sünger sünger üzerinde kir olmasa bile sertliğinden dolayı psikolojik olarak boyayı zımparaladığını hissettiriyor bana
suyun arabaya zararı da, ingiliz arabaları gibi sürekli nemden dolayı araç erken paslanmaya başlayabilir
arabanı kendin yıkıyorsan yıkadıktan sonra hemen kurulaman gerek özellikle camlarda kireç lekesi en uyuz olduğum şey...5 aylık arabamı siyah olduğu halde yıkamacıdan başka hiç kendim yıkamadım çünkü siyah arabada kireç lekeleri dahada çok belli oluyor...ama kendin yıkamasına ayrı bi zevkli oluyor deniz sende haklısın
Neden her gün yıkıyorsunuz ki? Aracın temiz olması güzeldir ancak her gün yıkamak kesinlikle zarar verir. Şampuan olarak ne kullandığınızı bilmiyorum eğer kostik içerikli yıkamacıların kullandığı köpük gibi birşey ise zararlı. Ph nötr bir şampuan ile doğru yıkama nispeten daha zararsızdır ancak boyaya ne kadar çok dokunursanız o kadar çok çizilecektir.Aracınız beyaz olduğu için az gözükse de her gün yıkama dairesel ve kılcal çiziklerin oluşumunu hızlandıracaktır.
Bence aracınız kirlendiği zamanlarda yıkayın. Bu süre hava ve iklim şartlarına göre size kalmış ama her gün yıkamak çok doğru bir tercih değil. Kendiniz yıkayarak en doğrusunu yapıyorsunuz ancak yıkarken doğru ekipmanlar kullanarak doğru yıkamak da boyanın ömrünü ve parlaklığını artıracaktır.
hergün yıkamak boyaya zarar vermez fakat kullanığın ürünlere bağlı kendin yıkıyorsan tamam ama yıkamacılara yıkatırsan boyayı matlaştırırsın kendin yıkadığın zamanda mutlaka şebeke suyu araç şampuanı ve microfiber eldiven kullan sünger kullanma çünkü sünger içinde kalan micro parçacıklardan dolayı boyanı hafif te olsa çizer..
2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,
Yorum