Motor yıkatmak zararlı mıdır? yıkatan var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Motor Yıkatmak
Collapse
X
-
Ynt: Motor Yıkatmak
Dikkatli şekilde yıkandığında zararlı olacağını sanmıyorum. Motor yeterince soğuk iken, sıvı ile temas etmemesi gereken yerleri ve bağlantı noktalarını maskeledikten sonra basınçlı suyu fazla yakından tutmadan yıkayarak kaput altındaki aksamın temiz tutulmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Güvenilir bir motor temizleme ürünü, 2 litrelik ilaçlama pompası ve küçük bir fırçayla kendiniz de yapabilirsiniz.Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL
Yorum
-
Motor düz su ile yıkamak fazla bir temizlik sağlamaz ve risklidir
Bunun yerine motor yıkamak için özel yağ ve kir sökücü özel spreylerle itinalı ve bilinçli bir şekilde yıkama işlemi gerçekleştirilmeli
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Motor yıkamadan benim kastım motorun ve kaput altında görünen tüm aksamın yağ ve kirden arındırılması, koruyucu ürünler ile de desteklenerek plastik parçaların daha dolgun tonda koyu görünmesi ve kir tutmasının geciktirilmesi. Kaputu kaldırdığımda temiz bir görüntüyle karşılaşmak beni mutlu ediyor. Bu yüzden ben kendi açımdan faydalı buluyorum.Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL
Yorum
-
Kornamı değiştirdikten sonra motor yıkatmıştım. Kornayı ters takmışlar içine su kaçmış haha Bir daha kornaya para vermemek için saç kurutma makinesiyle içindeki kağıdı kurutmuşlardı ama ses gene cırtlak çıkıyordu O günden sonra bu konuya temkinli yaklaşıyorum.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
-
Beyin ve aküye poşet dolayıp motor temizleyici sıkıp fırçaladıktan sonra yıkıyorum ben.Şimdiye kadar zararını görmedim.Kayış gibi hareketli parçaların yağ ve kirden uzak olması önemli.Tabi kaputu açıp seyreylemek de zevk veren bişey.
Yorum
-
Ben her zaman temiz tutarım , hatta bu konuda biraz takıntılıyım. Würth ya da 3M in motor temizliyicisini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
IMG_20170219_152413_955.jpg
Yorum
-
Temiz motor her zaman iyidir. Karterde olsun şanzımanda olsun havalandırma boruları var. Ama yıkamayı bilinçli birine yaptırmak lazım. Elektronik kısınimlara dikkat edilmeli ve foşur foşur yıkamaktansa ilaçlayıp asgari düzeyde su ile yıkamak gerekir34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
Valla ben elektronik aksamı nerde beyni nerde hiçbirsey bilmiyorum..akü ve yanında küçük akü tarzında bir kutu var onlarin dışında hiçbir fikrim yok yikamaya kalksam kontağı actigim gibi ariza kodları gelmeye başlar herhalde )))) hala temkinliyim bu konuya..nasıl bir korkuysa artık
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Uğur K View PostWürth motor temizleyici sprey ile motor temizliği yapabilirsiniz. Sıkıp, fırçalayıp siliyorsunuz.
Yorum
Yorum