Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu Servislerin Hepsi Aynı!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bu Servislerin Hepsi Aynı!!!

Servis bahane işini bilen özel servis ŞAHANE ihihi
    edit: neymiş efendim araba özel servis bakılıymış ben sadece geçmiş kayıtlarına güvenirim özel servisi gerisi hikaye hiç memnun kalmadım buğüne kadar servisten.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Selami

Valla o işin usta ile özüleceğini sanmıyorum, özellikle vites çevresi ve multimedya çevresine yapacak fazla bir şey yok, normalde bende hiç sıkıntı yok parke yada arnavut kaldırımı yollarda biraz cızırtı yapıyor onuda görmezden geliyorum artık. Ben bu güne kadar 8 araba değiştirdim ve şunu gördüm bu tarz olaylar bilerek yapılıyor yani opel ordaki malzemelerde çok az bi değişiklikle o seslerin hiç gelmemesini sağlardı belki maliyet bile değişmezdi ama özellikle bu tarz kusurlar bırakılıyor yoksa insanların araç değiştirmesi için sebepler azalır yada premium modellere yönelim azalır. İnsanlar araç değiştirmek için araçlarından soğumak için hangi sebepler bulacaklar, Sizce kişilerin kendi başlarına araçlarından sıkılmasını mı bekleyecek bu canavarlar. Her sınıfın belirli standartları var bu piyasayı elinde tutanlar kendi aralarında bunları ayarlayıp ona göre üretim yapıyorlar. Yeni astra da o çıtırtı yoktur ama insanın canını sıkacak başka bir detay vardır biraz kullanırsın sonra onu farkedersin sonra onu kafaya takarsın sonra bi bakmışsın arabayı satmışsın bunların hepsi bilinçli bırakılan kusurlar yoksa adam neden insignia dan sıkılsın tucson alsın yada golf binen neden astra ya yönelsin yada tam tersi sirkülasyon için insanların araçtan sebepsiz yere sıkılmalarını beklemiyorlar yani olaylara çaktırmadan müdahele ediyorlar. O yüzden takmayacaksın tak açacaksın, bence önemli olan güvenlik ve sürüş keyfi yada major problemler geri kalan ufak tefek şeyler sonu gelmeyecek ve hiç bitmeyecen fasa fisolar Tucson da da inan başka şeyler çıkacak, ama kafaya takmışsın artık bundan sonra dönüş yok .

Keyifli Sürüşler
      Çok teşekkür ederim, sabah sabah iyi geldi valla )

Ses olayı gerçekten değişik bir konu, geçen haftalarda Bursa da sıfır km 520 alan arkadaşımın aracını denedim onda da nadiren de olsa sürücü kapısından çıtırtılar geliyor, kaldı ki 17" jantlı 5 serisinin yoldan gelen ses ve sarsıntıya karşı izolasyonu etkileyici seviyede, iç mekanda hemen her yer yumuşacık.
      2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Sesin kaynağı dışarıdaki sert plastikten çok onun altındaki unsurlar.
        .
        Ben bir önceki insignia aracıma çift taraflı bant ve silikon sprey uygulamıştım.
        .
        Sert plastikleri sökünce vites kolunun altında birbirini caprazlayan bir sürü siyah plastik var. Onların birbirine sürtmesi çıtırtıya neden oluyor. O bölgeyi açıp silikon sıkınca ses azaldı. Ama orta konsolun yanlarına kullanılan o plastik tahta gibi sert. Biraz fazla esnerse çat diye kırılabilir.
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxut
          .
          Ben bir önceki insignia aracıma çift taraflı bant ve silikon sprey uygulamıştım.
          .
          Sert plastikleri sökünce vites kolunun altında birbirini caprazlayan bir sürü siyah plastik var. Onların birbirine sürtmesi çıtırtıya neden oluyor. O bölgeyi açıp silikon sıkınca ses azaldı. Ama orta konsolun yanlarına kullanılan o plastik tahta gibi sert. Biraz fazla esnerse çat diye kırılabilir.
          Aynen öyle, sese neden olan konsolun içindeki birbirlerine temas halinde olan onlarca çapraz sert plastik.

Ben de birkaç defa söküp spreylesem de sesleri tamamen ya da uzun süre kesemedim; vites konsolunu TAMAMEN söküp temas noktalarına kumaş vb yapıştırıp geri toplamak tek çözüm olsa gerek.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga Karaca
            Orjinal yazı sahibi: maxut
            .
            .
            Aynen öyle, sese neden olan konsolun içindeki birbirlerine temas halinde olan onlarca çapraz sert plastik.

