Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sonax detaylı iç dış ve motor temizliği

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• sonax detaylı iç dış ve motor temizliği

dün sonax'tan detaylı iç dış ve motor temizliği için fiyat aldım bunlara dahil olarak klima temizliğide var dışı için 1 yıl garantili nano boya koruma uygulayacaklar iç tarafta ise tavan koltuklar vs.. detaylı bir temizlik yapacaklarmış klima kanallarını ve motor içinde özel bi uygulama yapıyorlar tüm bunlar için 650 tl fiyat verdiler sizce fiyat uygunmudur? koltuklarda lekeler bayağı fazla oldu bu lekelerden temizlenirmi araba
    2010 1.6 T edition elegance

Ynt: sonax detaylı iç dış ve motor temizliği

Bu konuda bilgisi olan yok mu ?

Yorum

fiyatlar aşağı yukarı bu sevyede, siz yinede iyi pazarlık yapın. koltuklara gelince çıkaramadıkları leke yok gibi. bu işlemlerin hepsi yapılınca aracınızdaki değişime inanamayacaksınız. yapanlar işin ehliyse tabi
         2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

Fiyatlar bu civarda ancak bence yuksek. Polisaj ve cila uygulamalari 200-250 tl civaridir. İc temizlik asagi yukari 100 tl civari. Klimada tas catlasin 50-75 tl. Ama toplami icin gercek maliyet 200 tl yi gecmez. Tabi isciligi kendiniz yapmaniz gerekir. Klima temizleme kimyasallarinin sisesi max 25. Kendiniz cok kolay yapabilirsiniz.
        2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
          Fiyatlar bu civarda ancak bence yuksek. Polisaj ve cila uygulamalari 200-250 tl civaridir. İc temizlik asagi yukari 100 tl civari. Klimada tas catlasin 50-75 tl. Ama toplami icin gercek maliyet 200 tl yi gecmez. Tabi isciligi kendiniz yapmaniz gerekir. Klima temizleme kimyasallarinin sisesi max 25. Kendiniz cok kolay yapabilirsiniz.
          Selam

Klima temizliğini nasıl yapıyorsunuz merak ettim ?

Yorum

bizim buradada 750 800 arası fiyat veriyolar bence gayet yüksek maliyeti 200 ü geçmez çok fazla fark var o yüzden bende kendim temizlemeye özeniyorum
            Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.
            GIBBON

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Duratec
              Selam

Klima temizliği için pek çok ürün var piyasada çoğu amatör ürünler. Bunalara örnek; ATAS, vb..

Uygulamlar 2 hatta 3 şekilde olabiliyor.

1) ATAS da olduğu gibi klima çalıştırılıyor, klima temizleme tüpü vitese yakın bir yere yerleştiriliyor. Tetiğine basılıyor. Tetik kutuyu boşaltıncaya kadar basılı kalıyor.
              Bu sırada aracın tüm kapıları kapatılıyor ve tüpün tamamen bitmesi bekleniyor. Tüpün içindeki gaz klima sistemine gidiyor. Ancak bu yöntemle bence klimadan gelen kötü kokular gidirlebilir. Pek iyi bir uygulama değil.

2) Diğer yöntemde ise klima temizleme köpükleri var. Piyasada marketlerde bulunanlardan çok aşağıda linkini verdiğim Alman malı 2 ürün çok profesyonel.
              Ben bunları kullanıyorum. Bu yöntemde klima temizleyicisinin çok ince hortumu var. Önce klimayı en soğuk konuma getiriyorsunuz. Ön konsolun solundaki havalandırma emiş
              içine boruyu iyice sokuyorsunuz. Köpüğü sıkıyorsunuz. Köpük iyice köpürmeye başlıyor. Bu sırada klapeleri kapatıyorsunuz. Hem en sol hemde en sağ hava emişi üzerinden
              uygulayıp klapeleri kapattıktan sonra 10 dk. çalıştırıyorsunuz. Sonra 10 dk. klimayı max. sıcak konumda çalıştırıyorsunuz. Sonra tüm camları açıyorsunuz 5 dk. civarı max.
              soğuk konumda klapeler açıkken çalıştırıyorsunuz. Bu yöntemle özellikle havalandırma kanallarında birikmiş kir, tortu, kokuu temizlemiş oluyorsunuz. Amatör olarak
              uygulanacak en iyi yöntem.

http://shop.wurth.com.tr/klima-temiz...&category_id=0
              http://www.protec-tr.com/default.aspx?pid=68720

3) Daha profesyonel uygulamalarda ise özel cihazlar var. Ultrasonik yöntemle çalışan bu cihazları klima sistemine bağlayarak temizlik yapılıyor. Kullanılan makinadan makinaya
              bazı uygulama değişiklikleri var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Duratec
                Selam

Klima temizliği için pek çok ürün var piyasada çoğu amatör ürünler. Bunalara örnek; ATAS, vb..

