Merhaba arkadaşlar, insignia aracım ile ilk ciddi uzun yol deneyimimi geçen hafta tatilde yaptım. istanbul-Çanakkale-Assos-Ayvalık-Çeşme-izmir hattında 1.600 km yol yaptım. Öncelikle iyi ki insignia dedirten çok keyifli bir yolculuk oldu. Sürekli sport modda, sprint booster da kırmızı modda yolculuk ettim. 5 bin devirden önce vites değiştirmeyerek arabanın hakkını fazlasıyla verdim. Yol ve eds'lerin imkan verdiği ölçüde de maksimum hızla gittim. Ortalama 9.1 litre yaktı ki her bir damlası helal olsun. Konfor, yol tutuş, şürüş zevki ve sınırlarda zorlamama rağmen verdiği tepkiler anlatılmaz yaşanır cinstendi. Hele Kazdağları'nın virajlı yollarında sanki tren raylarında gibi virajlara girip çıktı. Araya da birkaç tsi ve tfsi sıkıştırdık belli hızdan sonrasına ciğeri yetmeyen haha
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insignia ile 1.600 km
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: Umut Hoca View Post
700-800 km arasında değişti, klima sürekli açıktı ve araç bagajı full doluydu
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
Valla maşallah.Bide 90-100km hızla gitseniz 1000km'den aşşağı gitmeyecek demekki.Nasipse ilk uzun yolumuzu kurban bayramında yapacaz,bakalım bir depo ne kadar gidecek,tabii sıkılıp basmazsam
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Valla maşallah.Bide 90-100km hızla gitseniz 1000km'den aşşağı gitmeyecek demekki.Nasipse ilk uzun yolumuzu kurban bayramında yapacaz,bakalım bir depo ne kadar gidecek,tabii sıkılıp basmazsam
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Umut Hoca View Post
100 km sabit hızla istanbul-Çanakkale yaptım. 6 litre ortalama vermişti ki D segment ve bu ağırlıktaki bir araç için gayet başarılı.
Yorum
-
2.dizel 160lık var bende de uzun yola çıkacağım merak ettim . Çanakkale den kocaeli ye en uzun yol yapmıştım 6.5 l yakmıştı . Geneli tempoluydu . Şehir içinde 8 l gösteriyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: huseyineryigit View Post
Ne kadar yaktınız hocam .
2.dizel 160lık var bende de uzun yola çıkacağım merak ettim . Çanakkale den kocaeli ye en uzun yol yapmıştım 6.5 l yakmıştı . Geneli tempoluydu . Şehir içinde 8 l gösteriyor.
Yorum
-
Kurban bayramında 6.96tl Opetten benzinimi fulleyerek denedim.1,6T 170'lik aracım. 740km gittim 310tl yakmışım. Yüklü olarak 90-130 bandında hız yaptım. Genelde düz yollarda hız sabitleme ile kullandım. Dönüşte ise araç tam yüklü gırtlağına kadar ve hızım 90-180 arası hız sabitleme olmadan 52krş yaktı. Yani dönüşte serbest takıldım sadece 10krş artış oldu. Uzun yolda gerçekten ekonomik.İzmir şehir içi 8,1-8,4lt arası yakıyor.
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum