mrb abiler.bende 2009 astra h easytronic var ve özellikle traction control başımın belası.sport tuşu var araçta.abs sigortalarını bile söktüm bi ara kapansın diye ama hata verdi çalışmadı araba.acaba yapan varmı aramızda?yardımcı olursanız sevinirim.yazılım gerekiyomuş ve tachometreye atılıyomuş yazılım.teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
astra h esp off?
Collapse
X
-
Ynt: astra h esp off?
h kasada esp kapatma yok hiç boşuna uğraşma bence...Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
-
Astra H serisinde ESP kapatma fonksiyonu yalnızca IDS+ şasiye sahip modellerde var.
(Sport tuşuna 4 saniye basılı tutulduğunda kapanır)
Bana gönderdiğiniz özel mesajı da okudum, hemen dönemediğim için kusuruma bakmayın.
IDS+ olmadan bu fonksiyonun çalıştırılması konusunu araştırıyorum, net bir bilgi edinir edinmez yazacağım.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Serdar99Astra H serisinde ESP kapatma fonksiyonu yalnızca IDS+ şasiye sahip modellerde var.
Bana gönderdiğiniz özel mesajı da okudum, hemen dönemediğim için kusuruma bakmayın.
IDS+ olmadan bu fonksiyonun çalıştırılması konusunu araştırıyorum, net bir bilgi edinir edinmez yazacağım.
Tacho değişecek Sport tuşu eklenecek ve Tech 2 de tanıtılacak[CENTER][CENTER]
Yorum
-
Sport tuşunun eklenmesi ESP off fonksiyonunun çalışması için yeterli değil.
Araçta Sport tuşunun olması ESP'nin kapatılabilir olduğunu göstermiyor, denemesi de bedava.
Soruyu soran arkadaşın aracında da Sport tuşu var zaten
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hrnaltinsoyOrjinal yazı sahibi: Serdar99Astra H serisinde ESP kapatma fonksiyonu yalnızca IDS+ şasiye sahip modellerde var.
Bana gönderdiğiniz özel mesajı da okudum, hemen dönemediğim için kusuruma bakmayın.tacho degüşmedende oluyo ama çözemedim çözcem ama
Tacho değişecek Sport tuşu eklenecek ve Tech 2 de tanıtılacak
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hrnaltinsoyBildiğim karayıla traction control(Galiba çekiş kontrolü)kapanmıyor.Sadece ESP sistemi Sport tuşu ile devre dışı kalıyor sadece.Sport tuşuna bastığında Tacho da ESP ışığı yanıyor mu ?
Orjinal yazı sahibi: kdristnblh kasada esp kapatma yok hiç boşuna uğraşma bence...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9537002/detay/
http://www.youtube.com/watch?v=_V7sRXm0u6I#ws
Yorum
-
Bu adamların söylediğine göre bu iş yalnızca yazılım ile yapılabiliyor.
"Beyne yazılım atarak" demişler ama hangi beyin olduğu belli değil.
"beyin" olarak bilinen kontrol ünitelerinden araçta pek çok sayıda var.
Konu ile ilgili olabilecek 2 adet kontrol ünitesi mevcut : biri BCM, diğeri ABS/ESP.
İkisi de tek tek denenebilir, olmazsa ikisine birden yazılım atılıp denenir.
Fakat burada bir püf noktası var :
Yazılım atma işlemine başlarken sisteme araç şasi numarası giriliyor. Normal şartlarda, güncelleme ya da beyin değişimi gibi sebeplerle yazılım atıyorsanız (yani araca yeni bir fonksiyon kazandırma gibi bir derdiniz yoksa) aracınızın kendi şasi numarasını giriyorsunuz. Fakat bu gibi sonradan aktive etme durumlarında bu fonksiyona sahip bir aracın şasi numarasını girmeniz gerekiyor ki içinde o fonksiyonu da barındıran yazılım versiyonu beyne yüklensin. Ayrıca o aracın motor-şanzıman özellikleri de aracınız ile uyumlu olmalı ki sistem sorunsuz çalışsın. Yani iki şeye ihtiyaç var : Sıkılmadan üşenmeden bu işle uğraşacak bir servis ve teknisyen, bir de uygun şasi numarası...
