Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dış yıkama

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Dış yıkama

Merhaba herkese dostlar, ben de yeni bir beyaz araç aldım. Detailing konusunda pek bilgili sayılmam ama aracın güzel bir şampuan + yıkama eldiveni + mikrofiber kurulama bezi ile yıkanması gerektiğini biliyorum.

İşini iyi yapan bir yer olarak da İstanbul'da Maslak Meguiars'ı duydum. Sorum ise şu:

Mesela gidip aracı Maslak Meguiars'a bıraktım. Hangi malzemelerle yıkayacaklar arabamı? Ben Meguiars Ultimate Wash&Wax ile yıkanmasını istiyorum. Bu ürünü alıp onlara vermem gerekiyor mu? Teşekkürler, kolay gelsin herkese.

wsh2

Ynt: Dış yıkama

İlk önce hoş geldiniz

Kendinizi tanıtırmısınız
    http://www.insigniateam.com/forum/index.php?board=1.0

Maslaktaki meguarz zaten bu işi iyi yapan yerlerden birisi meguarz ürünleri kullanıyorlar ama siz illede benim ürünümü kullan derseniz kullanırlar.

Keyifli sohbetler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Çok sağolun. O zaman hiç işlerine karışmamak lazım. Gidip dış yıkama desek en kaliteli şekilde yıkarlar herhalde? (Dairesel çiziksiz)

Son olarak da Maslak Meguiars'ın şu an dış yıkama fiyatı nedir? Bir de cila fiyatı nedir? (Herhalde 1-2 ayda bir yeterli gelir diye düşünüyorum.)

Yorum

Hoşgeldiniz,

Yıkama bu işin en kolay ve en zevkli tarafı. Meguiars Maslakta hiç merak etmeyin aracınızı en iyi şekilde yıkayacaklardır.
        Kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum ama ben 38 yaşındyım ve aracımı kendim yıkıyorum. Nasıl mı?

1) Kendinize aşağıdaki ürünleri temin edin.

a) Kuzu yünü yıkama eldiveni http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=MEG-A7301 (Alınması şart değil)
        b) Cilalı şampuan. http://www.shinearama.co.uk/product....NS-WNWYELL-GAL Meguiars olması şart değil.
        Insta, Valet pro, Stjärnagloss, Autoglym, Meguiars her şey olabilir.
        c) Katı wax veya benim şu sıralarda favorim olan yıkama sonrası sıvı wax http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=AGL-EXW-5L
        d) İyi kalite MF bez. http://www.shinearama.co.uk/search.php?fcat=80
        e) Spray şişeler 2-3 tane. http://www.shinearama.co.uk/search.php?page=1&fcat=93 linkteki gibi orjinal şişede almak zorunda değilseniz,
        evdeki bitmiş iyi kalite deterjan spray şişelerinide kullanabilirsin.
        f) Ayrıca jant fırçası iyi olur ama şart değil ben üstüpü kullanıyorum.

2) Benzin istasyonu yıkması bul. Şu sıralarda benzin aldığında köpüklü yıkama yapan yerler var. Ordaki yıkamacı ile anlaş. 1-2 tl ver daha fazla su tutsun.

YIKAMA Yapılışı

1) Şişelerin 1 tanesine su doldur, diğerine az miktarda şampuan üstüne su koy iyice çalkala.
        2) Yıkama kuyruğunda beklerken sırana 1-2 araç kala spray ile tüm araca şampuan sık.
        3) Ben extradan jantalara özel kimyasal sıkıyorum ama çokda gerekli değil.
        4) Sıran geldiğinde yıkamacı aracını köpüklesin. 1-2 dk. köpük yüzden aksın.
        5) Bu sırada eldiven ile çok bastırmadan kirli gördüğün yüzeyleri temizle (Not: Araç çok kirli ise uygulama, sadece araçta hafif toz varsa yap)
        6) Jantalara jant fırçan varsa uygula
        7) Yıkamacı bol su ile aracı yıkasın, özellikle çamurlukları. Aracın tavanından aşağısına doğru su uygulasın.
        8) Aracını benzin istasyonunda kenara mümkünse suya yakın bir yere çek.
        9) MF bezlerle aracını kurula. Dikkat et çamurluklarda hala lekeler, çamur kalmış olabilir. Buralara MF bez uygulama.
        Spray iiçinde bulundurduğun suyu buraya sık. Bu şekilde çamuru uzaklaştır ve MF ile sil.
        10) Araç kuruduktan sonra katı wax uygula.
        11) Şu sıralarad kullandığım wax ise sıvı wax. Atması kolay oluyor. Hatta aracı tamamen kurulamadan hafif ıslakken at.
        Autogylm Express wax. Şişenin içine 40-50 ml al. Aracın heryerine spray halinde sık. Çabuk kuruyor. Bu yüzden spray işlemi bittikten
        hemen sonra temiz bir MF bez ile il spray uyguladığın yerden başlayarak hafif basınç uygulayarak waxı araca yedir.
        12) Aracın parlayacaktır. Asla yere düşen bezi tekrar kullanma.
        13) Jantlarda muhtemelen kalan karbonları jant fırçası ama daha iyisini istersen GOJO üstübü ile sil. Bunun için özel jant temizleyici sıvıları var.
        Ama su sıkarak ve arkasından üstübü ile silerek jantlarını temizleyebilirsin. Biraz vakit alacaktır. Har jantta kullandığın üstüpüyü değiştir.

