Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman

Orjinal yazı sahibi: Sensation
    active selectler tam otomatik değil mi? alala
    Aşağıda linkini verdiğim arkadaşlar Active select'in tork konvertörlü (yani benim bilgime göre tam otomatik) olduğunu yazmışlar.
    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

38 yıldır manuel kullanıyordum.Ta ki bir arkadaşımın ısrarı üzerine dizel ınsıgnıa otomatık alana dek.Dünya varmış meğerse . Bunca yıldır manuel kullanarak hamallık etmişim.Vites yok,yokuş zorluğu yok,debriyaj sıyıracak derdi yok.BAS GİTSİN BAS DURSUN.Ne güzel hayat.....

Yorum

Yoğun Trafikte Otomatik 1 numara

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu seçenek duygularıma tercüman olmuş. ihihi
          "Eee yaş ilerledi bize anca otomatik gider ararım ben arabada rahatı."

İNSİGNİA COSMO (2010 M.) / 180 HP / DVD800 /PİANO BLACK/OLİMPİK BEYAZ.

Yorum

manuel kesinlikle.ama istanbul trafiğinde sürekli kullanıcaksanız otomatik çok çok daha rahat olucağı da ortada

Yorum

Çift debriyaj yoksa ölümüne manuel, varsa ölümüne dsg.
              [COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR

Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)

Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)

Yorum

2005 easytronic astra H kullanıyorum yaklaşık 2-3 senedir. Bir araba alacaksam kesinlikle manuel alacağım. Nefret ettirdi bu vites tipi. 3 kez en kötü şekilde yolda kaldım.
                [center]
                2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

yoğun trafik olan şehirlerde kesinlikle otomatik şanzuman. Ben istanbulda trafikte kaldığımda sol dizim balon gibi şişiyordu. Ama manuel vitesinde tadı çok ayrı yanı
                  2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

F1vites yoksa manuel olmalı f1 viteste çok hızlı sisteme sahip olmalı bence dsg uygun bir sistem vites geçişleri seri çünkü fakat vites sayısı fazlalastikca arabanın agresifligi azalıyor zaten performans araçları da hep 6 ileri... 6 ileri dsg sanzimanli iyi bir tercih olabilir ya da 458 italiadaki sistem

Yorum

Ben 2 yıl öncesine kadar otomatik vites düşmanı birisiydim. Çünkü daha önce kullanma fırsatım olmamıştı. Sonrasında ise değişik otomatik şanzumanlar kullanma şansım oldu. Şimdi kesinlikle otomatik diyorum. Zaten bu durumu en iyi imzam anltatıyor. Konfor için kesinlikle tam otomatik(tork kontrollü bir vites), Performans için DSG ve çift kavrama türevleri çok iyiler. Fakat yanlış anlaşılan bir nokta var. Easytronik kullanıcısı olarak bu vitesin yerden yere vurulmasına karşıyım. Nedenine gelince; eğer aracı sadece 10km için test etme şansım olarak alma durumum olsaydı easytronik vitesin önünden bile geçmezdim. Fakat Mutsan tarafından bayram dolayısı ile bize tahsis edilen 2009 model easytronil dizel astra'yı bayram boyunca kullanınca söylenenlerin aksine vitesi öğrenince sarsıntıyı çok aza düşürebiliyorsunuz. Ben şu an sabahları çok soğukta ilk çalıştırmadan sonra 1, vitesten 2. vitese geçiş esnasındaki sarsıntı hariç sarsıntı hissetmiyorum.

DSG olayına gelince kesinlikle çok stabil bir sistem ve easytronik gibi tek kavramalar yanına yaklaşamaz. Ama malesef DSG geçişleride sarsıntılı. Pedere B6 Passar dizel bakarken gördüğüm buydu.
                      2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                      2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Halit abi dizelini bilmiyorum da tsi motorda vites geçişini anlamak mümkün değilyol bilgisayarını takip etmezsen
                        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

1,5 ay önce kayseri'de sonax'a bıraktım benim aracı Adam kendi Q5 DSG aracı ile bizi gideceğimiz yere bıraktı. Ben kullanmadığım halde vites geçişleri çok rahat hissediliyor. Bu arada hepsi TDI'dı
                          2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                          2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Benim biraderde BMW 320 Benzinli otomatik sanziman var . Vites geçişleri hiç hissedilmiyor. Çekişse bizimkinden iyi gibi geldi sanki bana

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

aynen sedat abı test ettık bız faruk kardesımle super gıdıyor her vıteste koltuga yapıstırıyor ınsanı cokta saglam kacıyor

Yorum

aşk üç harftir bmw diye boşuna demiyorlar
                                2015 leon fr

Yorum

İşleniyor...
                                X