Cumartesi günü, eşimin arkadaşının 2009 model VW Polo otomobiline Turtle Wax Black Box ile boya koruma operasyonu gerçekleştirdim.
Kullanılan malzemeler
1- Hex logic sarı cut pad
2- Hex logic turuncu polish pad
3- Hex logic yeşil polish pad
4- Hex logic siyah finish pad
5- Makita polisaj makinası
6- Extech boya kalınlık ölçer
7- Chemical guys cut 1.0
8- Menzerna polisah set ( bir otomobil daha yaparsam çok şükür bu setten kurtulacağım )
9- Ömer'den (kevepsi) alınma mavi 100gr fine kil.
10- İpa
11- Su
12- Öğlen yenilen yarım ekmek peynir ve bol su
13- Turtle wax black box cleaner
14- Turtle wax black box carnauba blend wax
15- Turtle wax black box quick detailer
16- Rötüş boyası (LC9X boya kodu)
17- Erdem Boya'dan alınma rötüş kalemi
18-Erdem Boya'dan hediye edilme maskeleme bandı (Teşekkür ederim)
19- Wolf's Chemicals Nano Glass Sealant
20- Wolf's Chemicals Nano trim sealant
Toplam işlem süresi 8 saat. Bmw'den sonra VW boyasına resmen lanet ettim. Ve gidip bir adet 150mm yün pad alacağım. İnsan bir kaput ile 45 dakika uğraşır mı ya.
Bu arada Ömer'den aldığım kili su ile gayet güzel kaydırdım, bayıldım ben bu kile . Sırf kil ile temizlik 1 saat'i geçti, çünkü 2 sene boyunca araca hiç kille temizlik yapılmamış. Sadece alındığından yalandan bir koruma yapılmış, ki sahibinin dediğine göre de koruma süreside 2 saat sürmüş. Herhalde aracı yıkayıp yalandan cilayı atıp göndermişler.
Erdem Boya'dan aldığım 10 adet rötüş fırçasıda gayet güzel iş gördü. Hatta rötüş yaptığım yerlerde hiç tümsek olmadı. Dolayısıyla zımparayada gerek kalmadı. Hatta şöyle söyleyim, araç sahibi rötüş yaptığım yerleri ben göstermesem bulmayacaktı
Uzun lafın kısası, ahanda fotoğraflar.
Kullanılan malzemeler
1- Hex logic sarı cut pad
2- Hex logic turuncu polish pad
3- Hex logic yeşil polish pad
4- Hex logic siyah finish pad
5- Makita polisaj makinası
6- Extech boya kalınlık ölçer
7- Chemical guys cut 1.0
8- Menzerna polisah set ( bir otomobil daha yaparsam çok şükür bu setten kurtulacağım )
9- Ömer'den (kevepsi) alınma mavi 100gr fine kil.
10- İpa
11- Su
12- Öğlen yenilen yarım ekmek peynir ve bol su
13- Turtle wax black box cleaner
14- Turtle wax black box carnauba blend wax
15- Turtle wax black box quick detailer
16- Rötüş boyası (LC9X boya kodu)
17- Erdem Boya'dan alınma rötüş kalemi
18-Erdem Boya'dan hediye edilme maskeleme bandı (Teşekkür ederim)
19- Wolf's Chemicals Nano Glass Sealant
20- Wolf's Chemicals Nano trim sealant
Toplam işlem süresi 8 saat. Bmw'den sonra VW boyasına resmen lanet ettim. Ve gidip bir adet 150mm yün pad alacağım. İnsan bir kaput ile 45 dakika uğraşır mı ya.
Bu arada Ömer'den aldığım kili su ile gayet güzel kaydırdım, bayıldım ben bu kile . Sırf kil ile temizlik 1 saat'i geçti, çünkü 2 sene boyunca araca hiç kille temizlik yapılmamış. Sadece alındığından yalandan bir koruma yapılmış, ki sahibinin dediğine göre de koruma süreside 2 saat sürmüş. Herhalde aracı yıkayıp yalandan cilayı atıp göndermişler.
Erdem Boya'dan aldığım 10 adet rötüş fırçasıda gayet güzel iş gördü. Hatta rötüş yaptığım yerlerde hiç tümsek olmadı. Dolayısıyla zımparayada gerek kalmadı. Hatta şöyle söyleyim, araç sahibi rötüş yaptığım yerleri ben göstermesem bulmayacaktı
Uzun lafın kısası, ahanda fotoğraflar.
Yorum