arkadaşlar bugün bütün gün aracımı temizlemekle uğraştım, öğlen saatlerin başladığım uygulama akşam saatlerine kadar sürdü ama emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum, yaptığım işlemlere gelince;
1.önce bi kova çeşme suyuyla arabanın çamurunu güzelce yumuşattım,
2.ardından bizim dükkanda satmış olduğum böğürtlen kokulu sıvı el sabununu aracın üzerine iyice yedirdim, ( camsil ilede takviye yaptım, harika köpürüyor, herkese tavsiye ederim...)
3.nalburdan almış olduğum sıvacı süngerle aracı güzelce bi köpürttüm, köpüklü süngerin aracın kaportasında kayması harika bi duygu, anlatılmaz, yaşanır...
4.köpük banyosunun ardından bol çeşme suyu ile yıkama işlemine devam ettim, heryerini yine sıvacı sünger yardımıyla güzelce duruladım...
5.durulama işleminin ardında aracı kurumaya bıraktım, iyice suyu akınca düğün konvoyundan kalma havluyla aracımı güzelce duruladım, havlu biraz tüy, iplik tarzı cisimler bıraksada bu işler için gayet başarılı bence... kurulamanın ardından....
6.yıllar önce nerden aldığımı hatırlamadığım üzerinde pasta&cila yazan bi madde ile matlaşan tavanımı yine aynı sıvacı sünger yardımıyla ovalayarak güxzelce parlattım, ardında su testide yaptım tabiki, sonuç perfect....
7.camlar için ise camsil ve gazete kağıdı kullandım, camlar için yıllardan beri vazgeçemediğim ikili...
8.tam işler bitti diye sevinirken jantlar gözüme çarpti, jantlarda balata tozları ve lastiklerde çamurlu bi görüntü vardı...
9.yine nalburdan aldığım 1lt sentetik tineri, camsil tabancasının içine boşalttım, kullanmış olduğum diş fırçasıyla berber jantları güzelce temizledim, balata tozlarından eser kalmadı, süngerde kalan pasta tabakasıda jantlar için tuz biber oldu, parıl parıl parladı....
10.sıra geldi lastklere, daha önceki deneyimlerimdede kullanmış olduğum arap sabunumu ve yine aynı sıvacı süngerimin yardımıyla lastiklerimin yanaklarını güzelce parlattım, son olarak aynı süngerle diğer plastik bölgeleri de ( egzost borularını ordaki ve ön tampon altındaki plastıkler) yeni görünümüne kavuşturdum....
ve en fotoları çekmeyi unutmadım tabiki buyrun fotolar arkadaşlar.........
Yorum