Daha iyisini Yıkamacıdan Foam lance ve diğer kimyasalları kullanarakda yapmak mümkün ama buraya kadar anlattıklarım aracımı kendin yıkarım
        elletmem versiyonu. ihihi
        Unutmayın kendi aracınızı sizden başkası asla daha özenle yıkamaz. Ama ben yıkamayı sevmem derseniz Meguiars gibi yerlerde yıkatabilirsiniz.

Ayrıca ne yaparsanız yapın araçta meydana gelen hafif yıkama çiziklerini yavaşlatabilirsiniz ama asla önleyemezseniz.
        Mutlaka aracınız 1-2 sene sonra pasta isteyecektir.

Not: E-mail adresinizi geçici kullanmayın. Burda hepimiz arkadaşız. Bilgiyi sürekli paylaşmak önemli.

2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Çok teşekkür ederim, vallahi çok yardımcı oldunuz. Artık yavaş yavaş ben de öğreneceğim sanırım bu işleri. 22 yaşındayım ama ilk arabam ikinci eldi, pek özen göstermiyordum.

Son bir sorum olacaktı. Boya koruma yaptırmayı düşünmüyorum araca. Para tuzağı gibi geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Bir de sabah kalktığımızda araçta kuş pisliği gördük ve önümüzdeki birkaç gün aracı yıkatamayacağız. İlk müdahale olarak ne yapmak gerekir?

Teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fcapnp
            Bir de sabah kalktığımızda araçta kuş pisliği gördük ve önümüzdeki birkaç gün aracı yıkatamayacağız. İlk müdahale olarak ne yapmak gerekir?
            Teşekkürler.
            Üzerine Su dökün kuş pisliği yumuşasın ve sonra bir bezle temizleyin kuş pisliğini uzun süre bırakmayın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Çok teşekkür ederim, vallahi çok yardımcı oldunuz. Artık yavaş yavaş ben de öğreneceğim sanırım bu işleri. 22 yaşındayım ama ilk arabam ikinci eldi, pek özen göstermiyordum.

Son bir sorum olacaktı. Boya koruma yaptırmayı düşünmüyorum araca. Para tuzağı gibi geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Bir de sabah kalktığımızda araçta kuş pisliği gördük ve önümüzdeki birkaç gün aracı yıkatamayacağız. İlk müdahale olarak ne yapmak gerekir?

Teşekkürler.
              Kuş pisliği için Fatihin söylediği gibi su ile uygulama yapılabilir. Üzerinde kurumadan temizlenirse iyi olur.
              Aksi takdirde çıkartması zor oluyor, boyayı çizebiliyor.

Diğer yönetem ise kaliteli ıslak mendiller. Özellikle pislik kurumamışsa cıvık ise bunlarla veya üstübü hafif ıslatılarak
              temizlenebilir. Ama kurumuşsa mutlaka yumuşatmak gerekiyor. Piyasada Bug,tar remover adı verilen ayrıca kimyasal ürünler var
              Ama bunlar daha çok kemikleşmiş kuş pisliklerine uygulamak daha doğru olur. Fiyatları pahalı.

Yorum

Boya korumayı yazmayı unutmuşum.
                Araç yeni ise bence boya koruma yaptırmayın. Zaten boya koruma denilen şey aslında gerçek koruma değil sadece mevcut boyanın üstündeki vernik tabakasının pasta ile düzeltilmesi ve cila ile ıslak ve güzel görünüm vermesidir.
                Genedel yüzeye mikrom mertebesinde yapışan Wax hafta 1 kez yapılırsa özellikle kuş pislikleri, asit yağmurlarına karşılık boya koruması görevi görür. Ancak mekanik aşınmaları asla önleyemez.

