Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracinizi nerede yikatiyorsunuz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Aracinizi nerede yikatiyorsunuz?

xxx***xxx ı tavsiye ederim cilalı Formel yıkama 25 TL sahipleri genç arkadaşlar ve arabalarla çok ilgililer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RGOKSEL
      xxx***xxx ı tavsiye ederim cilalı Formel yıkama 25 TL sahipleri genç arkadaşlar ve arabalarla çok ilgililer
      öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız sevinirim reklam içerikli olduğu için mesajınızı editledim.
      InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
      InsigniaTEAM

Yorum

kendim yıkıyorum...
        F30 Sport+

Yorum

yıkamacıda bazende kendim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
            hasan sanki biz bulaşık makinaısnda yıkıyoruz yıkamacıda demişsinde
            F30 Sport+

Yorum

%80 kendim yıkarım %20 yıkamacıda . Yıkamacılara karşı antipati oluştu dünyanın parasını veriyoruz adam gidip jantları sildiği bezle kaportayı siliyor o yüzden en iyisi kendim yıkarım..

Yorum

Shell istasyonu
                2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Umarım şu otomatik fırçalardan değildir

Bu arada bende duruma göre ya kendim yıkıyorum yada Car Wax ta kendi şampuanım ve MF Eldivenim ile yıktıyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                    Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                    hasan sanki biz bulaşık makinaısnda yıkıyoruz yıkamacıda demişsinde

yıkattığım yerin adınımı yazayım anlamadımki

Yorum

Ben çınarlı sonax da yıkatiyorum gayet güzel ilk kirleri akıtıyorlar sonra çift kova ile Mf eldivenle yıkayıp kuruluyorlar memnunum
                      Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.
                      GIBBON

Yorum

YARDIM LÜTFEN !
                        GEÇEN GÜN ARABAMI BENZİN İSTASYONUNDA ÖNCE KÖPÜKLE YIKADIKTAN SONRA BASINÇLI SUYLA YIKADIM.ANCAK CAM ALTI KROMLARDA LEKELER OLUŞTU.BİR TÜRLÜ GİDEREMEDİM.BÖYLE BİRŞEY BAŞINIZA GELDİ Mİ? NASIL ESKİ PARLAKLIĞINA GETİREBİLRİM. HERKESE TEŞEKKÜRLER. plish

Yorum

Benzin istasyonlarında köpüklü çok nadir yıkatırım daha çok su tutturuyorum.
                          Sonax'ın bazen cilalı bazen de normal sampuanıyla iki kova su ile kendim yıkıyorum.
                          Yalnız cilalı sampuanın da bi farkını görmüş değilim bu ne işe yarar bilen var mı?

Yorum

Meguiars Avcılarda ara ara yıkatıyorum..
                            Fiyat 25 tl ye çıktı elalemin 10-15 liralara yıkadığı devirde 25 tl bi yıkamaya vermek (:
                            2015 2.0 sorento

Yorum

Aracı yıkayacak en son malzeme köpük olmalı.Mecbur kalmadıkca yıkamacılarda ki köpüğü aracınıza sürmeyin. Kendi aldığınız kaliteli markalar için birşey diyemiyecem ama şimdiye kadar hiç köpük kullanmadım.Meguiar's ın şampuanının kullanıyorum.Bir sorun yok.

Yorum

Arkadaslar yikamacilardaki cogu yikama kopugunde kostik (sodyum hidroksit) kullanilir. Guzel ulkemde cogu kopuk malzemesi merdiven alti tabir edilen yerlerde yapiliyor. Bu nedenlede onemli olan ucuza kopuk elde etmektir. Ama guzel yikama saglamakta onemlidir. O yuzeden kostik kullanilir. İnternete biraz bakarsaniz kostigin sanayide kuvvetli temizleyici oldugunu gorursunuz.. En buyuk etkisi ise korozzif olusudur.
                                Genelde kopugun icine %3-4 karistirilir. Daha fazla konursa korozyon etkisi daha da fazla olur. Genelde araclarinizin boyalari bu durumdan hemen etkilenmez. Etkisini uzun surede gosterir. Fakat en cabuk etkilenen kisimlar aracin nikelajlari olur. Cunku zaten ince bir tabaka olan krom kaplama once lekelenmeye baslar. Sonrak uzerinde pitting korozyonlari olusur ve bozulurlar. Bulasik makinasina paslanmaz celik malzemeden yapilmis catal bicak koydugunuz ve sonra paslandiklarini gordunuz mu?
                                Deterjan, isi ve nemli kalan yuzey korozyon yapar. Nikelajlardaki durumda boyledir.

Foam lance ile kullanilan cok iyi kopukler var. Bunlar ticari degil, cunku pahalilar. Bu yuzden arabanizi yikatacaksaniz benim gibi yapin. Ph degeri iyi arac sampuanlari var. Fis fisli sisenin icine doldurun, su ile kopurtun. Sonra yikamadan once aracinizan her yerine sıkın. Bunun uzerine kopuk arttirin. Kostigin etkisi daha az olacaktir. Ayrica aracinizi hemen kurulayin. Kurulanadan yola cikarsaniz arac hem lekeli olur hemde kostik yuzeyden silinmedigi icin zarar verir.

Tabi en iyisi aracinizi kendiniz yikamanizdir.

Ben son zamanlarda bol su ile yikama yapmiyorum. 5 litre su icine 1-2 kapak karistirdigim ozel polymerler iceren kimyasal kullaniyorum. Buna susuz yikama veya az su ile yikama deniyor. Her yerde yapabiliyorsunuz. Bu yikamayi anlatan fotografli anlatimi ilerleyen gunler paylasicam. Daha az su harcandigi icin dogayi koruma anlaminda iyi bir yikama. Ayrica yer yerde uygulanabiliyor. Daha ucuz ve en az kopuklu yikama kadar iyi.
                                2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

İşleniyor...
                                X