Ben de birkaç defa söküp spreylesem de sesleri tamamen ya da uzun süre kesemedim; vites konsolunu TAMAMEN söküp temas noktalarına kumaş vb yapıştırıp geri toplamak tek çözüm olsa gerek.
            Tolga, ses işi gerçekten çok sinir bozucu ve tespiti çok zor. Ses bahane Sen atla gel havalar da ısınmaya başladı

Yorum

Dün aracıma Odak yetkili serviste bakım yaptırdım, bir önceki bakımı 70.500km'de yapılşmış o bakım da buji balata vs. değiştiği için bu bakımda sadece yağ ve filtreleri değiştirdik. Araç şuanda 84.000Km'de 1.000km vardı ama müsait zamanımda varken aradan çıkartayım istedim. Yağı dışarıdan alıp götürdüm.

Bakım dışında ön camların son kapanma noktalarında gıcırtı, klima fanının gürültülü çalışması gibi şikayetlerim vardı. Bunlarda herhangi bir bedel alınmaksızın çözüldü. Araç yıkanıp paklanıp teslim edildi. Tarık Bey'in ellerine sağlık.

Sonrasında Odak Dynamics'e geçtim daha önceden siparişlerini verdiğim orjinal Halı Pas Pas ve OPC sinyal çerçevelerimi aldım. Sağolsun Çağrı hem sinyal çerçevelerimi hemde Çin'den getirdiğim ama sökmeyi denemediğim ayak altı aydınlatma ledlerimi taktı.

Sonuç olarak tabiki fiyat olarak özelden yukarıda kalıyor ancak yıllardır gittiğim için (ki daha önce ilk Astra forumunun yönlendirmesi ile gitmiştim Tarık Bey'e) belirli oranda indirim yapıyorlar. Dışardan yağ getirince 180-200TL gibi bir bedel düşülüyor. (En kaliteli yağlardan birini alıp gittim GM'den %25 ucuz kaldı ) Teknik tarafta ise ben aracımın bakımını güvendiğim ellere bırakıyorum, bu güvenli elleri benim yetkili serviste başkasının özel serviste bulması çok doğal. Herkesin kendi tercihi bu nedenle yetkili yada değil işini layıkıyla yaparsa servis iyidir yapmazsa kötüdür. Tabi araca yapılan tüm işlemlerinde kayıt altında olması yukarıda saydıklarımın yanında başka bir artısı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
                .....

Herkesin kendi tercihi bu nedenle yetkili yada değil işini layıkıyla yaparsa servis iyidir yapmazsa kötüdür. Tabi araca yapılan tüm işlemlerinde kayıt altında olması yukarıda saydıklarımın yanında başka bir artısı.
                Güzel yazmışsın Özdemirim.

Yorum

Eyvallah Tolga ama kurtulamazsın Doğan şömineyi yaktı biz Seni hala bekliyoruz

Yorum

Doğan yakacaksa daha 9-10 güne anca közlenir (?) sonuçta onun yakacağı mangalı uzaydan gören nükleer savaş çıktı sanır :P

Yorum

Doğan yakacaksa daha 9-10 güne anca közlenir (?) sonuçta onun yakacağı mangalı uzaydan gören nükleer savaş çıktı sanır :P
                      haha haha haha

Yorum

Arkadaşlar aracın vites konsolunu dün Balıkesir Opel de izole ettirdim.

Aracın bozuk yollarda tıkırtısız ilerlemesi çok güzel bir duyguymuş

Yorum

Arkadaşlar aracın vites konsolunu dün Balıkesir Opel de izole ettirdim.

Aracın bozuk yollarda tıkırtısız ilerlemesi çok güzel bir duyguymuş
                          Nasıl bir uygulama yapıldığını görme şansınız oldu mu?
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Hayırlı olsun. Aracında aynı seslerden müzdarip olanlar için;

-Yapılan uygulama-
                            -Uygulama süresi

gibi bilgileri paylaşalım ki faydalı olsun herkese...
                            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Teşekkür ederim.

İşlemi gördüm arkadaşlar kabaca; vites topuzunun etrafındaki çoğu yan ve üst trimler sökülüyor, parçaların temas-geçiş noktaları 3M marka bant ile kaplanıp geri toplanıyor. İşlem ortalama 1 saat civarı sürüyor.

Araç sessizleşince harika oldu umarım sorun yaşayan herkes de bundan kurtulur, aracın genel kalitesine yakışmayan bir durumdu.

Yorum

buna kolçak falanda dahilmi yani vites kolu civarı ve hazneler. çünkü vites yerinden ziyade eşya bölmeleri kolçak altındaki geniş plastik bölge çıkartır o sesi ağırlıkla.
                                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
                                X