arkadaşlar cam suyu yerine konulabilecek alternatif çözümleriniz var mı? Cam suyu diye aldığımız mavi sıvılar acaba gerçekten cam suyu mu hiçbir etkinliği yok camdaki lekeler olduğu gibi duruyor.
Kalitesiz mavi cam sularında genelde antifriz az olur. Konsantresi yüksek antifrizli cam suyunu kokusundan çok rahat anlarsınız, ne kadar parfüm basılırsa basılsın antifrizin kokusu yine orda oluyor. Bu cam sularının asıl amacı suyun donmasını ya da buharlaşmasını önlemek, temizliği sağlamak değil. Bugüne kadar yolda yapışan böcekleri temizleyen konsantre ya da antifrizli cam suyu buamadım, geri kalan her şey için düz su bile yeterli oluyor zaten.
Uzun zaman önce oto show veya oto haber dergilerinden birinde elmayı keserek camı sildiğimizde camda oluşan yağ tabakalarının rahatça ve etkili bir şekilde temizleneceğini okumuştum. Elma sirkesinin ne derece etkisi olur açıkçası sonucu bende merak ediyorum.
Arkadaslar benim audi de isitmalari on cam suyu diye bir ibare var... bu olunca antifirize gerek kalmiyor mu?
Isıtma motor çalıştığı sürece devrede olur, şöyle düşün gece -10 derece aracı parkettin, sabaha kadar o su yine donar, o yüzden ısıtmalıda olsa antifiriz şart...
Peki hasanim isitmaya basladiginda buz cozulmez mi acab?
Çözülür tabiki gökhanım ama bidondaki su ısınır sadece, hatta motorun sıcaklığındanda çözülür, ama bidon ile fıskiye arasındaki içinden su geçen ince boru donar, bidondaki suyu ısıtsan bile borudaki su buz olduğu için fiskiye çalışmaz, hatta hiç gördünmü bilmiyorum, kışın çalışmıyor diye fiskiyelere sıcak su dökerler, yani senin ısıtma sistemi pek bi işine yaramaz, en sağlıklısı antifiriz koymak...
Yorum