Araç yeni ise kılcal çizikler yoksa 1 sene pasta cila yaptırmayın. Ama aracınızı periyodik olarak yıkayın ve katı veya sıvı wax ile cila yapın.
                Eski ise kılcal çizikler mevcut ise aracınıza pasta yaptırmak iyi fikir. Fakat önemli olan nerede? Kimin ? Hangi kimyasallar ile bu işi yaptığıdır. İşi bu işi profesyonel olarak yapan iyi yerler var. Ama çok uçuk ücretler talep ediyorlar.
                Bu nedenle ben kendim malzemeleri alıp kendim yapıyorum. Ama şu siteyi takip edin buralarda Amatör ruhlu ama çok profesyonel işler çıkaran arkadaşlar var. Uygun ücrete yaparlar.

Yorum

bende lavor p19 yıkama makinesi var.Emax fırçasız yıkama sıvısı aldım makinenin kendi nozulu ile uygulayacağım köpük yapmasa da olur fırça gerektirmesinde..
                  Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

sıvı wax fiyatı nedir acaba bide amacı ne, ne iş görür?

2011 Astra J Sport 1.3 Eco - Siyah - Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cihan
                      sıvı wax fiyatı nedir acaba bide amacı ne, ne iş görür?
                      Katı wax da sıvı waxda aynı işi görürler. Vernik tabakası üzerine yapışarak mikron mertbesinde kalınlıkta kimysal bir yüzel.
                      Parlaklık verir, boyanın görüntüsünü güzelleştirir, bazı kimysal maddelere karşı korur.

Katı wax uygulaması biraz daha zordur. Süngerle wax üzerinde alıp dairesel hareketlerle ultra ince sürmek gerekir.
                      Ultra ince sürülmezse kuruyuk MF bezle silme aşamasında çok zorlanılır.
                      Oysaki sıvı wax sürülmesi daha kolaydır. Hele bu tür çok sıvı olanlar spray ile araca 1-2 dk. sürülebilir.
                      Silinme aşaması aynıdır.

Yorum

Peki iç temizliği nasıl yapıyorsunuz turquaz abicim? Hangi malzemelerle, kaç haftada bir?

Yorum

Teşekkürler buarada bahçelievlerde biara nıl plaka gördüm sizindi galba.Peki sıvı waxı sürdükten sonra neyle silmek gerekiyor mf lemi

2011 Astra J Sport 1.3 Eco - Siyah - Navi

Yorum

Peki iç temizliği nasıl yapıyorsunuz turquaz abicim? Hangi malzemelerle, kaç haftada bir?
                            İç temizlik ayrı bir durum tabi. Ama dış temizliğe göre daha kolay.

1) Black & Decker 18V elektikli süpürge alınmalı. Piyasa bulunan süpürgelerin çoğu zayıf.
                            Ben yurtdışından aldım. Oldukça kuvvetli. Süpürgeniz yoksa benim gittiğim Petrol ofisinde 1 tl karşılığında çalışan
                            süpürge var. Bu kullanılabilir.

2) Vinyl ve torpido için silikonlu malzemelerden uzak durun. Su bazlı ürünler kullanılmalı.
                            Meguiars ın cockpit detailer gibi ürünleri ve APC adı verilen genel temizleyicler.
                            APC alınırsa çeşitli oranlarda sulandırılarak jantta, cockpitte veya motor temizleyici olarak kullanılabilir.
                            Bu konuda en iyi ürünler 303 ürünleridir. Westmarine Kalamış marinadaki yerinden alabilirsiniz.

303 Koruyucu özellikle vinil için 1 numaradır.

303 Halı, döşeme temizlyecisi araçdaki halı ve döşemelerde kullanılabilir

Deri koltuklar için ise 6 ayda 1 aşağıdaki linklerdeki ürünler kullanılabilir.

Ayrıca cockpitteki tozlar için
                            Şu tür toz temizleyici fırçalara ihtiyacınız olacak.

Yurt dışından temin edemezseniz, benzer fırçalar TEKZEN de var. 4-5 tl.
                            Tozlandıkça kullanırsınız. Metal bölümü olmamalıdır.

Not: Ürünleri yurtdışı yerine skodaturkey sitesinde uygun fiyata satan arkadaşlardan alabilirsiniz.
                            Küçük kar marjı ile satıyorlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cihan
                              Teşekkürler buarada bahçelievlerde biara nıl plaka gördüm sizindi galba.Peki sıvı waxı sürdükten sonra neyle silmek gerekiyor mf lemi
                              Evet benim araç. Özellikle cumartesi günü 12:00-14:00 arası Kavuklar Petrol ofisinde beni araç temizlerken görebilirsiniz. Yaklaşık 2-3 saat sürüyor. Sıvı waxı iyi kalite MF bezle silmek gerekiyor. BIM lerde satılan 2-3 tl lik MF ler bile işinizi görür.

Yorum

İşleniyor...
                              X