Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Astra 1.4T - Golf 1.4TSI - Ford Focus 1.6 EcoBoost

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Astra 1.4T - Golf 1.4TSI - Ford Focus 1.6 EcoBoost

Autoshow'un bu haftaki sayısında "Astra 1.4T - Golf 1.4TSI - Ford Focus 1.6 EcoBoost" karşılatırmasında konuyu yazan editörün şu cümlesine takılmıştım:

"Astra'nın 1.4lt'lik turbo motoru sadece 10hp daha az güç üretmesine rağmen, kalkışlarda Ford'a göre çok daha ağır kanlı hissettiriyor. Bunun teknik veriler tablosundaki haliyse, neredeyse 10 saniyelik 0-100km/sa hızlanma süresi ve 200km/sa'te kesilen nefes."

Bunun üzerine Sn. Editör'e bir mail attım ve cevap bekliyorum:

Sayın Editör,

Araçlara olan tutkum nedeniyle derginizi uzun bir süredir takip etmekteyim.

7-13 Şubat tarihinde ait Auto Show derginizdeki Karşılaştırma bölümü ile ilgili bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Testin içeriğindeki araçlardan Opel Astra 1.4T kullanıcısıyım. Yaklaşık 10 aydır bu aracı kullanıyorum. Aracım şu an 19.000km'de. Türkiye'ye özel sipariş ile getirilen ilk kullanıcılardanım.

Karşılaştırma metninde yazılan "Astra'nın 1.4lt'lik turbo motoru sadece 10hp daha az güç üretmesine rağmen, kalkışlarda Ford'a göre çok daha ağır kanlı hissettiriyor. Bunun teknik veriler tablosundaki haliyse, neredeyse 10 saniyelik 0-100km/sa hızlanma süresi ve 200km/sa'te kesilen nefes." cümlesi açıkçası karşılaştırmanın sonuçlarını doğru bulmama neden oldu.

Kullandığım araç ile 1. viteste 54km/sa, 2. viteste 99km/sa, 3. viteste 156km/sa ve 4. viteste 215km/sa hız değerlerine ulaştım ve bu ulaştığım değerlerde aracım 6500dev/dak değerine ulaşarak gaz kesti ve motor kendini korumaya aldı. Ekte 4. viteste iken çekmiş olduğum bir fotoğrafı da bulabilirsiniz.

Aracımı Maslak Oto Sanayi'de Dyno Test'e soktum ve 5. viteste 257.8km/sa hızda 6500dev/dak'ya ulaştı. 5. vitesi İzmir-Aydın otobanında test etme fırsatı buldum. Yolun düz olduğu kısımlarında birçok kez 230km/sa hıza ulaştım. Eğimli bir bölgede ise dijital ekranda 247km/sa'ti gördüm ve 5. viteste aracım gaz kesmedi.

Şimdi bunca detayı neden verdim:

Sizin gibi kaliteli bir ekibe sahip bir grubun, aracın maksimum hızını yazarken eğer teknik veri değerleri kullanılıyorsa "nefesi kesildi" yerine "teknik veri olarak verilen değer 200km/sa" demenizi beklerdim. Fotoğraflardaki gibi bir pistte test etme imkanımız da varsa eğer teknik veri yerine tecrübe ettiklerimizi yazmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Opel 1.4T kolaylıkla nefesi kesilecek bir araç değil diye düşünüyorum.

Anlayışınız için teşekkürler.

Saygılar,

Ynt: Astra 1.4T - Golf 1.4TSI - Ford Focus 1.6 EcoBoost

Autoshow dergisinden gelen yanıt:

Sayın okurumuz,

Söz konusu testler, Almanya’da Auto Bild tarafından gerçekleştirilmiştir. Aslında 1.4 lt Turbo’nun, 140 HP’lik gücü hiç de az değil. Burada esas sorun, Astra’nın rakiplerinden daha büyük boyutlarıyla birlikte daha fazla olan ağırlığının, onun dinamizmini törpülüyor olması.

