Duyuru

Collapse
No announcement yet.

0 Aracın Boyalı Çıkması-Opal Konya Yolu Ankara

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 0 Aracın Boyalı Çıkması-Opal Konya Yolu Ankara

Orjinal yazı sahibi: InsigniaMZ
    Merhaba,
    Başıma gelen bu olumsuz olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle yeni araç alırken ne yapılabilir konusunda sizin de önerilerinizi almak herkesi de uyarmak istiyorum.
    2012 model aracımı sıfır olarak 2013 başında Ankara Konya Yolu Opal’den aldım ve yaklaşık 2015 başlarında satmaya karar verdim. Yaklaşık 8000 km'de 2. araç olarak kullanılan hiçbir gerçek hasarı olamayan 1.4 Benzinli Manuel Edition Elegance model, TV-Navigasyon sistemi ve tüm kasko ve sigorta işlemleri aldığım bayi içerisinde gerçekleştirilen bir araçtı.
    Aracı yalnızca ben kullanıyorum ve eşim dahil kimseye aracımı daha önce vermedim. Eşimin kendi aracı var ve manuel araba kullanamıyor. Yıkama sırasında da her zaman başında dururum. Kendim olmadan herhangi bir yere saatlik bile bırakmadım. Bir kez servise küçük bir çizik için götürdüm ve sadece o alanı 10 dakikada pasta cila ile düzelttiller.
    Alıcı ile belli bir fiyat üzerinde anlaştık ve kendisi test yaptırmak istediğini söyledi. Allahtan öyle olmuş. Çünkü bunların daha sonra ortaya çıkması beni daha fazla üzerdi. Ben de aracıma güvenerek kendi aldığım yerde yaptırabileceğimizi araç kontrol ve geçmiş bilgilerini de sorgulayabileyeceğimizi söyledim ve Konya yolu Opal’e gittik. Test için 2-3 saat bekledik ve sonuçta şok eden bir rapor çıktı. Aracın 2 bölgesinde lokal boyalar olduğu söylendi. Ben tabi ne yapacağımı şaşırarak bunun mümkün olmadığını söyledim ve tekrarını talep ettik. Çünkü sıklıkla bu testlerde kullanılan sistemlerin aşırı hassas olabildiğini ve normal boyayı da boyanmış gibi algılayabildiğini duyuyorduk. Ancak sonuç tekrar aynı geldi. Tabi bu duruma çok sinirlendim. Oradaki yetkililerle görüştüm ve boyanın birkaç saatlik bir işlem olmadığını mutlaka 1 gün en az kalması gerektiğini belirttiler. Ben de böyle bir durumun olmadığını ve olması halinde de zaten tam kaskosu olduğu için servise getireceğimi ve o şekilde yapacağımı ifade ettim. Yetkili kişi araç geçmişini isteyeceklerini ve bunun 1-2 hafta süreceğini söylediler. Bunun üzerine artık günlerdir süren satış-alış süreci beni oldukça yorduğundan ve çok sinirlendiğimden aracı alacak kişi yaklaşık 3500 TL daha düşük fiyat teklif etti ve kabul ettim. Aracın satışını yaptım. Dediğim gibi bu durum beni üzdü ancak aracın satışı öncesi olması da memnun etti.
    Sonrasında bayiden beni kimse aramadı. Aradığımda aracın geçmişinde taşınması vb durumlarla ilgili kaza görülmediği söylendi. Kendilerine yasal yollara başvuracağımı belirttim en azından yetkili birileriyle görüşmek istediğimi ifade ettim. Bana hiçbir dönüş olmadı ve 1-2 ay sonraki aramam ile ismini hatırlayamadığım yetkili kişiye kendi ısrarım ile ulaştım. Kendisi nazik bir şekilde tek yolun yasal yollarla hallolabileceğini ifade etti. Yasal yolları araştırdığımda tüketici mahkemesine (tüketici heyeti için meblağ yüksek olduğundan) başvurmam gerektiği belirtildi ancak etraftan edindiğim bilgilerle işlemlerin oldukça uzun zaman aldığı yönündeydi. Zaman yokluğundan ve yoğun çalıştığımdan bunu halen gerçekleştiremedim. Ancak ilk tatil fırsatında oturup bunları yazıyorum.
    Buradan benim aldığım ders yeni araç alırken bile test yaptırmalı.
    Başka önerileriniz ve gösterebileceğiniz yollar varsa paylaşırısanız sevinirim.
    öncelikle geçmiş olsun
    artık dünya insanı öyle bi hal alıyorki allah korkusu neymiş kul hakkı yemek neymiş bilmiyor kendi menfaatleri ve çıkarları için birçok insanı mağdur eden bi hal alıyor bu gibi durumlardan kurtulmak için de bizlerin daha dikkatli ve temkinli olması gerekli
    bir de aklıma takılan bir durum var
    aracın 2 bölgesinde lokal boya olduğu belirtilmiş ve 3500 türk lirası indirim yapılmış yani sadece 2 lokal boya aracın değerini nasıl bu kadar düşürebiliyor hala bunun nasıl olabildiğini çözemedim
    sizler değerli abilerim bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz

Yorum

Bu tarz 0 araçların satış işlemleri normalde bayilerde olur fakat bunu size aktarmaları ve fiyat olarak yansıtmaları gerekiyordu..
      2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

Ben olsam once bayi ile yazisarak ve konusarak daha sonra TR Opel ile olmazsa konuyu Avrupa GM e taşirdim.inanin boyle bir konuya duyarsiz kalinmaz. Kimseninde yaptigi yanina kalmasin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
          benzer bir olay benim başıma geldi. vw polo aracı alırken, bütün işlemler tamamlandı. aracın teslimini beklerken bayiden aradılar ve araçta küçük bir boya hasarı bulduklarını söylediler. eğer aracı böyle kabul edersek bir miktar indirim alabileceğimizi belirtip özür dilediler. bizde hemen atladık servise gittik. temsilci arkadaş boya hasarı olan bölgeyi söylemesine rağmen ben hasarı bulamadım. sonra kendileri gösterince, kapısının görünmeyen bir yerinde mercimek kadar bir yerde boya damlası gibi bir leke vardı. bizde zaten çok küçük bir bölge olmasından ve görünmemesinden dolayı severek indirimi kabul ettik. aracı teslim aldık.

yani o zaman servis bize söylemese asla farkedilecek bir şey değildi. biz görsek bile kendimiz yaptık zannederdik.

bence bu durum tamamen bayi ilgisi ile alakalı...

ya da bayinin müşteriye bakışıyla ilgili.
          Konuyu hortlatmıs olucam ama
          Bu kesinlikle bayii ile alakali passat forumda yeni araclarinda dahii boyle bi durumla karsilasilmisti bayii ses etmemis
          Gerçekten araba heryerden alınır ama bayii kesinlikle zor bulunan bi etken,

Yorum

Ben alirken kaporta ustasini çağırttım heryerine baktirdim hem kaporta hem st güldü ama, ben "sonra boyali çıkınca yok efendim sizden kaynakli diyorsunuz dedim" hiç ses edemediler

Yorum

Konuyu yeni gördüm . Kadir yazmış zaten aynı olay benim başıma gelsi aracı satarken boyalı çıktı aracım. 0 araç alırken ekspertiz yaptırmak mantıklı.

Yorum

Sıfır aracı teslim almadan nasıl expertiz yapılabilir ? Aldığın bayii ya expertizi kabul etmez, ya da yalan yanlış beyanat verebilir. TEslim alınan tarih ile sonraki exper arasında geçen süre belirli. Uzun olur sa ya o arada siz çarptınız ve yaptırmışsınız hemencicik diyebilir ler de. Tabi expertize imkan net bir şekilde varsa seve seve yaptırılır.

Lakin, boya makinası ile kontrol bir çok sorunlu bölgeyi hemencicik orada söyleyiverir. Bir kaç basit tekniği bilmek yeterli. Onbinlerce lira bayiilere ödeniyor. 200 TL lik boya ölçer almanızı, boyacı ustanızla gitmenizi, ya da tanıdık sanayii esnafından boya makinası temin etmenizi ayriyetten öneririm.

Benim başıma da geldi bu durum. Komşuma sıfır km bayiden 2010 insignia aldık. Ben de ondan 2013 yılında aldım. Bildiğimiz araba. Fakat, satarken tesadüfen komple boyalı ( 270 micron kalınlıkta )
                çıktı. ayrıca kaput da da macun la beraber boya vardı. ( 470 micron civarı ) .
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ali herkeste boya ölçer yok sorun burada

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Ali herkeste boya ölçer yok sorun burada
                    Abi sahibinden.com ve bir çok sitede satılıyor yaw. Çok deli paralar ödüyoruz sıfır alırken. Bence o kadar para ödüyorken güzelim araçlarımıza, expertize götüremiyorsak usta bulamadıysak büyük nimet derim bu aletler.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Abi gözünüzü seveyim ya ne boya ölçer cihazı, çağırın kaporta ustasını baksın, sizde o arada boya ölçer mikron kalinligina bakın, kitapcikta da yaziyo zaten, 400mikrona kadar boyalı denemezmis,
                      Fabrikada aynen şunu söylüyor "Size kusursuz araba teslim etmek icin boyadan sonra olusan hataları giderip öyle teslim ediyoruz, yani bayii bu yüzden savunamıyor farz edelim ki bayii aracı mahkeme zoruyla geri aldi, fabrika kabul etmiyor ki adam ne yapsın bayii uretmiyor ki bu aracı,
                      Kusursuzluk temasi;
                      Ilk arabalarda ve sonrasinda ozelligi bulunmayan arabalar için işlendi, ve o devir kapandı,
                      Evet Türkiye'de cok pahalı otomobil sınıfından, ama fabrikanin cebine kalan ne bu aracın maliyeti ne ki üretici firma yeteri kadar özen gostersin,
                      Bir araba parası daha vergi odeniliyor, alırkenden tutun binerkenden herseyinden vs vs bunlar teferruattır,
                      Biz hakliyiz ama onlarda kısmen haklı,
                      Biz haksisiz, ikinci el araba alınıyor, boya diye diye diye kafayı kirdik olabilir ya görmemistir adam hafiften surtmustur göze batmiyosa boyandigi ciplak gözle belli olmuyosa sorun yok. Arabada benim icin onemli olan motor, kaportada boya olmasa da arac ilerler bir müddet, motor arızası olsa insan çileden çıkar

Yorum

Birde insignia production izledim ve neredeyse her arabaya boyandiktan sonra islem uygulandi, demkki bizim araçlarda boyalı

Yorum

Sıfır arçta boya kusuru olmamalı. 10-15 yaşındaki araçlarda örjinallik arıyor milletimiz. Bayii de yermi bu !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buraktsn95
                            Abi gözünüzü seveyim ya ne boya ölçer cihazı, çağırın kaporta ustasını baksın, sizde o arada boya ölçer mikron kalinligina bakın, kitapcikta da yaziyo zaten, 400mikrona kadar boyalı denemezmis,
                            Fabrikada aynen şunu söylüyor "Size kusursuz araba teslim etmek icin boyadan sonra olusan hataları giderip öyle teslim ediyoruz, yani bayii bu yüzden savunamıyor farz edelim ki bayii aracı mahkeme zoruyla geri aldi, fabrika kabul etmiyor ki adam ne yapsın bayii uretmiyor ki bu aracı,
                            Kusursuzluk temasi;
                            Ilk arabalarda ve sonrasinda ozelligi bulunmayan arabalar için işlendi, ve o devir kapandı,
                            Evet Türkiye'de cok pahalı otomobil sınıfından, ama fabrikanin cebine kalan ne bu aracın maliyeti ne ki üretici firma yeteri kadar özen gostersin,
                            Bir araba parası daha vergi odeniliyor, alırkenden tutun binerkenden herseyinden vs vs bunlar teferruattır,
                            Biz haksisiz, ikinci el araba alınıyor, boya diye diye diye kafayı kirdik olabilir ya görmemistir adam hafiften surtmustur göze batmiyosa boyandigi ciplak gözle belli olmuyosa sorun yok. Arabada benim icin onemli olan motor, kaportada boya olmasa da arac ilerler bir müddet, motor arızası olsa insan çileden çıkar
                            aracı bayii üretmiyorki !! kucak dolusu para verip ayıplı mal almak mantıklımı ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                              Kusursuzluk temasi;
                              aracı bayii üretmiyorki !! kucak dolusu para verip ayıplı mal almak mantıklımı ?
                              Kucak dolusu verdigimiz paranın, kucak dolusunu maliyeye götürüp bizzat yatirildigina gozlerimle şahit oldum Maliye veya devlet gelip üzerine duseni 1 ayda halledip "ya mal evet ayıplı geregi yapilsin gerekirse odenen vergi iade edilsin" diyor mu şahsen ben hic sahit olmadım.
                              Bayiye kalan parayı da gördüm,
                              Ayıplı mal satılması tabikide doğru değil sebep aramaksızin,
                              Madem ayıplı, (sözüm laf icin, meclisten dışarı) yapılan indirim dahi olsa hickimse kabul etmesin, bizim derdimiz ayıplı mal ile degil, bizim derdimiz odedigimiz miktar ile,
                              Birde gercekten ayıplı mal görmek istiyorsaniz focus forumu inceleyebilirsiniz orada bircok örneği mevcut,
                              Yani diyeceğim o ki;
                              Psikolojik sorunlara ve sağlık sorunlarına yol acabilecek sorun bunlar. Elbette ki mucadele verilecek. Tek istedigimiz, herşey bizim icin, guzel canlarimizi sıkıp sağlık sorunları yasamayalım.
                              Esenlikler dilerim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                                Kusursuzluk temasi;
                                Kucak dolusu verdigimiz paranın, kucak dolusunu maliyeye götürüp bizzat yatirildigina gozlerimle şahit oldum Maliye veya devlet gelip üzerine duseni 1 ayda halledip "ya mal evet ayıplı geregi yapilsin gerekirse odenen vergi iade edilsin" diyor mu şahsen ben hic sahit olmadım.
                                Bayiye kalan parayı da gördüm,
                                Ayıplı mal satılması tabikide doğru değil sebep aramaksızin,
                                Madem ayıplı, (sözüm laf icin, meclisten dışarı) yapılan indirim dahi olsa hickimse kabul etmesin, bizim derdimiz ayıplı mal ile degil, bizim derdimiz odedigimiz miktar ile,
                                Birde gercekten ayıplı mal görmek istiyorsaniz focus forumu inceleyebilirsiniz orada bircok örneği mevcut,
                                Yani diyeceğim o ki;
                                Psikolojik sorunlara ve sağlık sorunlarına yol acabilecek sorun bunlar. Elbette ki mucadele verilecek. Tek istedigimiz, herşey bizim icin, guzel canlarimizi sıkıp sağlık sorunları yasamayalım.
                                Esenlikler dilerim

hayırlısı olsun

Yorum

İşleniyor...
                                X