1. Manuel vites çok az kullandım daha yaşım genç ama yine de kullanmışlığım var tamam zevkli ama yorucu, hele yokuşlarda vs..
2. Bizim Captiva otomatik vites. Sadece 5 dk sürerek arabaya alıştım. Sarsıntı yok ses yok vs.. Çok çok çok rahat.
3. Yokuşta veya devirlenmeyi gerektiren yerlerde gazı kökleyince hemen vitesi küçültüyor çok güzel ivmeleniyor turbo da sağolsun hiç utandırmadı beni araba.
4. de Passat da inceledim eğer sakin bir kullanım sergiliyorsanız mesela şehir içi trafiğinde ani ivmelenmeler hariç vitesi hep büyük tutuyor bu sayede yakıt tüketimi düşüyor.
Mesela Insignia 1.6 T ya otomati vites koysalar satışlarda gözle görülür bir artış olacağı düşüncesindeyim. Ama yine de dediğim gibi manuel vitesin zevkine varmamış birisi olarak bunları yazıyorum. Tabi tercih meselesi...Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: alperen_54Şimdi yokuş yukarı giderken 6.viteste artisin teki yanından geçti seni tahrik etti o anda vitesi 6 dan 3 çekip gazı köklemenin tadını otomatik verir mi ki hiho
100 den 0 a qibi bisey olsa qerek ihihi
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattPeki bunu yapmak ne kadar sağlıklı olur
Aslında her araçta ara sıra bu tür geçişler yapıp motorun sağır kalmasını önlemek için yapılabilir bu arada 6 viteste iken 100 'le giderken 3 vitese çektiğinizde hiç bir şey olmaz bizim aracın 3 vitesi 145-150 arası aslında 6 viteste 180-190 la giderken 4 ' e çekerseniz o keyifli olur
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
Yorum