Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jant Onarımı ve Boyama

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Jant Onarımı ve Boyama

Aracın eski sahibinden kalan çizik jantları kendim yenilemek istedim
    Jantların durumu bu şekilde

yedek jant bulamadığım için her tekere stepneyi takıp sıra sıra boyamam gerekecek, ilk jantla uygulamaya başladım.

Kullanılan malzemeler
    -Standox akrilik astar (4 jant için 2 kutu)
    -Förch jant boyası (4 jant için 2 kutu)
    -Raymax parlak vernik (4 jant için 2 kutu)
    -Çelik macun ve sertleştirici
    -Spatula, platin gibi macun sürmek için aletler
    -180-2000 grit arası birkaç çeşit zımpara
    -Maskeleme bantı
    -Mumlu bez

Önce eski boyasını 180'lik zımpara ile temizledim, çoğu çizik bu aşamada kayboldu bile

Macunun bulaşmaması gereken yerleri maskelemek, ileride temizlemek zorunda kalmaktan daha iyidir ihihi
    3 kat macun ve zımparanın ardından 180'lik zımparanın çiziklerini 1000-2000 grit arası ile temizledim.

Balkonu maskeleyip ilk kat astarı attım ama hem uçuşan boyalar hemde balkonun dışarıdan çok kötü gözükmesinden dolayı evden kovuldum babamın iş yerinin arkasındaki bahçede devam etmek zorunda kaldım.
    3 kat astar sonrası pürüzlü yüzeyi 2000grit ile düzelttim ve mumlu bez ile temizledim

Metalik gri jant boyası ile boyadım (metalik boyanın partikülleri çok pürüzlü yüzey oluşturuyor, her kattan sonra zımpara yapmak zorunda kaldım)

ve 2 kat vernik ile ilk jantı tamamladım

InsigniaTEAM

Ynt: Jant Onarımı ve Boyama

Eline emeğine sağlık çağrı çok güzel olmuşlar. Bu arada lastikleri sökmeden uygulama yapmanın özel bir nedeni varmı ?
    2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Güzel çalışma olmuş Kötü olsaydı bile anlatım o kadar iyi ki o onu telafi ederi
      Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
      Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
      VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Eline, emeğine sağlık

Yorum

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

Orjinal yazı sahibi: iatros
          Eline emeğine sağlık çağrı çok güzel olmuşlar. Bu arada lastikleri sökmeden uygulama yapmanın özel bir nedeni varmı ?
          sebebi, her jant için 2 sefer rot balansçıya gitmemek için söktürmedim abi ihihi yoksa sökülse benim daha kolayıma gelir
          zaten tanıdık olduğu için önce ona gittim, dükkanda uygun jant varsa takalım, hepsini 1 seferde halledersin dedi ama jant bulamadık.
          her seferinde sanayiye gidip lastiği söktürmektense evin önünde stepneyi takıyorum sonra işime bakıyorum, bitince stepnenin yerini değiştirip diğer janta geçeceğim ama araya İstanbul buluşması giriyor.
          dönüşte 3 jantı da halledip toptan 1 sefer balans ayarına gideceğim şehiriçi balanssız binsen bişey olmaz dedi, bikaç gün idare ederiz.
          İstanbul'a tertemiz jantlarla gelmek istiyordum ama 1 tanesi yetişti malesef
          InsigniaTEAM

Yorum

süper valla ellerine sağlık en güzel janttan daha değerli şuan benim gözümde...

Yorum

Ellerine sağlık süper gözüküyor boya walla...

Yorum

Tebrikler cagri..
                Gicir gicir olmus gercekten..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Vallahi sonuç mükemmel Tebrikler Çağrı..
                  Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

teşekkür ederim
                    InsigniaTEAM

Yorum

2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

inan ben resimlere bakarken bile zevkle baktımki sen ugraşınca nasıl bi haz alıyorsun anlayabiliyorum eline emeğine sağlık cağrı clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap clapclap
                        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Harika bir iş çıkarmışsın Çağrı, hepsi tamamlanıp da aracı kullanmaya başladığında emin ol çok büyük bi haz duyacaksın. En pahalı janttan bile daha kıymetli sonuçta senin el emeğin göz nurun. Tekrar tebrikler... clapclap

2009 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + 19''Dunlop + FlexRide + Cd500 Navi + Sunroof + Isıtmalı Deri Döşeme / Teknik Gri

Yorum

bende bugün çizdirdim jantı az bişey şimdi bütün jantı zımparalamammı lazım
                            2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
                              sebebi, her jant için 2 sefer rot balansçıya gitmemek için söktürmedim abi ihihi yoksa sökülse benim daha kolayıma gelir
                              zaten tanıdık olduğu için önce ona gittim, dükkanda uygun jant varsa takalım, hepsini 1 seferde halledersin dedi ama jant bulamadık.
                              her seferinde sanayiye gidip lastiği söktürmektense evin önünde stepneyi takıyorum sonra işime bakıyorum, bitince stepnenin yerini değiştirip diğer janta geçeceğim ama araya İstanbul buluşması giriyor.
                              dönüşte 3 jantı da halledip toptan 1 sefer balans ayarına gideceğim şehiriçi balanssız binsen bişey olmaz dedi, bikaç gün idare ederiz.
                              İstanbul'a tertemiz jantlarla gelmek istiyordum ama 1 tanesi yetişti malesef
                              [/quote]

yakında olsaydın elimde 2007 cd nin orjinal cantları var lastikleri ile beraber işin kısa sürerdi

Yorum

İşleniyor...
                              X