Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Astra 1.6 Dizel Geliyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Astra 1.6 Dizel Geliyor

Orjinal yazı sahibi: Kontrol Ünitesi
    Orjinal yazı sahibi: smg05
    Bu araç Opel'in kendi geliştirdiği yeni nesil Euro 6 ya uygun motor tamamen Opel yapımı
    Paylaştığınız tabloda emisyon değeri E5 olarak verilmiş ama?

Ayrıca değerler gerçekten çok düşük..Opellerin emsallerinden ksaları zaten ağır ve bu motorla da çok ekonomi vaad edeceğini sanmıyorum..
    Ağırlık dışında tork eğrisi,vites oranı, lastik ebatlarıda önemli hususlardır yani ağır araba çok yakar anlamına gelmiyor. Bakınız Citroen C5, Volvo S60 dizel motorların tüketim ve aracın ağırlıkları.
    Bu arada motorun Euro 6 emisyonu hazır onu demek istemiştim
    Fiatta 1.6 ltrede en güçlü dizel 120 hp olan versiyon var sizin dediğiniz motor 1.9 lt olabilir
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

doğru,haklısınız..Bu teknik farklar aslında benim için sıkıntı olmaz..Kendi aracım için de konuşmam gerekirse bir opel olarak; ahbabı 1.6 passattan ort 200-210 kg daha ağır..Buna bağlı olarak vectra 0.3-0.6 lt daha fazla yakıyor(tabi lastik ve şasi tipi gibi kriterler de devreye giriyor)..Ya da insignia forumu burası insignia 1.4 T ile passat 1.4 TSI(çift şarjlı dahil) kıyaslandığında; 0-100 ivmelenme süreleri passatın daha önde olduğunu gösteriyor...Şaşırıyorum; bunu TSI ın başarısı olarak gösteriyorlar blink Sizn söylediğiniz gibi; teknik durumlar işin içine girdiğinde bu fark aslında haklılandırılarak insignia lehine sonuçlanıyor..Yani 1.4 T motor,245 genişlikte lastikler,1600-1750 kg arası ağırlık vs gibi değerlerle bu aracın 7-8 lt ort değerlerini yakalaması Opelin başarısızlığı değil başarısıdır bence..Bu dizel motor konusunda da aynı itirazı dile getirdim..Yani motor gerçekten motor olarak baz alındığında başarılı..Ama ağır bir şasi ve diğer teknik detaylarla kombinasyona sokulduğunda hakettiği yerlere gelmemesi endişesini yaşayacağımı hissettim.. Bu motoru fiat olarak söylemem şundandı; hatırlarsınız, jetta ilk defa Türkiye pazarına girdiğinde yaklaşık ilk 8-10 ay içinde 2.0 TDI 140 hp lik motor opsiyonu da sunulmuştu..Ancak bu daha sonra pazara girmesiyle çıkarılması bir oldu..(gerekçesi ne idi bilmiyorum ama kuvvetli ihtimal vergilerdi) sınırlı sayıda da olsa piyasada rast gelebilirsiniz..İşte bravo için de ilk zamanlar böyle bir motor opsiyonu vardı..Daha sonra bu motor biraz daha ehlileştirildi..Gerçi bu değerler azaltıldıkça ekonomi de ters orantı olarak kısa bir skalada yükseliyor..Örn corsa 1.3 cdti eco ile 90-95 hp lik motorda..Aynı kodlu da olsalar yazılımı farkı ile biri daha ekonomik diğerine göre..

Türkiye'de 1.6 dizel piyasasının kaymağı yendi..Bu yüzden biraz geç kalındı gibi ama bu adım da yapılacakların teminatı olduğunu gösterir..Hayırlı olsun diyelim...
      İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kontrol Ünitesi
        Yeni kasa Astra sadece şase hafifletmesiyle 80 kg hafifleyecek birkaç ufak tefek oynama ile çok rahat 100-125 kg aracı hafifletebilirler bu da ciddi bir olumlu kazanım olur
        Birde dediğinizde haklısınız 1.6 dizel araç piyasaya doydu, benim endişelendiğim vergi sistemi emisyona geçerse ve bu motorların hepsi 100-110 arasında emisyona sahip tutupta 2 litre vergi muamelesi görür mü? Yeni sistem talebi ciddi anlamda değiştirebilri

Yorum

Şu sıralar emisyon meselesi gündemde değil mi bundan ben de endişe duyuyorum..LPG li araçların emisyon değerleri benzinli kullanımlara göre nispeten daha az ama eğer böyle bir kanun yürürlüğe girerse (ki firmalarda en az CO2 salınımı savaşları başladı,bunların hazırlığı var) OPC lerin,GSI ların,TFSI ların,GTI ların tadını unutacağız demektir.. Belki de bu araçları bir daha göremeyeceğiz bile
          İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

aslında piyasa 1.6 dizele doymadı.şundan dolayı söylüyorum bakıyorum insignia dışında ne alınabilir vw grubu önde geliyor.onun dışında pek alınabilir bir şey yatmıyor insanın kafasına...insignia ve astra bu yüzden güçlü bir seçenek olacak .satışlarda bunu görücez zaten
            2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
            yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Bence veriler gayet güzel tabii fiyat dışında. Tr de fiyatlar Almanya fiyatlarına göre daha yüksek oluyor genelde. Edition için bir kaç ufak opsiyonla 66bin tl bence uçuk bir fiyat.

Ancak fiyatlandırma makul yapılırsa 1.6 CDTI astra çok satar

Yorum

Bende gittim 1.6 dizel 308 aldım,keşke biraz daha dişimi sıksaymışım.
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Yorum

veriler bence gayet başarılıymış bu veriler tutturulursa opel atak yapacaktır bence
                    F30 Sport+

Yorum

Arkadaşlar sedan olanın verileri daha başarılı. Hem son hızı hemde 0-100 hızlanması bence gayet makul
                      0-100 hızlanma 10,1 saniye ( hb olandan 0,2 saniye daha iyi, son hız da +5 km/h daha iyi 205 km/h)

Bu arada sedanın 5. viteste 80-120 esnek hızlanması 0,4 saniye daha başarılı
                      astra ne zamandan beri 1600kg?
                      1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                        Arkadaşlar sedan olanın verileri daha başarılı. Hem son hızı hemde 0-100 hızlanması bence gayet makul
                        0-100 hızlanma 10,1 saniye ( hb olandan 0,2 saniye daha iyi, son hız da +5 km/h daha iyi 205 km/h)

Bu arada sedanın 5. viteste 80-120 esnek hızlanması 0,4 saniye daha başarılı
                        astra ne zamandan beri 1600kg?
                        1598 yazan kısmı diyorsanız o motor hacmi , 1.6 motor . astranın ağırlığı 1300 ~ 1400 arası genelde
                        www.facebook.com/mstfkls

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                          veriler bence gayet başarılıymış bu veriler tutturulursa opel atak yapacaktır bence
                          Abi Euro6 motorlar vergide iyi avantaj sağlayacaktır

Yorum

1503 kg ağırlığında 1.6 cdti.
                            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                              1405-1515 kg arası yazıyor

Yorum

Evet işte yani 1600kg değil yine de

ama yine de çok fazla ağır sınıfına göre...
                                1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

İşleniyor...
                                X