Uygulamlar 2 hatta 3 şekilde olabiliyor.

1) ATAS da olduğu gibi klima çalıştırılıyor, klima temizleme tüpü vitese yakın bir yere yerleştiriliyor. Tetiğine basılıyor. Tetik kutuyu boşaltıncaya kadar basılı kalıyor.
                Bu sırada aracın tüm kapıları kapatılıyor ve tüpün tamamen bitmesi bekleniyor. Tüpün içindeki gaz klima sistemine gidiyor. Ancak bu yöntemle bence klimadan gelen kötü kokular gidirlebilir. Pek iyi bir uygulama değil.

2) Diğer yöntemde ise klima temizleme köpükleri var. Piyasada marketlerde bulunanlardan çok aşağıda linkini verdiğim Alman malı 2 ürün çok profesyonel.
                Ben bunları kullanıyorum. Bu yöntemde klima temizleyicisinin çok ince hortumu var. Önce klimayı en soğuk konuma getiriyorsunuz. Ön konsolun solundaki havalandırma emiş
                içine boruyu iyice sokuyorsunuz. Köpüğü sıkıyorsunuz. Köpük iyice köpürmeye başlıyor. Bu sırada klapeleri kapatıyorsunuz. Hem en sol hemde en sağ hava emişi üzerinden
                uygulayıp klapeleri kapattıktan sonra 10 dk. çalıştırıyorsunuz. Sonra 10 dk. klimayı max. sıcak konumda çalıştırıyorsunuz. Sonra tüm camları açıyorsunuz 5 dk. civarı max.
                soğuk konumda klapeler açıkken çalıştırıyorsunuz. Bu yöntemle özellikle havalandırma kanallarında birikmiş kir, tortu, kokuu temizlemiş oluyorsunuz. Amatör olarak
                uygulanacak en iyi yöntem.

http://shop.wurth.com.tr/klima-temiz...&category_id=0
                http://www.protec-tr.com/default.aspx?pid=68720

3) Daha profesyonel uygulamalarda ise özel cihazlar var. Ultrasonik yöntemle çalışan bu cihazları klima sistemine bağlayarak temizlik yapılıyor. Kullanılan makinadan makinaya
                bazı uygulama değişiklikleri var.

Selam,

Ben sizin nasıl yaptığınızı öğrenmek istemiştim ürün konusunda bilgilm mevcut. Atas - Virtus ürünleri kullanıyorum zaten.. Hatta bir dönem bayilik gibi satışını da yapıyordum.

Klima temizliği ne yazık ki o şekilde yapılmaz.. Airclim in klima temizliği ile zaten ilgisi yok. Clim veya benzeri hortum aparatlı klima temizleyicilerinin ise kullanım şekli anlatılanlar üzere klima kanalından sarkıtarak uygulama değil.

Clim tarzı dezenfektan ürünlerin kullanımı aracın Polen filtresi ve Evapator isimli parçalarına direkt olarak uygulanmasıyla olur.. Siz klima kanalından sarkıtıp köpüğü püskürterek temizlemiş olduğunuzu sanarsınız ancak sadece polen filtresi ile hava çıkışı arasındaki plastik bölmeyi temizlersiniz. Asıl kokuya sebep olan kısım Evapator ve polen filtresinin bulunduğu kısımdır.

Yani hadi ben 20 liraya klima dezenfektanı alayım, klimadan sarkıtıp püskürteyim diye olmuyor o iş.. Her işin bir inceliği var

Haa sonax nasıl yapar bu işi bilmiyorum tahminimce buharlı temizlik yapacaklardır.. Onunda pek bir etkisi olmaz zaten

Yorum

Alper kardeşim, klima temizliği ile ilgili anlatılanları uygun görmeyip her işin bir inceliği var diyorsunuz.
                  Şu inceliği anlatsanız da biz de öğrensek.

