Duyuru

Collapse
No announcement yet.

astra h esp off?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: astra h esp off?

Astra H da IDS+ varsa TC ve ESP oluyor. Bu durumda Sport tuşuna biraz uzun süre basılı tutarak ESP kapatılabilir, ancak araç 60km hızı geçince ESP güvenlik amacıyla kendi kendine aktif olacaktır. ESP yi tamamen kapatmak için ECU ya müdahale edilmelidir. Yani işin takamotre modifiyesi ile ilgisi yok. ASP yi takometre kontrol etmiyr sonuçta. Ha eğer araçta IDS+ yoksa doğal olarak ESP ışığı da yoktur. Sonradan araca ESP yapıldıysa tako yu değiştirmek ya da ışığı aktif hale getirmek gerekebilir. Ancak ESP nin tamamen iptali veya bir tuşa basıldığında devre dışı kalması ancak ECU müdahelesi ile yapılabilir.

Yorum

"araçta IDS+ yoksa ESP ışığı da yoktur" ifadesi yanlış Can kardeşim. Araçta ESP olması için IDS+ olması zorunlu değil. İkisi de birbirinden bağımsız opsiyonel donanımlar. Örnek vermek gerekirse konuyu açan arkadaşımızın aracında ESP var ama IDS+ yok.

IDS+ şasili araçların farkı ise ESP'nin kapatılabilir olması.

Yorum

Ayrıca, "ECU''ya müdahale gerekir" derken eğer motor kontrol ünitesini (Engine Control Unit) kastettiysen orada da bir hata var. Yok eğer ECU'nun daha genel açılımı olan elektronik kontrol ünitesini kastettiysen, araçta bunlardan çok sayıda var; ECM, BCM, IPC, ABS/ESP, PAS, CIM vs. bunların hepsi birer ECU yani usta ağzı ile "beyin"'dir.

ESP sistemini kontrol eden, açan, kapatan ünite ABS/ESP'dir, ama ona düğmeden gelen sinyali yollayan da BCM'dir. IPC, yani gösterge kontrol ünitesi de açık-kapalı-devrede-arızalı durumlarını gösterdiği için konuyla dolaylı olarak ilgilidir.

Yorum

Ben astra H larda ESP nin sadece IDS+ la geldiğini biliyordum, demek ki yanlış biliyormuşum . Sanırım üst donanımlarda IDS olmasa da ESP olabiliyor. ECU derken ikinci kasttettiğini söylemiştim, kısaca ESP yi ayarlayan beyinden.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hrnaltinsoy
            Orjinal yazı sahibi: Serdar99
            Astra H serisinde ESP kapatma fonksiyonu yalnızca IDS+ şasiye sahip modellerde var.
            (Sport tuşuna 4 saniye basılı tutulduğunda kapanır)

Bana gönderdiğiniz özel mesajı da okudum, hemen dönemediğim için kusuruma bakmayın.
            IDS+ olmadan bu fonksiyonun çalıştırılması konusunu araştırıyorum, net bir bilgi edinir edinmez yazacağım.
            ESP Off yapılır abi (:

Tacho değişecek Sport tuşu eklenecek ve Tech 2 de tanıtılacak
            tacho değişcek diyosun ama tacho değiştimi gene kendi aracımın şasi no ile tanıtım yapılcak.gene kapanmayacak bu sefer esp,o zaman esp kapananlarda kablo var sanırım.orjinal tachoya esp off yapanlarda ya mecbur değişiyo yada kablo çekiyo ozaman.bunu anladım ben

Yorum

ben servise gittim ama usta doluydu hep ondan dolayı daha deneyemedik daha.hiç bir şekilde başaramassam eğer tech 2 ile başarılı olamassak yapan kişiyle konuştum.malatyaya gelcek ve masraflarını karşılıyıcaz ve 5 arabaysa mesela yazılıma 100 diyor.belki 50 veya 75 e düşer araç başı.onun dışında masrafları bölüşcez.200 tutuoysa uçak bileti gel git 40 lira daha vercez.malatya yakınlarında veya malatyada olan varsa eğer yaptırmak isteyen bana ulaşsın.

Yorum

çarşamba 90 bin bakımına gircek ve deniyicez tech 2 ile,olursa eğer esp off çok mutlu olcam valla.hbr veririm sizlerede

Yorum

astra h opc şasi no lzm bana elinde olan veya bulabilcek varmı acaba?

Yorum

Sana OPC şasi no değil, senin araç ile aynı motora ve şanzımana sahip ama aynı zamanda IDS+ donanımlı bir aracın şasi numarası lazım.
                    Özel mesajla yolladım

Yorum

İşleniyor...
                    X