Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Astra G Motor Performansı Hakkında Yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Astra G Motor Performansı Hakkında Yardım

Sevgili İnsignia Team
    Aklımda olan ve ara ara araştırdığım fakat bir kanıya varamadığım bir konu var ve sizden yardım istiyorum.

e astra G classic 1.6 105HP Sedan bir araç var ve bunun motorunu değiştirmeden tork ve performans artışı istiyorum motordan kastım motor değişmeden motor üstünde oynamalar yapılarak. Motoru ecotec ve araç 41000km dedir. Böyle bir durum aracın ömrünü olumsuz mu etkiler veya ne kadar performans artışı olur birde maliyetini öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

elimde motorun ve aracın resimleri var onları da paylaşayım

[img width=600]http://n1307.hizliresim.com/1c/w/qvjsf.jpg[/img]

Opel Astra G 1.6 Classic

Ynt: Astra G Motor Performansı Hakkında Yardım

chıp egzos fıltre bujı ve turbo ıntercooler 0.7 barla tatmınkar elde bır guc yaparsın maddıyata dayanır bıraz 3- 5000 tl cıvarı gozden cıkar

Yorum

yorumunuz için teşekkür ederim peki tatminkar dediğiniz performans ne kadarlık bir güç bilgi verirmisiniz örneğin 140hp 200nm torka çıkabilirmi aracın kendi torku 158nm tork (150 de olabilir)

Opel Astra G 1.6 Classic

Yorum

stock kac bg kı? alcagın guc 40 50 bg arası olur tahmınıme gore ayarlara ve program basınc herseyı degıstırır

Yorum

aracın stoğu 105hp umarım dediğiniz gücü alabilecek bir arabadır yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Opel Astra G 1.6 Classic

Yorum

alırsın cok rahatta bunun yanında dısklerınıde buyutmen gerekebılır yay atman lazım arabaya ıyı bır ustada yapması lazım. motorunuzun omrude uzun olmaz cok soyleyeyımde ıns hersey gonlunce olur.

Yorum

Bu motor fazla bir artış olmaz 5-10 beygir anca alır ama bu motora custom bir turbo yapılırsa ciddi performans alınabilir 1.6 115 beygirlik motorlara turbo takınca 180 oluyor gerisini siz düşünün

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Turbo adaptasyonu en guzel cozum
                Ama bu is icin butce 5 binin oldukca ustunde olacaktir dusuncesindeyim
                Hazir kampanyalar da baslamisken yeni Astra 1.4 turboya mi gecseniz ?

Yorum

Önelikle bu araca yapılacak yatırıma değer mi onu iyice tartmak lazım. ciddi güç artışları için maliyetler oldukça fazla olacaktır. Bunun yerine aracı satıp üstüne modifiyeye vereceğiniz parayı koyarak orjinalinde güçlü bir araç, örneğin orjinali turbolu bir araç, alabilirsiniz. Bu şekilde hem çıkabilecek sorunlardan kurtulacak, hem de yeni aldığınız turbo araca basit müdahaleler ile çok daha fazla güçler alabilirsiniz.

Ama amaç Astra G yi proje aracına dönüştürmekse o ayrı. O zaman zise farklı reçeteler gerekir

1- En basit olarak güzel bir CAI ve yazılım yapabilirsiniz, bunun maliyeti az olmakla birlikte çıkaracağınız güç de en fazla 5-7hp olacaktır

2- Yukarıdaki listeye headers, cat iptali ve düz boru ekleyerek bu gücü 10-12 hp civarına çekebilirsiniz. Ancak maliyet de min 2Bin-2500 TL oolur.

3- 15-20hp lik güç içinse yukarıdaki iki madde + cadde tipi egzantrik kullanabilirsiniz. Egzantrik de size +400-600Euro arasında mal olacaktır

4- Daha fazla güçler için ise aşırı besleme şart. Astra nın motoru supercharger kasnağı çevirecek kadar güçlü değil, bunun yerine turbo uygulaması daha kolay olur. Ancak aşırı beslemenin sağlıklı çalışması için birçok parça ya htiyaç duyacaksınız. Turbo nun kendisi, manifoldu, intercoolerı, yağlaması ve gerekirse pistonlar aklıma gelen ilk parçalar. Maalesef bu uygulama yukarıda denildiği gibi 3-5bine değil yaklaşık 10bin tl ye mal oluyor. Tabii buna rağmen ayar tutmaması vb sorunlar yakanızı bırakmayabilir.

Ayrıca bu masraflara ramen aracını satacağınız zaman yine yaklaşık normal bir astra g parasına satarsınız.

Yorum

bence aracınızla hiç oynamayın.turbosuz araçlarda bariz bir güç artışı elde etmek için çok yüksek meblağlar ödemek gerekiyor.arkadaşların söylediği gibi aracınızı satıp üstüne çok fazla meblağlar ödemeden subaru imprezza alın hem gücünüz olsun hemde parnız cebinizde kalsın ve 4*4 ün keyfine varın
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...06772989/detay
                      mesela böyle bişey açıkcası eşim izin verse kesin böyle bişey alıp bir keyfine varırdım.
                      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

hepinize çok teşekkür ediyorum bugüne kadar rastgeldiğim en ilgili en mükemmel en adaletli forum dediğiniz gibi belki değmeyebilir fakat aracın manevi değeri var ve pekte satma taraftarı değiliz dediğiniz gibi 8 - 10 bin tl arası tutacaksa daha basit modifiyelere yöneleceğim yüksek performans alıpta çok sorun çıkmasındansa ufak tefek modifiyelerle hem biraz daha seri olur hemde pek sorun çıkmaz hepinize çok teşekkür ediyorum fikirleriniz önerileriniz için hepsini dikkate alacağım ve bende çoğumuz gibi insignia hayranıyım bu aracı satarsam alacağım araba 4x4 cosmo olur

Opel Astra G 1.6 Classic

Yorum

hava filtresi, yay ve egzoz yap tamam

Yorum

İşleniyor...
                          X