Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çözülemeyen "Lastik Konumları Hatası - Gedizler"
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: tomeroglu View Post
Merhaba, geçenlerde benimde birebir aynı sorun başıma geldi. Hatta foruma başka bir başlıkta yazmıştım. Güncel yazılım atıldı aracıma, şu anda kadar tekrar etmedi, sorun çözülmüş gözüküyor.34HZD10
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Zaten eğer anlık olarak lastik basınçlarını gösteren menü yoksa araçta basınç takip sistemi yoktur. Servis bunu algılamakta niçin bu kadar zorlanmış bunu anlayamadığım için sormuştum.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Aynı sorun bende de oldu aracım 2017 model insignia kapıyı actığımda alarm ötmeye basladı susturamadm bir türlü, lastik konumlandırılamadı hatası ve vitesin oradaki ışıkların yanmaması, servise götürdüm hemen 19 mayıs olmasından ve yeteri kadar usta olmamasından dolayı kutup basını söküp taktılar, ancak bu işin tam çözümu nedir
Yorum
-
Herkese merhaba, yaklaşık bir ay önce benim aracımda da aynı problemi yaşadım (kapıyı açınca alarm çalıştı, lastik arızası verdi ve otomatik vites gösterge lambaları gitti). Hemen Eskişehir Alpata servisini aradım, aracı yedek anahtarla birlikte getirmemi rica ettiler. Dediklerine göre anahtarla ilgili bir sıkıntıymış, yeni anahtar siparişi verildi. 20 gün civarında geldi ve bu süre zarfında hep yedek anahtarla kullandım ve sorun gerçekten bir daha tekrarlamadı. Geçen gün servise çağırdılar ve gelen orijinal anahtarı kodlayıp bana arabayı geri verdiler. Daha önce bu problemle bir kaç kere karşılaştıklarını ve bir şekilde bozulmuş anahtarların buna yol açtığını söylediler. Bu bilgi belki yardımcı olur..2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo Otomatik
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: onurseda79 View PostYnt: Çözülemeyen "Lastik Konumları Hatası - Gedizler"
ARKADAŞLAR MERHABA..GARANTİSİ DEVAM EDEN 2015 İNSİGNİA COSMO ARACIMDA AYNI SORUN ( ANİDEN otomatik şanzımanın gösterge ışıkları yanmıyor.
alarmı da susturamadım ve lastik konumları bilinmiyor hatası)BENDE DE OLDU 2.KEZ. İLK SEFERDE GAZİANTEP YETKİLİ SERVİS İLK DEFA KARŞILAŞIYORUZ YAZILIM HATASI VAR ÇÖZDÜK DEDİ.2 AY SONRA YİNE OLDU.SERVİSE GÖTÜRDÜM ARAŞTIRACAĞIZ DEDİLER.OPEL ŞİKAYET HATTINDAN DÖNÜŞ YAPTILAR BUGÜN. LASTİK KONTROL SİSTEMİ BEYNİNDE SIKINTI VAR.PARÇA SİPARİŞ VERDİK DEDİLER.BU PARÇA İLE BU SIKINTI ÇÖZÜLÜYOR MU?SİZ BU SORUNU NASIL ÇÖZDÜNÜZ?konu hakkında bilgisi olan yardım edebilirse sevinirim.ACİL YARDIMMMMMM.....iyi sürüşler..Son düzenleme: onurseda79; 26.06.2017, 00:43.
Yorum
-
Bu garip arıza benimde başıma geldi arefe günü. Alarm eşliğinde lastik konum hatası servise başvurun arızası. Anahtarı kolçak altına koyunca bi süre sonra sustu. Ama arıza uyarısı öyle kaldı. Vites kolu ışıkları yanmıyor. Akü kutup başını sökmek çöZümmü bilmiyorum ama merak ediyorum bakalım servis ne diyecek.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View PostBu garip arıza benimde başıma geldi arefe günü. Alarm eşliğinde lastik konum hatası servise başvurun arızası. Anahtarı kolçak altına koyunca bi süre sonra sustu. Ama arıza uyarısı öyle kaldı. Vites kolu ışıkları yanmıyor. Akü kutup başını sökmek çöZümmü bilmiyorum ama merak ediyorum bakalım servis ne diyecek.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: onurseda79 View Post
Çözümü yazarsınız sevinirim bende araştırıyorum servis ne diyecek bana yazarım1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Merhaba
Bire bir aynı arıza 2 defa garanti süresinde başıma geldi. Gedizler yazılım güncellemesi deyip geri verdi. Bugün aynı sıkıntı tekrar yaşandı. 3. Sefer garanti süresi bittiğinde opel gerçek tesisat vb problemler için 700-800 tl tutar dedi. Ben de bunu yazılı olarak bana verin, aracı yapmayın opel le mahkemelik olacağız dedim. Adamlar garanti süresinde yapmadıkları şeyi garanti bitince ücretli işlem olarak karşıma çıkardı. Bakalım ne olacak.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: erdema View PostMerhaba
Bire bir aynı arıza 2 defa garanti süresinde başıma geldi. Gedizler yazılım güncellemesi deyip geri verdi. Bugün aynı sıkıntı tekrar yaşandı. 3. Sefer garanti süresi bittiğinde opel gerçek tesisat vb problemler için 700-800 tl tutar dedi. Ben de bunu yazılı olarak bana verin, aracı yapmayın opel le mahkemelik olacağız dedim. Adamlar garanti süresinde yapmadıkları şeyi garanti bitince ücretli işlem olarak karşıma çıkardı. Bakalım ne olacak.
Yorum
-
Aynı olay yani susturulamayan alarm sorunu 2 kez başıma geldi, daha doğrusu aracı eşim kullanıyor onun başına gelmiş. Birincisinde yazılım, mazılım dediler güncellediler ancak sizlere de olduğu gibi sorun birkaç ay sonra tekrarladı. Bu durumda yazılım diyerek ya geçiştirmeye çalışıyorlar ya da gerçekten bazı modellerde işe yarıyor bilemiyorum.
Bu sorunu 2. kez yaşadığımızda yine servise götürdük kalıcı çözüm olarak alarm sisteminin aracın arkasında olduğunu öne alınması gerektiğini söylediler. Aracım garanti kapsamında olduğunundan işlemi garantiden yapılmak üzere servise bıraktık ve 1 saat sonra aldık. O günden beri hiçbir sorun yaşamadık.
Bence sorunun yazılımla ya da anahtarla bir alakası yok. Zira bana teknik olarak anlatıldığı kadarıyla sistemin aracın arkasında olması sebebiyle bir şekilde anahtarı algılayamamasından kaynaklandığı ve sistemin öne takılması durumunda sorunun çözüldüğü söylendi. Umarım gerçekten çözülmüştür ve aynı şeyi tekrar yaşamayız. Aynı sorunu yaşayan herkese geçmiş olsun.
Yorum
Yorum