Sağ el topuzla oynuyacak abi yoksa tadı çıkmıyor...... ihihi Otomatik vitesi kullanırım ama çok zorda kalmadığım sürece tercih etmem alt devirlerde otomatik vitesler daha kararsız hep üst devirde kullanmak istiyor aracı en azından tork konvartörde bu böyle az bi gaza dokun hemen +4000 oluyor devir.....
benim aracimda gozlemledigim kadariyla bizdede hillhold benzeri bir sistem var.egim rolantiden baskin geldigi durumlarda arac sabit kaliyor pratikte geri gitmesi gerekirken.bu arada dsg ve active select kullanmis biri olarak kendi aracimdan daha memnunum ayagim gaza gitmeden sehiricinde tur atabiliyorum nerdeyse dsg bencede biraz abarti bir sistem ancak a5 teki gibi stronic quattro olursa lafimiz yok tabiki
Insignia ile manuel e dönüş yapacak olmak güzel bir duygu şu an için.
Bu arada aslında araç tercihi yaparken ilk olarak otomatik düşüncesi ile yola çıkmıştım. Ve Insignia tercihi yapmadan kafamı en çok kurcalayan model Peugeot 508 oldu. Bir arkadaşım vasıtası ile 1.6eHDi motor otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahip versiyonu biraz kullandım. Bu vites hakkında yorum yapacak olursam, hayatımda vites geçişlerini bu kadar sert hissettiren başka bir sistem görmemiştim. Bilmiyorum bana mı bu kadar böyle hissettirdi ya da??
Yorum