Doğum günün kutlu olsun Necmettin abi, nice yıllara
Çağrı Kardeşim çok teşekkürler; beni İnsigniateam Ailesi ile tanıştırman dışında
kişi olarak 'yeri ayrıdır' diyeceğim kardeşlerimden birisisin; sağ ol
Buna mukabil düğününde kalbur ile su taşıyacağım, söz
"düğününde kalbur ile su taşıyacağım" deyimi ni biraz açmakta fayda var
Kalbur:Tahıl ve başka iri taneli maddeleri elemek için kullanılan büyük delikli ya da seyrek telli elektir.
Bazı yerlerde boş iş olarak gözüksede aslında çoğunlukla birisinin yaptığı iyiliğe karşılık olarak söylenen deyimdir anlamı sen benim için o kadar uğraştın bende senin için en zor zamanında ,en zor,en olmayacak işi bile yaparım,herşey sana feda olsundur.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Cagri bi kiz bulsun bide askere gitsin benden cekecegi var)hem sizede bu sayede kalburla su tasima zahmetinden kurtulursunuz) ahh canim kardesim cagri ah
"düğününde kalbur ile su taşıyacağım" deyimi ni biraz açmakta fayda var
Kalbur:Tahıl ve başka iri taneli maddeleri elemek için kullanılan büyük delikli ya da seyrek telli elektir.
Bazı yerlerde boş iş olarak gözüksede aslında çoğunlukla birisinin yaptığı iyiliğe karşılık olarak söylenen deyimdir anlamı sen benim için o kadar uğraştın bende senin için en zor zamanında ,en zor,en olmayacak işi bile yaparım,herşey sana feda olsundur.
Ömürsünüz Fatih Bey
Bu deyimin çokca bilindiğini düşünürdüm, gençlerin bilmemesi ihtimalini atlamışım.
Açıklama için teşekkür
Cagri bi kiz bulsun bide askere gitsin benden cekecegi var)hem sizede bu sayede kalburla su tasima zahmetinden kurtulursunuz) ahh canim kardesim cagri ah
Gökhan Kardeşim, Çağrı kardeşle alıp veremediğiniz ne var?
Tabbak sevdiği postu yerden yere vururmuş derler, herhalde
sen de onu çok seviyor ve çok uğraşıyorsun
Tabak veya sepici (eski dilde debbağ) tuzlanmış ham deriyi terbiye edenustaya denir
Bu iş için en elverişli doğal kimyasalın 'taze köpek dışkısı' olduğunu biliyor muydunuz?
Doğup büyüdüğüm Zeytinburnu/Kazlıçeşme'de onlarca tabakhane vardı, ortaokulda sınıfça
geziye gitmiştik, çok berbat bir iş sepicilik, gerçi şimdi ne tabak kaldı ne tabakhane
Bu zenaat öldü, ölecek;deri terbiyesi modern fabrikalarda kimyasal madde kullanılarak yapılıyor
Yorum