Ofluoğlu'nda toplanıp yemeklerimizi yedik, Mehmet abinin Malatya'dan gönderdiği siyah üzümleri afiyetle yedik. Ben normalde çekirdeksiz İzmir üzümü haricinde üzüm yemem ama bugün bir salkımı bitirdim ihihi çok teşekkürler abi
Günü Bedir'de noktaladık. Kısa ama öz bir gün oldu
İstanbulun güzel trafiğinde bir ümraniye ye gidiş ve dönüş yaptık giderken ve gelirken farklı iki araç kullandım ikisi de segmentlerinin en iyisi idi her iki arkadaşada Allahım kazasız belasız sürüşler yapmayı nasip eylesin
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Ofluoğlu'nda toplanıp yemeklerimizi yedik, Mehmet abinin Malatya'dan gönderdiği siyah üzümleri afiyetle yedik. Ben normalde çekirdeksiz İzmir üzümü haricinde üzüm yemem ama bugün bir salkımı bitirdim ihihi çok teşekkürler abi
Günü Bedir'de noktaladık. Kısa ama öz bir gün oldu
Maşallah güzel kareler clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap KTN yeni sahibine hayırlı uğurlu olsun. Efsanenin bizimle yola devam ettiğini bilmek güzel. Üzümlere gelince çalıştığım ilçenin dünyaca ünlü köhnü üzümü beğendiğine sevindim kardeşim, afiyet olsun
Mehmet Üzümün isminin Köhnü olduğunu yeni öğrendim ve küçük bilgilendirme yapayım dedim
Köhnü Üzümü
Arapgir Köhnü Üzümü bölgeye has bir üzüm çeşidi olup, başka yerde aynı özellikleri taşımamaktadır. Koleksiyon niteliğindedir. Sofralık ve şaraplık olarak kullanılmaktadır. Tane şekli yumurta, tane rengi siyah, tane iriliği büyük, kabuk kalınlığı orta, çekirdek sayısı 2-3, salkım şekli konik, salkım sıklığı sık ve çiçek yapısı erdişidir. Orta derecede kuru madde oranı (%17-18) ve düşük derecede asitlik (6,5 g/l) bulunmaktadır. Yüksek şıra randımanı (%73) ve meyve etrafındaki sis tabakası belirgin özellikleridir.
Üzüm, yüksek şeker içeriğinden dolayı, kalori değeri yüksek bir besin maddesidir. Ayrıca mineral maddelerden kalsiyum, potasyum, sodyum ve demir yönünden zengin olduğu gibi, bazı vitaminler yönünden de önemli bir kaynak olarak kabul edilir. Ancak, üzümün beslenme değerini oluşturan maddelerin niteliği ve miktarı, taze veya işleme sonucunda dönüştüğü mamul ürüne bağlı olarak değişmektedir. Yaş üzüm ile karşılaştırıldığında, kuru üzüm ve pekmez, daha az su içerdiklerinden daha yüksek kalorili, demir ve kalsiyum mineralleri bakımından daha zengindirler. Üzüm, bazı karaciğer hastalıkları ile kansızlığın tedavisinde etkilidir. Yüksek tansiyonu kontrol altında tutar. Ayrıca içerdiği meyve asitleri ve lifli yapısı ile mideye zarar vermeden, böbrek ve bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler, kanın temizlenmesine yardımcı olur. Yüksek kalori içeriğine karşın, çok düşük miktarda yağ ve protein içerdiğinden ideal bir diyet besinidir.
Arapgir Köhnü Üzümü’nü tanıtmak ve üreticileri daha kaliteli üretim yapmaya teşvik etmek amacıyla her yılın Eylül ayının 2. haftasında Bağbozumu Şenlikleri tertiplenerek üzüm teşvik yarışması düzenlenmektedir. Bu yarışmada Arapgir Köhnü Üzümü ve Aşık Beyazı kategorilerinde dereceye giren ilk üç üreticiye Bağbozumu Şenlikleri Tertip Komitesi tarafından para ödülü verilmekte, yarışmaya katılan tüm üreticilere de komite tarafından değişik hediyeler verilmektedir. Ayrıca, 2006 yılında Siyah Köhnü Üzümü için Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı’na coğrafi işaret başvurusunda bulunulmuş olup; 2007 yılında “Arapgir Köhnü Üzümü” markasıyla tescili yapılmıştır.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Perşembe gurubu çok şanslı.Arada işlerim izin verse gideceğim de olmuyor ki.100 KG altında perşembe gurubu müdavimi pek yok.Bu arada Kadir'in yeni otomobili çok güzel maşallah.Hayırlı uğurlu olsun.Kazasız günlerde kullanmak nasip olur inşallah.Tabi birde perşembe günleri kendime 0-100 rakip arıyorum,bulamıyorum.Bu durumda benim için üzücü oluyor haha
Kuzuyu severler,
İstanbul'u yerler,
Perşembe gurubunu görenler,
Çok severler,
Balata yakarlar,
Motor patlatırlar,
Viteslerden 5
Perşembe yaparlar hoş5
Dedim ya iyidirler,
iyidirler yemekte,
iyidirler gezmekte,
iyidirler eğlenmekte,
Canbaz geçer her türlü roll'de ... haha haha haha ihihi ihihi
saygı ve sevgilerimle
https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum