Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Polisaj uygulamam ve detaylı temizlik yaptık.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Polisaj uygulamam ve detaylı temizlik yaptık.

İmla hatalarım olursa af buyurun. Sonra düzelteceğim. Biraz acelem var. Yanlışlıkla da konuyu gönderê tıklamışım.
    3 gün lük tatili değerlendirmek gerekti. Aldığımızdan bu yana malum talihsizliklerden ötürü bir türlü girişemediğim çizik giderme ve detaylı iç temizliği bu gün yapmış bulunuyorum.
    İnternet' te oldukça farklı farklı sıralamalar var uygulama olarak. Kendime göre elimde olan malzemelere istinaden uygulamaları sırayla yazayım

Öncelikle ekipmanlar
    Sol baştan,

Autokit sentetik güderi, Wd 40, her derde deva..., Balata temizleyici, CRC sensör temizleyici, Silikon sprey, Turtle wax döşeme temizleyici, Meguiars hare giderici, farecla wax, farecla G3, Formula1 wax, Yeşil olanlar sonax Plastik çizik giderici, Sprey cila, Meguiars ultimate compound ( pasta - siyah kırmızı arabalı şişe ) Meguiars detailer, Meguiars plastik çizik giderici cila, Meguiars torpido sütü, Einhell polisaj...

çoklu resim upload

Buraya eklemediğim bazı işlemlerde mevcut.

Önce, meguiars ultimate ile ince ince pasta yaptık. Üzerini temizledik.
    ARdından, farecla G3 ile yedire yedire pastayı yaptık.

resim upload

Formula 1 carnauba şampuan ile önce kaba pisliği temizledim. ARdından microfiber lifli bez ile temiz su ile yeniden yıkadım.
    Sonra, Formula 1 ile wax uyguladım. Sonra hadi boşa gitmesin diye üzerine farecla wax da attım ( Çorba oldu )

İşin aslı; Meguiars detailer ile bu işlemi uzun süre kalıcı hale getirdim.

İşlem bittikten sonra, içeriye geçtim. İçeride, direkt öncelikle tavana giriştim. Turtle wax döşeme temizleyicisini güvenle kullanabilirsiniz. Sarkma etme yapmıyor.
    Önce sıkıp bir 5 dk kadar bekliyorum. Temiz bir bez ile bastırmadan, nazikçe siliyorum. Tüm kir ve lekeler çıkıp yerine tertemiz tavan döşemesi çıkıyor. Tavsiye ederim.

hızlı resim yükle

Plastik bölümler ve kapılar dahil olarak 1 sabunlu micro fiber bez, 1 ıslak temiz suya bandırılmış microfiber bez, ve 1 tane kuru microfiber bez ile iç bölümlere uygulama yaptım.
    Bildiğiniz sabun. Korkmayın Torpido sütü mevcut fakat o ürünleri kadraj dolu görünsün diye ekledim Önceden almıştık. Fakat bu tür ürünler torpidonun nazik yüzeyine zarar veriyor. ( tecrübeyle sabit. )
    Bu uygulama kısım kısım yapılması daha doğru. Kuruyan sabun izleri sorun olabilir. Kısım kısım kendinize göre ayırarakta yapabilirsiniz. Önce, sabunlu bez ile narince silip ardından ıslak bez ile sabunu alıp ardından da kuru bez ile kuruladığınızda orjinale en yakın dokuyu açığa çıkarttığını göreceksiniz. Hatta, bazı nokraları ve ulaşılması zor bölgeleri boya fırçası ile sabunlu halde de çok güzel işe yarıyor. Kalan ve ulaşılamayan sabun artıklarını da doğal hava kompresörü ile üfleyiverin

yükle resim

ücretsiz resim barındırma

Dış, uygulama son durum,

[/url]
    resim yüke
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Polisaj uygulamam ve detaylı temizlik yaptık.

emin olun Kahramanmaraştaki hiçbir yıkamacıda bu kadar malzeme yoktur.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
    Navigasyon DVD
    46KT880

Yorum

Tam satmalik olmus bakimlar eksikler tamam detayli temizlikte tamam kadir bunu gorse 40 bin verir simdi) saka bi yana gule gule kullanin
      F30 Sport+

Yorum

Tesekkur ederim arkadaslar. Kadir kac veriyorsun ?
        Bu Arada toplam 7 saat surdu.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Bu arabaya binilir

Yorum

Eline sağlık,helal olsun vallahi...
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Elinize sağlık, Maşallah

Yorum

clapclap clapclap clapclap clapclap

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Maşallah Ali bey elinize saglık... güzel olmuş..bu aralar bende bu yıkama ic dış detailing isine kafayı takmış durumdayım.. clapclap clapclap

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Maşallah çok güzel olmuş abi ellerinize sağlık
                    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Maşallah ya, diyecek bişi bulamadım, harikasınız...

Yorum

Maşallah'ı eksik etmediğiniz için Allah sizlerden razı olsun arkadaşlar. Her zaman daha dikkatli gireceğim diye giriştiğim bu işe hep sonları savsaklayarak tamamlıyorum. Aynı gün hem polisaj, hem de detaylı temizlik yoruyor. Birara tam detaylı sadece iç uygulayacağım.

Murat kardeşim, uygulamaya sende başla. Zevk alıyorsan bu iş ten tavsiye ederim.

Yorum

Maşallah abicim eline emeğine sağlık değil tekerine hiçbir yerine taş değmesin

2014 Edition Elegance Fabrika Çıkış Lpg li + Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fatihvarol38
                            Maşallah abicim eline emeğine sağlık değil tekerine hiçbir yerine taş değmesin
                            Sormayın,,, Az evvel valideye ilaç almak için eczaneye gittim. Parkedip ilacı alıyorken 7 metre ötemde kaza oldu. İki şahin birbirine girdi. Şükür ki yaralı dahi yok. AMa mal canın yongası, biran vurdular zannettim. Parkettiğim cadde çok dar çünki. Tam da herşeyi bitirmişken.

Yorum

Aman Allah korusun.Bu arada parlatmissiniz resmen maşallah.Ateş ediyor ateş

Yorum

İşleniyor...
                              X