Bora kardeşim bu arabya kaç saatini ayırıyorsun bu işlemler için ?
Yıkama hariç, wax için enaz 30-45 dk hava durumuna göre kuruma süresi ve ayrıntılı işlem olmazsa enaz 3-4 saat. Ben bazen iki güne bölüyorum Emre kardeş.
Yıkama hariç, wax için enaz 30-45 dk hava durumuna göre ve ayrıntılı işlem olmazsa enaz 3-4 saat. Ben bazen iki güne bölüyorum Emre kardeş.
Ya bende yapacam ama peki Bora yıkama işlemini nasıl yapıyorsun ?mesela araba pis önce yıkayıp sonra uygulama kısmına nasıl geçiyorsun ben yapacam ama yıkama sorununu aşamadım bir türlü...
Yıkama hariç, wax için enaz 30-45 dk hava durumuna göre ve ayrıntılı işlem olmazsa enaz 3-4 saat. Ben bazen iki güne bölüyorum Emre kardeş.
Ya bende yapacam ama peki Bora yıkama işlemini nasıl yapıyorsun ?mesela araba pis önce yıkayıp sonra uygulama kısmına nasıl geçiyorsun ben yapacam ama yıkama sorununu aşamadım bir türlü...
Bu işte yıkama çok önemli. Çok ayrıntılı yıkama yapmak gerekiyor ve güzelce kurulama. Böylece boyanın durumu daha net ortaya çıkıyor. Şampuan ne kullanıyorsun bilemiyorum ama meguiars nxt güzel bir ürün. Yıkarken boya soğuk olmalı, gölgede yıkanmalı. Araç iyice kurulandıktan sonra diğer aşamalara geçilir. Benim uyg. yöntem ve malzemeler herkesin işini görür. Özellikle uzun süre dayanıklılık yönünden collinite 476s bence çok iyi.
Yani yıkama işi derken makinan felan var mı garaj vs?
Mümkün oldukça kendim yıkarım. Yazın basınçlı mak. Pek gerek olmuyor, hortum ucu aparatı yeterli tazzikiçin. Ama kendim yıkayamazsam dışarda yıkatıyorum tabi iyi olmuyor. Kullanılan asitimsi deterjanlar, yüksek basınç, onca boya için uğraşı adam 20dk. Da halleden, jantı sildiği bezle arabayı durulayan yerler... Garaj maalesef yok, bahçede akşam saatleri yıkıyorum.
Yorum