Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boya Koruma Öncesi Sonrası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Boya Koruma Öncesi Sonrası

Öncelikle boya bakımı ile ilgili olduğu için konuyu teknik bölüme açtım. Yanlış yerde açtıysam konu taşınabilir.

Fotoğraflar 3 gün arayla çekildi. Bu 3 gün zarfında ise değişen tek şey iyi bir yıkama ve boya koruma oldu. Reklam sayılmaması için kime yaptırdığımı yazmıyorum. Soran olursa ve yönetim sorun görmezse yazarım.

Önce

Sonra

Önce

Sonra

Önce

Sonra

Önce

Sonra

Biraz fark var gibi..
    1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
    Mazide güzel bir anı şimdi..

Ynt: Boya Koruma Öncesi Sonrası

Biraz olurmu Yılmaz Bey,maşaallah çok güzel olmuş.Güle güle kirletin
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Koyu Renklere yapılan makyaj her zaman kendini belli eder

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sagolun. İsin güzel yanı, boya korumadan sonra araba daha az kir tutmaya başladı. Koyü renkt için avantaj oluyor.
        1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...

Yorum

ama bu fotolar yanıltıcı, ilk fotolarda hava açık araba simsiyah gözüküyor, sonrakilerde hava bulutlu olduğu için her yansıma çıkmış :P ihihi
          uygulamadan önce boya felaketmiş, sanki zımparayla yıkamışlar
          özellikle şu fotoğraf;

ve şu fotoğraf;

ile satış ilanı verilse arabadan soğurdum ucuz bile olsa ilgilenmezdim o derece
          araba kendine gelmiş
          InsigniaTEAM

Yorum

vallahi cok yakışıklı olmuş elinize sağlık
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Guzel olmus gule gule kirletin.

Yorum

maşallah, çok güzel parlamış....

Yorum

Elinize sağlık, yıkama-kurulama hataları var bence; ayrıca kedi mi gezmiş boya üzerinde? Çizikler dairesel birde uzunlamasına geldi enteresan. Ama uygulama sonrası güzel olmuş. Maşallah.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BORA
                    Elinize sağlık, yıkama-kurulama hataları var bence; ayrıca kedi mi gezmiş boya üzerinde? Çizikler dairesel birde uzunlamasına geldi enteresan. Ama uygulama sonrası güzel olmuş. Maşallah.

Sağolsun arkadaşlar.

Baştan dediğim gibi araç daha az kir tutuyor şu an. Yıkatma masrafım azaldı desem yalan değil.

Boyada standart çevre etkilerinden ve güneşten kaynaklı yıpranma vardı. Özellikle güneş yada lamba gibi bir ışık kaynağına bakınca dairesel kılcal çizikler görülüyordu. Hepsini giderdiler sağolsunlar. Taş izlerine de yine sedefli siyah boya ve kıl fırça yardımıyla rötüş attılar. Kapalı otopark imkanı olmayan hemen hemen tüm araçların kaderinde var galiba bu durum.

Bu arada rötüştan sonra folyo kaplatma olayını sordum ama fiyatı çok pahalı geldi. Tampon ve kaputu tamamen, sağ ve sol çamurlukları yarım kaplatacaktım. 1200 lira gibi bir maliyet çıkardılar. Yav dedim yanlışlık olmasın, kullanacağınız madde plastik. Dünyanın en ucuz malzemelerden biri. Bu aksamları boyattırsam bu kadar tutmaz. Yok, 3m marka, yok 5 yıl garantili vb. dediler. İndirim sordum, ona da yok dediler. Yaptırmadım bende. Olay vermek, verememek olayı değil ama 1200 lira sırf folyo için çok para benim gözümde.

Yorum

Detailing isinde en iyi siyah ve kirmizi da etkisini belli ediyor. Gule gule eskitin.
                      Eskitin diyorum, cunku aracinizi bu sekilde kalmasini veya daha uzun zamanda ciziklerin ortaya cikmasini istiyorsaniz.

1- 2-3 tane iyi mf bez alin.
                      2- iyi kalite sampua n alin.
                      3- kendiniz yikiyin vekurulayin. Eger yikatiyorsaniz, yikamaciya kendi sampuan ve bezleriniz verin.
                      Kilcal ciziklarin cogu yikamacilarin kirli ve uygun olmayan bezlerinden olur.
                      4- wax alin. Subaruoutback nickli arkadasimiz yardimci olur. Enz 2-3 yikama sonrasinda wax atin. Max 30 dk alir. Zevklidir.
                      2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Aracı 2 kez dışarıya yikattim, o kılcal çizikler hafif hafif tekrar oluşmaya başlamış. Kafayı yicem yaa.

Sampuan aklımda ama hangisini alayım diye karar veremiyorum. Tecrübem ve bilgim yok saklısı konusunda.

Wax dediğiniz tam olarak nedir?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebazios
                          Aracı 2 kez dışarıya yikattim, o kılcal çizikler hafif hafif tekrar oluşmaya başlamış. Kafayı yicem yaa.

Sampuan aklımda ama hangisini alayım diye karar veremiyorum. Tecrübem ve bilgim yok saklısı konusunda.

Wax dediğiniz tam olarak nedir?
                          Meguiars Ultimate Wash&Wax ben kullanıyorum çok güzel bir şampuan. Yine meguiars mf eldiven de şart. Kurulamak için Uber Blue Havlu alın. Nigrin jant fırçası ve jant temizliği için bir temizleyici.Endurance lastik parlatıcı ve uygulamak için bir sünger. Kaliteli bir iki mf bez ve Ultimate quik detailer.Bunlar şimdilik yeter dış yıkama için. Daha ileride kil ve wax alırsınız

Meguiar's, Dünya'nın lider oto şampuanı, pasta, cila, hare giderici, wax, boya koruma, seramik kaplama markası. Meguiar's Bayileri ve Blog Sayfası

Meguiar's, Dünya'nın lider oto şampuanı, pasta, cila, hare giderici, wax, boya koruma, seramik kaplama markası. Meguiar's Bayileri ve Blog Sayfası

Şampuanın linkini bulamadım ama şu ürün http://www.meguiarsonline.com/forums...e-Wash-amp-Wax

Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                          Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                          VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Maşallah

Yorum

Otomobil dışarda yıkatılıyorsa muhakkak çizikler olucaktır. Kaldıki, bakımını kendisi yapanlar dahi kendi yıkadıklarında çizikler oluşmakta bunun önüne geçmek mümkün değil. Çizilecek, ancak enazından yoğun çizilme olmaz. Çok basit bir örnek, onca uğraş sonucu boya koruma işlemi yapılıyor. Adamın biri kalkıyor yüksek basınç uyguluyor ve en önemlisi asit etkisi yapıcak deterjanlar kullanıyorlar. Üzerindeki wax'ı geçtik; verniğe bile zararı olabilecek maddeler.

Yorum

İşleniyor...
                              X