Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

Arkadaşlar herkesten ricam; Türkçe fiiller ve isimler hatta sıfatlar kullanmanız...Forumda son zamanlarda çokça yazılmaya başlandıç artık rahatsızlık boyutunda...
    Günümüz edebiyat eleştirmenleri tanzimat dönemi şairlerini ,yazarlarını yerin dibine sokma derecesinde eleştiriyorlar. Sırf türkçe kelime gruplarına yabancı dil( fransızca) kelimeler soktukları için...

İnsigniateam( bunuda site kurulurken eleştirmiştim gerçi) olarak dalga geçilecek bir takım olmayalım lütfen...

Unutmayalım;Türkçe giderse,Türkiye gider...
    F30 Sport+

Ynt: ANA DİLİMİZ TÜRKÇE'yi KORUMA SORUMLULUĞU....

Sonuna kadar hak veriyorum.

+100000

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
      Arkadaşlar herkesten ricam; Türkçe fiiller ve isimler hatta sıfatlar kullanmanız...Forumda son zamanlarda çokça yazılmaya başlandıç artık rahatsızlık boyutunda...
      Günümüz edebiyat eleştirmenleri tanzimat dönemi şairlerini ,yazarlarını yerin dibine sokma derecesinde eleştiriyorlar. Sırf türkçe kelime gruplarına yabancı dil( fransızca) kelimeler soktukları için...

İnsigniateam( bunuda site kurulurken eleştirmiştim gerçi) olarak dalga geçilecek bir takım olmayalım lütfen...

Unutmayalım;Türkçe giderse,Türkiye gider...
      Daha öncede bu konu ile ilgili başka bir konuda fikir birliğimiz olmuştu o zamanda dile getirmiştik bir milleti önce bayrağı sonra dili temsil eder bunlara şayet biz değer vermezsek kimse vermez.
      Sosyal bir gurup olarak gün gectikce birçok sorumluluk örneği sergilerken asıl sorumluluklarımızıda unutmamamız gerektiği düşüncesindeyim...
      Gökhan kardeşim böyle bir konuda göstermiş olduğun hassasiyetten ötürü hem bir arkadaşın hemde insigniateam üyesi olarak teşekkür ederim.

Unutmayalım,unutturmayalım ;
      bir milleti millet yapan şanlı bayrağı ve kullandığı ana dilidir...

Yorum

+1000000

Yorum

yazılanlara katılmakla beraber imla kurallarına da biraz özen gösterebilirsek güzel olur. hem kelimelerin hemde cümlelerin imla düzeni, yazıyı anlamak konusunda çok şey etkiliyor. düz yazı gibi yazılmış noktasız virgülsüz cümleleri anlamak için 2-3 sefer okuduğum oluyor.
          ben normal hayatta kullanmadığım düzgün Türkçe'yi burada yazarken kullanıyorum, hiçbir şey kaybetmiyorum. tek gereken birazcık özen
          InsigniaTEAM

Yorum

+100000000

Yorum

Lap ciki daime for you cinteratto pirelliii . ............sözünden ödün vermemi beklmeyin ama :P
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

Evet bu konu ile ilgili en mükemmel yorum sufyan abimizden geldi.. Bu arada yukarıda yazan arkadaşlarımın hepsine sonuna kadar katılıyorum. Herkese saygılar sevgiler ihihi ihihi ihihi

Yorum

Sufyan abinin bu sözü neredeyse türkçeleşti zaten , anlamını hala bilmiyorum gerçi ama
                  2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

anlayışınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. Acaba diyorum yabancı rumuzlarımızı( nick) Türkçeleştirebilir miyiz belli bir zaman zarfı içinde?
                    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                      anlayışınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. Acaba diyorum yabancı rumuzlarımızı( nick) Türkçeleştirebilir miyiz belli bir zaman zarfı içinde?
                      bugün benimde aklıma geldi ama benim nickimin hem Türkçe bir anlamı yok hemde özel bir anlamı var genelde üyelerimiz içinde bu böyle sanırım nicklerin anlamları konusunu takip ettiği kadarıyla...

Yorum

emrezxr(emre z iks r) cık valla olmadı benimki hocam ihihi ihihi ihihi
                        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

olduğu kadarıyla en azından... Bu konu hassas bi konu çünkü, birleşmeye bir bütün olduğumuzu göstermeye en çok ihtiyacımız olduğu zamanlardan geçiyoruz bence..
                          F30 Sport+

Yorum

+1 Türkçemize sahip çıkalım. Dil demek, millet demektir. Dili bitmiş bir millet! millet değildir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BORA
                              +1 Türkçemize sahip çıkalım. Dil demek, millet demektir. Dili bitmiş bir millet! millet değildir.
                              sonuna kadar katılıyorum size...
                              F30 Sport+

Yorum

İşleniyor...
                              X