Sizin Astra’yla, düzlüklerde ulaştığınız maksimum hız sonuçları gayet iyi. 230 km/s’e ulaşan sonuçlar oldukça şaşırtıcı. Bir miktar gösterge hatası bile olsa bile, ancak yüzde 5 civarında küçük miktarlarda sapma olur. Bu bile sizin, firma tarafından verilen hızın da üzerine ulaştığınızı gösteriyor. Aracınızın performans olarak sizi tatmin etmesi sevindirici bir durum.

Son sürati şöyle tanımlıyoruz; düz yolda, rüzgarsız ortamda, otomobilin hızlanma ivmesinin sıfıra ulaştığı son hız. Yani aracın, sürekli olarak hızlanmasını, hızını artırmasını sürdüremediği ve hızın, bir noktaya gelip takıldığı ve daha üzerine çıkamadığı bölge. Tabii yokuş aşağı inişlerde bu bölgeyi aşabilir, yokuş tırmanmalarda da bu hızın altına düşebilir. Önemli olan düz ve rüzgarsız bir yolda denemektir.

Aracınızla ulaştığınız sonuçları ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz,

Saygılarımızla,

Auto SHOW

Yorum

Ben anlamadım özürmü diliyorlar yoksa hala dediklerinde devam mı ediyorlar :/

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Topu yurtdışına Auto Bild'e atıyorlar ama artık Astra J 1.4T hakkında AutoShow Türkiye bilgi sahibi oldu

Bundan sonra kendileri bir yazı yazarsa eğer paylaştığım verileri umarım gözönünde bulundururlar.

Yorum

almanlar opelı bıraz uvey evlat gıbı goruo maalesef

Yorum

o dergiyi bende bugun aldım okudumda 1.3 dizel astra için 240 tork var yazıyor bence saçma sapan bi değerlendirmeyid...
            F30 Sport+

Yorum

Hüsnü boşver dergileri herkes neyin ne olduğunu biliyor.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
              17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
              35GB5825  A Rh+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taner
                +1 istediklerini yazıp çizsinler ..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taner
                  Herkes bilmiyor bence. Biz biliyoruz ve kendi aramızda ya da foruma girenlere anlatabiliyoruz.

Bu yazılardan dolayı çoğunluk yanlış yönlendiriliyor. Bana da "ben nasılsa biliyorum boşver" demek ne bileyim yeterli gelmiyor.

Hani diyoruz ya "passat 10 sene kalıp değiştirmese insanımız gene gider passat alır" diye nedeni bu işte.

Yorum

Haklısın Hüsnü hocam Devam

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Haklısın Hüsnü hocam Devam
                      Bugün yazışmaları GM Türkiye'ye aktarıcam. Kendileri bu tarz konular hakkında nasıl bir politika izleyerek savunma yapıyorlar, yapmıyorlar mı, bizim arkasında durduğumuz gibi duruyorlar mı öğrenmek istiyorum.

Yorum

Mevzu GM Türkiye'ye mail yoluyla iletilmiştir.

Yorum

Tr opel den bir halt olmaz adamların derdi opel müşterilerini sömürmek...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MKG24
                            Tr opel den bir halt olmaz adamların derdi opel müşterilerini sömürmek...

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

GM Türkiye'den konu ile ilgili tarafıma verilen cevabı özetlersem:

Konu hakkında GM Türkiye'nin Müşteri İlişkileri Departmanı (teknik bilgi açısından), Satış Pazarlama departmanı (yurtdışı geri dönüşler açısından) ve Basın-Halkla İlişkiler Departmanları (İlgili dergi açısından) aksiyonlar almışlar ve uygulamaya koymuşlar. Şu anda tüm bu aksiyonlar Opel Türkiye'nin en üst mertebedeki yetkilileri tarafından takip ediliyormuş.

Opel'in ticari ve büyük bir kuruluş olarak tüm basın yayın organlarıyla eşit mesafeli ve tarafsız bir iletişim kurmakla yükümlü olduklarını fakat Opel'e ve değerli Opel Kullanıcılarına aynı özenle yaklaşmayanlara tepkisiz kalmalarının söz konusu olmayacağını belirtiyorlar.

İlgili dergi ile de Opel'in mesafelerinin çok daha farklı konuma geldiğini belirtiyorlar.

Geri dönüş için ve alınan bu tepki için Opel'e ve çalışanlarına da kendi adıma teşekkür ediyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X