Yorum

Anlattım zaten

Polen filtresi ve Evapatör ün bahsi geçen dezenfektanlar ile temizlenmesi gerektiğini.. Diğer şekilde sadece plastik klima kanallarını temizlediğinizi, asıl koku yapan yerin orası olmadığını

Evapatör ;

Polen filtresi ;

Sonuç ;

Yorum

bugün tekrar görüştüm sonaxla 450 tl ye anlaştık bakalım nasıl bi değişim olacak arabada

Yorum

Sayin Duratec,

Benim bahsettigim uygulamalar Amatorlerin yapabilecegi uygulamadir. Sizin bahsettiginiz uygulamayi herkes yapamaz. Bahsettiginiz uygulama evdeki klimayi yerinden sokup, ic ve dis uniteye ait parcalarini tek tek yikayip tekrar montaj yapmaya benziyor.
                        Fotograflarini alinti yaptiginiz forum boya koruma sitesi skodaturkey.com dan ayrilan Goker, Berker, vs.. tarafindan kurulmustur. Cok aktif olmasamda bu sitedeki uygulamalari takip ediyorum.
                        Goker (Mc PHerson) beyin yaptigi bazi uygulamari degil amatorler yillarin ustasiyim diyen kisiler bile yapamaz.

Bu nedenle klima temizligi icin evaparatore ulasin, seklindeki yorumlarinizi dogru bulmuyorum. Bahsettiginiz temizlik metodlari kolay yapilir ve herkes tarafindan uygulanabilecek metodlar degil.

Yorum

Sayin Duratec,

Benim bahsettigim uygulamalar Amatorlerin yapabilecegi uygulamadir. Sizin bahsettiginiz uygulamayi herkes yapamaz. Bahsettiginiz uygulama evdeki klimayi yerinden sokup, ic ve dis uniteye ait parcalarini tek tek yikayip tekrar montaj yapmaya benziyor.
                          Fotograflarini alinti yaptiginiz forum boya koruma sitesi skodaturkey.com dan ayrilan Goker, Berker, vs.. tarafindan kurulmustur. Cok aktif olmasamda bu sitedeki uygulamalari takip ediyorum.
                          Goker (Mc PHerson) beyin yaptigi bazi uygulamari degil amatorler yillarin ustasiyim diyen kisiler bile yapamaz.

Bu nedenle klima temizligi icin evaparatore ulasin, seklindeki yorumlarinizi dogru bulmuyorum. Bahsettiginiz temizlik metodlari kolay yapilir ve herkes tarafindan uygulanabilecek metodlar degil.
                          Sayin Duratec,

Ben fotoğrafları temsili olarak verdim.. Konunun skodaturkey veya fbk ile bir ilgisi yok

Siz dediniz ya '' ne gerek var Sonax a , 20 liraya alın bir tüp clim temizleyin klimanızı '' Benim anlatmaya çalıştığım klima kanalından Clim hortumu sarkıtarak Klima temizliğinin olmayacağıydı.. O yüzden sordum size nasıl temizliyorsunuz klima kanallarını diye.. Beklediğim cevap gelince ben de o işin o şekilde olmadığını açıkladım

Ben bu iş ile amatör şekilde uğraşırken de kendi aracımın defalarca polen filtresi,evapator ve klima kanalları temizliğini yapmıştım.. Kimisinin eli yatkındır yapabilir kimisi yapamaz burada tartıştığımız o değil.. Anlatmaya çalıştığım klima kanalından hortum sarkıtılarak temizlğin yapılamayacağıydı. Ancak 1 tüp clim i plastik yüzeylerin üzerine boşuna sıkmış olursunuz

Kolay gelsin..

Yorum

bu arada motorlu taşıt vergisini bonus card ile yatırınca sonaxta iyi bir indirim yapıyorlar, bilgisi olanlar buraya yazabilir mi?

Yorum

Klima temizligi konusunda, kendi aracinizda yaptiginiz uygulamaya ait fotograflari adim adim aciklamalari ile sitede paylasirsaniz bu isi yapmak isteyen arkadaslari bilgilendirmis ve cesaretlendirmis olursunuz. Kolay gelsin

Yorum

İşleniyor...
                              X