Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ford Focus - GümüşGri - Gloss Enhencement Detail - BZ DETAILING

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ford Focus - GümüşGri - Gloss Enhencement Detail - BZ DETAILING

Herkese Merhabalar,

Sahibi olduğumuz 2006 Model 93500km'de ki Ford Focus TDCI Ghia aracımıza "Gloss Enhencement Detail " ya da Alamanca "versiegelung " ya da Sanayi diliyle "voz voz" ya da Türk Detaycısı diliyle "parlaklık arttırıcı-oksidasyon ve ince kılcal çizik giderici polish ve koruma" işlemi uyguladım =)

Öncelikle araca en son geçen yaz SRP ile çizik doldurmuştum üstüne'de sealant + wax uygulamıştım... Ancak bu sefer işler biraz değişti... Araçta daireseller haddinden fazlaydı lakin babam için hiç önemli değil onlar ancak benim elimden kaçamazlar =))

Uygulama'da bugün birçok yenilik kullandım bunlardan bahsetmek istiyorum... Öncelikle dün praktiker'da gezerken Sonax turuncu ph-neutral şampuan'ın 12,99TL den 9,99TL ye düştüğünü görünce kaptım birtane... SnowFoam'da nasıl olur acaba diye bir deneme yapmak istedim... 200ml şampuan üzeri soğuk su şeklinde snowfoam'ı gerçek foamlance ile uyguladım oldukça yoğun harika bir köpük elde ettim, valetpro tam 3,5-4 dk da akarken, sonax'ın bu şampuanı aynı miktar şampuan için 6,5 dk kadar üzerinde durdu... Oldukça güzel yeteri kadar kirleri gevşetti...

Yıkamadan sonra bir diğer yenilik, "Aquartz IronX Premium" ürününü denedim... Bu ürünün özelliği diğer IronX ler gibi kötü kokmaması hatta azıcık limonumsu kokuyor... Ancak bu üründen kötü kokan IronX kadar verim alamadım... Hatta HİÇ verim alamadım, bu yönüyle bende şok etkisi bıraktı...

Neyse efendim IronX'den sonra tekrar SnowFoam + Çift Kova, ardından BiltHamber REGULAR kil uygulaması... 100 gr kil harcadım hiç sormayın, arabada acayip zift vardı, neyseki %90 oranında çıkarttım, aslında elimde tar remover olsaydı işim çok daha kolay olurdu... Ardından aracı tekrar snowfoam ve kurulama ardından Megs205 + 3M Polishing Ped ile maks. parlaklığa getirdik... Ardından tekrar yıkama ve IPA geçildi... Son olarak Gtechniq C2 ile finish verildi...

Lastikler Megs HyperDressing ile kaplandı... İç mekan Sonax Extreme Mat Tropido Sütü ile silindi, ve içerisi makina ile çekildi... Camlar içten ve dıştan temizlendi ve babacuğuma teslim edildi =))

Tekrar yazmak gerekirse;

*Sonax Turuncu Şamp. + Megs WashMitt + Megs Water Magnet + Uber Blue + Çift Kova

*Aquartz IronX Premium

*BiltHamber Regular

*Megs 205 + 3M Polishing Ped

*IPA

*Gtechniq C2

*Megs HyperDressing

*Sonax Extreme Torpido Sütü

İşte fotoğraflar, beğenmeniz dileğiyle, bu arada tüm işlem süresi 5 saat...

Ynt: Ford Focus - GümüşGri - Gloss Enhencement Detail - BZ DETAILING

Ben de arabayı yıkamaya eriniyordum bu iyi geldi birazdan yıkayacağım Eline sağlık Berker abi yalnız fotolar çok az
    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
      Ben de arabayı yıkamaya eriniyordum bu iyi geldi birazdan yıkayacağım Eline sağlık Berker abi yalnız fotolar çok az
      İş Yükü fazla olduğundan e birde fotoğrafçı Zeynep hanımda İsveç'e döndüğünden fotoğraf çekecek kimse yoktu =))

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BerkerCELIK

Yıkamadan sonra bir diğer yenilik, "Aquartz IronX Premium" ürününü denedim... Bu ürünün özelliği diğer IronX ler gibi kötü kokmaması hatta azıcık limonumsu kokuyor... Ancak bu üründen kötü kokan IronX kadar verim alamadım... Hatta HİÇ verim alamadım, bu yönüyle bende şok etkisi bıraktı...
        Berker eline beline sağlık yine canavarus bır uygulama.

O üründen bende birşey anlamadım sıktım sıktım ne kir çözdü ne morardı Kokusuz dıye almıstım obur Allahın belasını sattıktan sonra fakat attım gıttı bır koseye kullanmam sanırım bır daha
        2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Berkercim eline saglik cok guzel olmus. Baban gule gule kullansin...

Yorum

güzel çalışma babana söyle artık fırçayla aracı yıkamasın yıkattırmasın...

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dragon_10
              Fırçayla daha yıkanmadı araç zaten, Sonax Antares'in marifeti...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
                Orjinal yazı sahibi: BerkerCELIK

Berker eline beline sağlık yine canavarus bır uygulama.

O üründen bende birşey anlamadım sıktım sıktım ne kir çözdü ne morardı Kokusuz dıye almıstım obur Allahın belasını sattıktan sonra fakat attım gıttı bır koseye kullanmam sanırım bır daha
                Teşekkürler Ömür abi sağol...

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
                Berkercim eline saglik cok guzel olmus. Baban gule gule kullansin...
                Murat abicim teşekkürler...

Orjinal yazı sahibi: dragon_10
                Teşekkürler sağolun...

Yorum

süper olmuş berkerr helal olsun walla
                  2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Ellerinize sağlık yine mükemmel olmuş
                    Bende Gtechniq C1 düşünüyorum bayramdan sonra bakalım hayırlısı

Yorum

İşleniyor...
                    X