Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk Detailing Deneyimim

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İlk Detailing Deneyimim

Cok iyi polisaj ve uygun wax atilirsa beyazda cok iyi parlar.
    Dogru kombinasyon

Yikama + kil + polisaj + glaze (opsiyonel) + wax

Dahada detaylandirilabilir ama bu kadar bile yeter.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
      Cok iyi polisaj ve uygun wax atilirsa beyazda cok iyi parlar.
      Dogru kombinasyon

Yikama + kil + polisaj + glaze (opsiyonel) + wax

Dahada detaylandirilabilir ama bu kadar bile yeter.
      Çok teşekkür ederim polisaj pasta oluyo dimi bu sıralamadaki ürünleri hangi marka almalıyım alabilecegim uygun bi site varmı tamamını makinayı alacam.

Yorum

Yikama icin meguiars, turtle wax vs.. Sampuan yeterli.
        Kil konusunda orta sertlikte meguiars, vs.. Kil yeterli.
        Polisaj makinasi isi biraz tuzlu. Flex veya makita tavsiye ederim. Ama einheill veya crown alabilirsin.
        Makina pahali bir yatirim oldugu icin www.skodaturkey.com sitesini takip et. Burda 2. El makinalardan alabilirsin. Ayrica polisaj padi ve pastalar ( menzerna, meguiars, 3m) alman gerekecek. Ayrica 150 mm ve 80 mm tabla gerekir.
        Glazei simdilik anlatmiyorum.
        Wax icin ise beyaz araclar icin olan collinite veya meguiars waxlarini kullanabilirsin.
        Bir cok urunu burdan temin edebilirsin.

http://erdemboya.ticaretimiz.com/

Yorum

Ürünleri temin edip hemen başlıcam 150 mm ve 80 mm tablalara ped mi takılıyor, öyleyse ne uygularken kullanıcam ayrıca bügün tekzende makita polisaj makinesine baktım 380 tl hız ayarlı 1600 watt. Bi tane daha vardı dandik bişe 180 tl hangisini almalıyım bi çok ürün vardı hepsi sonax'ın ürünleri şampuan wax vs.

Yorum

Eline sağlık. Güzel parlamış.

Yorum

bugün akşam üzeri yağmur yağdı, bende eve gelene kadar camdaki boncuklarla uğraştım ihihi haha
              aquapel çok iyiymiş, bundan sonra düzenli aralıklarla uygularım artık.
              tavandaki boncuklara bakmak aklıma gelmedi de kuruduktan sonra hatırlayınca baktım su lekelerinden belli oluyordu
              bizimkiler görünce kesin cila yaptın araba daha çabuk kirlenir oldu diyecekler haha

Orjinal yazı sahibi: BORA
              Eline sağlık. Güzel parlamış.
              teşekkür ederim ihihi

Orjinal yazı sahibi: Combo Grage
              Ürünleri temin edip hemen başlıcam 150 mm ve 80 mm tablalara ped mi takılıyor, öyleyse ne uygularken kullanıcam ayrıca bügün tekzende makita polisaj makinesine baktım 380 tl hız ayarlı 1600 watt. Bi tane daha vardı dandik bişe 180 tl hangisini almalıyım bi çok ürün vardı hepsi sonax'ın ürünleri şampuan wax vs.
              o konularda benim bilgim olmadığı için cevap vermiyorum ama şunu biliyorum, pasta cila şampuan vs. onların yeri tekzen felan değil, netten bakman lazım yapı marketlerden bu iş için sadece polisaj makinası alınır bence. geri kalanlar için Gökhan abinin önerilerini incele
              InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Combo Grage
                150 mm tabla genelde makina ile gelir. Ama daha kucuk yerler icin 80 hatta 50 mm tabla gerekir. Bu tablara onlara uygun polisaj pedi takili. Yun pad olabilir veya sunger pad. Genelde sunger pad kullaniliyor. Bunlarinda kendilerine gore 3 cesiti var. Cizik gidermek icin ayri, polisaj icin ayri ayrica finishing islemi icin ayri pad kullanilir. Meguiars, 3m padleri iyidir.
                Makina konusunda tabiki makita. Biraz tuzlu tabi ama saatlerce calissa bile bir sey olmaz.
                Sonaxin sampuanini kullan. Ama waxlari o kadar iyi degil. Benim dedigim yerden veya
                Burdan alabilirsin. http://www.meguiars.com.tr/shophome.php

Tekzen, koctas gibi marketlerde bu urunler pek bulunmaz.

En ucuz urunleri yurtdisindan alabilirsin. Ancak bir kerede 75 eur uzerine cikamazsin

Www.shinearama.co.uk

Yorum

arkadaşlar kil nasıl birşey ? nerden temin edebiliriz ? temin edersek nasıl uygulayacağız ? plish

[size=50pt][b]ASTRAŞK

Yorum

Kil bir kutu sakizin bir araya geldigini dusun. Ancak sakiz gibi yapis yapis degil. Ama cocuklarin oyun hamurlari kadarda yumusak olmayan bir malzeme. Genelde beyaz renkli olur. Sari ve mavi renkleride vardir. 50 gr. İle bir arabayi bitirebilirsiniz.

Burdan alabilirsin.
                    http://erdemboya.ticaretimiz.com/pro...st/group_66016

Uygulama icin ayrica kil kaydirici veya quick detailer gereklidir. Hicbiri olmazsa su ile uygulanabili.
                    Elinize bir miktar kil alin. Uygulanacak yuzeye kil kaydirici sıktıktan sonra ileri geri hareketlerle yuzeydeki kolay kolay cikmayan boya lekeleri, bocek, sinek lekeleri, bitkisel recine lekeleri kile yapisir.
                    Bir sure sonra kil iyice kirlenince oyun hamuru gibi ice dogru katlanir ve temiz yuzey bulunur.
                    Tekrar kil uygulanir. Bu uygulama sonunda yuzeyde puruzsuz guzel bir yuzey kalir. Bunun anlami aracimiz polisaj hazir demektir.

Kil kaydirici olarak bunu kullanabilirsiniz. http://erdemboya.ticaretimiz.com/p40...iler-mist.html

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
                      Kil bir kutu sakizin bir araya geldigini dusun. Ancak sakiz gibi yapis yapis degil. Ama cocuklarin oyun hamurlari kadarda yumusak olmayan bir malzeme. Genelde beyaz renkli olur. Sari ve mavi renkleride vardir. 50 gr. İle bir arabayi bitirebilirsiniz.

Burdan alabilirsin.
                      http://erdemboya.ticaretimiz.com/pro...st/group_66016

Uygulama icin ayrica kil kaydirici veya quick detailer gereklidir. Hicbiri olmazsa su ile uygulanabili.
                      Elinize bir miktar kil alin. Uygulanacak yuzeye kil kaydirici sıktıktan sonra ileri geri hareketlerle yuzeydeki kolay kolay cikmayan boya lekeleri, bocek, sinek lekeleri, bitkisel recine lekeleri kile yapisir.
                      Bir sure sonra kil iyice kirlenince oyun hamuru gibi ice dogru katlanir ve temiz yuzey bulunur.
                      Tekrar kil uygulanir. Bu uygulama sonunda yuzeyde puruzsuz guzel bir yuzey kalir. Bunun anlami aracimiz polisaj hazir demektir.

Kil kaydirici olarak bunu kullanabilirsiniz. http://erdemboya.ticaretimiz.com/p40...iler-mist.html

Çok teşekkür ederim Gökhan bey .

[size=50pt][b]ASTRAŞK

Yorum

başka konuda çimento tozlarından bahsetmiştim.
                        bugün arabayı önce bi yıkattım, güneşin altında kuruduktan sonra (çimento tozu olduğu için silmedim) eve gelip gölgeye parkettim.
                        fısfıs içine sirke ve su doldurdum, arabanın belden yukarısını (camlar hari&#231 yıkayıp sildim.
                        ardından tavanı kille temizledim. daha önceki uygulamanın üstünden 1,5 ay geçmiş olmasına ve sirkeyle temizlememe rağmen çıkan kirlere bakın
                        üstelik kilin iç katlarında 3 kat daha böyle kir var ve bu sadece tavandan çıkan kir.

tekrar pasta ve colli 845 cila yaptım.
                        birazdan da arabayı tamamen yıkamak için dışarı çıkacağım.

unutmadan; şu vatandaş arabayı temizlediğimi görünce yine işini gücünü bırakıp yardıma koştu hemen haha

InsigniaTEAM

Yorum

ve mutlu son ihihi

InsigniaTEAM

Yorum

Bravo Cagri. Kurtulmussun cimento tozlarindan. Tebrik ederim, iyi uygulama olmus.

Yorum

abi benim bol bol kil stoklamam lazım, sürekli lazım olacak anlaşılan ihihi

ve yine bir soru; kil kullanırken yüzeyde normal gezdirdim, üzerine baskı yapmadım yani. ama pasta uygularken süngerde biraz siyah toz birikti, kirleri tam temizleyememişim mi?
                              kile baskı yaparsam bu sefer de boyaya yapışıyor ve parçaları orada kalıyor, onu temizlemek de ayrı dert.
                              benim kilin ömrü geçmiş özelliğini kaybetmiş gibi birşey olabilir mi?
                              süngerde biriken siyah tozların bir kısmı pasta yaparken de boyada belli ediyor kendini
                              InsigniaTEAM

Yorum

Cagri,

Kil sonrasi hala sungerde toz birikiyorsa kille tum cimentoyu temizleyemenmissin demektir.
                                Kil uygularken QD veya kil kaydirici uyguluyorsan kili biraz bastirmaktan cekinme. Kontrollu olarak bastir. Uzun sure cimento, kus pisligi boya uzerinde kalirsa kimyasal reaksiyona girerek boyaya kotu yapisiyor. Bazen bunlari kille bile cikartamiyorsun. Bu durumda daha ozel kimyasallar kullanmak gerekiyor. Bende biraz var sana gonderirirm. Biraz kotu kokuyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X