Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Otomatik şanzuman vs Manuel şanzuman

Madem konu guncel, kararim degismedi hala. Cruise kontrol olma kosullu manuel.
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Tabiki keyif meselesi ama ben lüks araçların otomatik vites olmasından yanayım

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
        valla hem 1.6t 180hp hem otomatik, yapıyorum dip gaz otomatik hemen kick down yapıp iki vites küçültüp şahlanıyor yok devir kaçırdım yok debriyaj ile uğraş hiç bir derdim yok basıyorum geçiyorum
        Evet Dediğin doğru ama şunu kaçırıyorsunuz performansı Istanbulda özkan beyin aracıyla test yaptık 1.6 180 Astra ile sizinkide öyleydi yanlış hatırlamıyorsam sizin araçlar D de iken insignia ile hiç gidemiyor manuele alırsanız biraz gelir gibi yapıyor bunun dışında evet otomatik keyif ve rahatlık için süper yoğun trafikte olanlar için

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Eşimin yıllardır yaptığı baskıya rağmen, ille de manuel hep manuel..Ha, çok mu kabiliyetli sürücüyüm? Hayır tabii ama bu şekilde aracı kontrol ettiğimi daha iyi anlıyor ve aracı kullanıyor olmaktan keyif alıyorum..Hergün köprü trafiğini yaşıyor olsaydım dahi manuelden vazgeçmezdim diye düşünüyorum..

Bu arada bana önerebileceğiniz, ekonomik, ileri sürücülük kursu gibi bir yer ya da tanıdığınız var mı arkadaşlar İstanbul da??
          Astra J Cosmo 1.4 Turbo Teknik Gri CD500 2011 Model

Yorum

Karlı ve buzlu yollar hariç,tercihim,kesinlikle çift kavramalı tam otomatik f1 vites olurdu..Güçlü bir motora eşlik eden dsg,Honda i-vtec motorla çalışan f1 vites bir otomatik...Bu tarz araçların keyfini manuel viteste bulamadım ama normal 4 ileri bir otomatik mi 6-7 ileri ve düzgün çalışan yeni teknoloji manuel bir araç mı derseniz,durum değişir.
            Opel-İnsignia 2.0 cdti Edition-Elegance
            Temmuz-2011
            Siyah

Yorum

benim tercihim de otomatikten yana, yok böle bi rahatlık bi elinde direksiyonda, diğer elin boşta

Yorum

Aşırı trafik olan yerlerde otomatik çok kullanışlı. Bizim buralarda trafik sıkışıklığı pek olmaz.
                Ama yinede benim tercihim manuel olamısndan yana.
                (14 BM 069) 2011, 1.6 Turbo Edition, Elegance Paket, Karbon Siyah, 18 '' jant

Yorum

DSG ayarındaysa otomatik, yoksa manuel.
                  Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                  Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                  VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

bizimki tam otomatik bilenler vardır, yani tiptronikde değil, ama yinede manuel kullanıyorum yavaşlarken motoru kompresyonla durduruyorum felan
                    yaş 50 diyene kadar otomobilden tam zevk almak için manuel, 50'den sonra keyif ararım
                    InsigniaTEAM

Yorum

otomatik dediğiin DSG gıbı olmalı gerisi yalan.
                      Double clutch şart
                      yakında triple da gelecek sanırım

insignia 1.6 T vites hızları benim göstergede gördüklerim
                      2.Vites 90
                      3.Vites 145
                      4.Vites 200
                      5-6 size kalmış
                      buna bağlı kalarak 70 den sonrası 3 .vites
                      130 sonrası 4.vites
                      180 sonrası 5.vites ile en keyifli hızlanmalar sizinle olsun

astra 1.4T sanzımanları daha uzun sanırım oranlardan hesaplayayıp size bilgi vereyim
                      ne de olsa daha hafif ve daha ekonomik amaçlı tasarlanmıştır diye düşünüyorum.

Yorum

Bu da soru mu şimdi :P

Manuel vites ile bir otomobili "yaşarsınız", otomatik vites ile de "otomobil kendi kendini" yaşar..
                        2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

DSG olayını biraz gözümüzde fazla büyütüyor gibiyiz sanki, tamam iyi bir şanzuman olabilir ancak sanki spor olmayan (porsche, ferrari vb. harici) otomobillerde bulunabilecek en iyi otomatik şanzumanmış gibi lanse edilmesine karşıyım. BMW'nin yeni çıkardığı 8 ileri ve mercedes'te bulunan 7G-tronic'ler klasik tork konvertörlü diye biliyorum, gayet te performanslı kutular.

Yorum

her zaman söylüyorum çift kavrama çift balata demek oda çifte bela demek vw bile ilk ürettiği dsg de yağlı tip kavrama kullandı baktı maliyet yüksek kuru tipe geçti veeee bir sürü dsg li araç sorun yaşadı.
                            insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

her zaman söylüyorum çift kavrama çift balata demek oda çifte bela demek vw bile ilk ürettiği dsg de yağlı tip kavrama kullandı baktı maliyet yüksek kuru tipe geçti veeee bir sürü dsg li araç sorun yaşadı.
                              en kârlısı şanzıman sorun çıkartmadan kullan at yapacaksın abi o zaman, 1 yıl kullanıp satacaksın, kullanıp satacaksın. nasıl olsa VW'nin 2.eline sıfırından yüksek para verenlerde var, al-sat al-sat zamanla arabayı bedavaya bile getirirsin haha haha
                              InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                                en kârlısı şanzıman sorun çıkartmadan kullan at yapacaksın abi o zaman, 1 yıl kullanıp satacaksın, kullanıp satacaksın. nasıl olsa VW'nin 2.eline sıfırından yüksek para verenlerde var, al-sat al-sat zamanla arabayı bedavaya bile getirirsin haha haha
                                haha haha haha
                                insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

İşleniyor...
                                X