Yorum
-
sadece tachometreye yani kadrana atılıyo yazılım.kadranı söküp tech2 ye bağlamak gerekiyo.yazılımın tachometreye atıldığından eminim çünkü kadran satıyodu yapan kişi esp off yapma özelliği var diye easytroniclerde.ama sattığı dizel tachoydu.benzinli olsa alırdım hemen.artık bulcaz bi yolunu çünkü gerçekten gına geldi bana.3 senedir kapamaya çalışmakla uğraşıyorum.tech 2 ile sanırım esp si kapanan ve sport tuşu olanların yazılımını atıyolar.mesela zafiralarda sport var ve kapanıyo esp üstelik kadranlarda aynı.belki böyle yapıyolardır.esp yi açma kapama işlemini tachometre yapıyomuş.yani herşey tacometrede bitiyo.1.8 astra h kadranı bulsam hemen alıp takarım.yada benzinli otomatik veya esytronic vites zafira kadranı.
Yorum
-
Yazılım atma işlemine başlarken sisteme araç şasi numarası giriliyor. Normal şartlarda, güncelleme ya da beyin değişimi gibi sebeplerle yazılım atıyorsanız (yani araca yeni bir fonksiyon kazandırma gibi bir derdiniz yoksa) aracınızın kendi şasi numarasını giriyorsunuz. Fakat bu gibi sonradan aktive etme durumlarında bu fonksiyona sahip bir aracın şasi numarasını girmeniz gerekiyor ki içinde o fonksiyonu da barındıran yazılım versiyonu beyne yüklensin. Ayrıca o aracın motor-şanzıman özellikleri de aracınız ile uyumlu olmalı ki sistem sorunsuz çalışsın. Yani iki şeye ihtiyaç var : Sıkılmadan üşenmeden bu işle uğraşacak bir servis ve teknisyen, bir de uygun şasi numarası... tech 2Orjinal yazı sahibi: Serdar99Bu adamların söylediğine göre bu iş yalnızca yazılım ile yapılabiliyor.
"Beyne yazılım atarak" demişler ama hangi beyin olduğu belli değil.
"beyin" olarak bilinen kontrol ünitelerinden araçta pek çok sayıda var.
Konu ile ilgili olabilecek 2 adet kontrol ünitesi mevcut : biri BCM, diğeri ABS/ESP.
İkisi de tek tek denenebilir, olmazsa ikisine birden yazılım atılıp denenir.
Fakat burada bir püf noktası var :
Yazılım atma işlemine başlarken sisteme araç şasi numarası giriliyor. Normal şartlarda, güncelleme ya da beyin değişimi gibi sebeplerle yazılım atıyorsanız (yani araca yeni bir fonksiyon kazandırma gibi bir derdiniz yoksa) aracınızın kendi şasi numarasını giriyorsunuz. Fakat bu gibi sonradan aktive etme durumlarında bu fonksiyona sahip bir aracın şasi numarasını girmeniz gerekiyor ki içinde o fonksiyonu da barındıran yazılım versiyonu beyne yüklensin. Ayrıca o aracın motor-şanzıman özellikleri de aracınız ile uyumlu olmalı ki sistem sorunsuz çalışsın. Yani iki şeye ihtiyaç var : Sıkılmadan üşenmeden bu işle uğraşacak bir servis ve teknisyen, bir de uygun şasi numarası...
[/quote]
Yorum
-
Yazılım Tacho ya atılmaz bence.Öyle bişey yok.
OBD 2 soketine Tech 2 cihazı bağlanarak oradan gerekli müdahale yapılır.
Uzun vade de bende ESP düşünüyorum.DDS ile birlikte yapacağım için aracın üstündeki tacho bunu desteklemiyor.Daha üst model bir tacho alınca onlarda aktif olacaktır.Yani kısacası senin işin Tech 2 ile.[CENTER][CENTER]
Yorum
Yorum