Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Edition elegance için gündüz ledli cosmo far uygulaması ve hüsran....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Edition elegance için gündüz ledli cosmo far uygulaması ve hüsran....

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
    Forumumuzda benim bildiğim bu konularda dahi olan Serdar99 bey belki bir fikir verebilir
    Opel TIS uygulamasından soket bağlantı şemalarına bir bakarım.
    Linkini koyduğunuz fotoğraflardan birinde 9 pinli bir konnektör gördüm, far üzerindeki sokete giren konnektör sanırım, doğru mudur ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
      Forumumuzda benim bildiğim bu konularda dahi olan Serdar99 bey belki bir fikir verebilir
      Linkini koyduğunuz fotoğraflardan birinde 9 pinli bir konnektör gördüm, far üzerindeki sokete giren konnektör sanırım, doğru mudur ?

O araçtan fara gelen konnektör
      Teşkkürler ilginiz için sağolun
      Yarın farın giriş soketinin fotsunuda çekebilirim

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: c@g@t@y
        Selamlar, ben de yaklaşık 1 yıl önce aliexpresste satılan bir çift far satın aldım, işlerimin yoğunluğu nedeniyle birtürlü paylaşımda bulunamadım ama en yakın zamanda paylaşmayı planlıyorum. benim farları taktığım anda sorun çıkmadı arıza uyarısı yok bütün fonksiyonlar tam çalışıyor. resmini ekleyeceğim eğer beğenirseniz bu farları temin edebilirsiniz
        Farları HID kit ile mi montaj yaptınız

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99

O araçtan fara gelen konnektör
          Teşkkürler ilginiz için sağolun
          Yarın farın giriş soketinin fotsunuda çekebilirim
          Opel TIS uygulamasından 2011 Opel Insignia'nın far bağlantı şemalarını inceledim.
          2 tip bağlantı mevcut, birisi halojen farlar için, diğeri ise AFL+ bixenon farlar için.
          Aşağıda detaylarını görebileceğiniz gibi, biri 9 pin, diğeri ise 10 pin kullanıyor ve bazı pinlerde fark var.
          Halojen farda gündüz farı bağlantısını sağlayan 9 no'lu pin, xenon farda viraj lambası sinyalini taşıyor.
          Ayrıca yükseklik ayarı bağlantılarında da 7 ve 8 no'lu pinlerin yerleri birbirleri ile değişmiş.

Satın aldığınız farın soketi fabrikasyon xenon farlı aracın bağlantılarına göre tasarlanmış olabilir diye düşünüyorum.
          Bu durumda gündüz farı fonksiyonunun çalışmaması olağan görünüyor.
          Yükseklik ayarının çalışıp çalışmadığını da deneyin, eğer çalışmazsa teorim desteklenmiş olur.

Eğer far halojen far bağlantılarına göre ayarlanmış ise, akla ledlerin halojen gündüz farı ampulleri kadar akım çekmemesinden dolayı aracın arıza vermiş olabileceği geliyor.
          Ancak bu durumda da satıcının tamamen uyumlu iddiası havada kalıyor, bu durumu düşünüp devre tasarımını ona göre yapmış olmaları beklenirdi.
          Şimdilik elimden başka birşey gelmiyor, bu bilgilerin bir işinize yarayıp yaramayacağından emin değilim ama en azından neden çalışmadığı konusunda bir fikir edinilmesini sağlayabilir.

Halojen far bağlantı şeması :

1 şasi - siyah
          2 uzun - beyaz
          3 kısa - sarı
          4 park - mor/gri
          5 sinyal - mavi/beyaz
          6 yük.ayarı akım - mor/siyah
          7 yük.ayarı şasi - siyah
          8 yük.ayarı kahve/sarı
          9 gündüz farı - yeşil/beyaz

Xenon far bağlantı şeması :

1 şasi
          2 uzun
          3 kısa
          4 park
          5 sinyal
          6 yük.ayarı akım
          7 yük.ayarı
          8 yük.ayarı şasi
          9 viraj lambası
          10 balast şasi

Yorum

Serdar bey sağolun, bu arada bende biraz araştırdım öncelikle yükseklik motoru yok, bu arada satıcıya yazdım cevap olarak bana;
            Hello sir
            The led is Parking light ( small light )
            We did not say that it is DRL

Now is the light installed... All working ?

Is there any other problem ?
            Sonrada;
            Hi dear
            Did you install the HID kit ?

You should use the Can bus decoding error free kit
            Bu HID kit ne demek?

Bunu yazdı bende ingilterede insignia sitesine üye oldum ve orada tamda bu konuyu buldum ama ingilizcem yeterli değil
            http://www.insignia-enthusiast.org/f...pic=17811&st=0
            Sorunu nasıl çözdüğünü anlayamadım ama birde burada sorunsuz çalıştıran biri var
            http://www.insignia-enthusiast.org/f...howtopic=12334
            Oraya yazdım cevap bekliyorum bu arada bir ustayla telefondan görüştüm kendi bana araya bir modül
            ( phillips marka dedi ) takıp bu sorunu çözebileceğinş ve ledleri aracı çalıştırınca devamlı yanacak şekilde çalıştırabileceğini söyledi

Yorum

hid kit dediği high density ... xenon kiti kast ediyor
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Serdar bey sağolun, bu arada bende biraz araştırdım öncelikle yükseklik motoru yok, bu arada satıcıya yazdım cevap olarak bana;
                Hello sir
                The led is Parking light ( small light )
                We did not say that it is DRL

Now is the light installed... All working ?

Is there any other problem ?
                Sonrada;
                Hi dear

Bu HID kit ne demek?

Bunu yazdı bende ingilterede insignia sitesine üye oldum ve orada tamda bu konuyu buldum ama ingilizcem yeterli değil
                http://www.insignia-enthusiast.org/f...pic=17811&st=0
                Sorunu nasıl çözdüğünü anlayamadım ama birde burada sorunsuz çalıştıran biri var
                http://www.insignia-enthusiast.org/f...howtopic=12334
                Oraya yazdım cevap bekliyorum bu arada bir ustayla telefondan görüştüm kendi bana araya bir modül
                ( phillips marka dedi ) takıp bu sorunu çözebileceğinş ve ledleri aracı çalıştırınca devamlı yanacak şekilde çalıştırabileceğini söyledi
                Bu arada makyajlı Insignia'ların halojen farlarında park ve gündüz farı sinyali aynı pinden gidiyor.
                Siz de sokette 9 numaralı pine gelen yeşil-beyaz kabloyu yerinden çıkarıp veya bir ek bağlantı alıp 4 numaralı pine giden mor-gri kabloya saplama yaparak deneyebilirsiniz.
                Fakat sonradan kolayca dönüşü olabilecek şekilde yapmanızı öneririm.

Yorum

Serdar bey sağolun ben birde burada konuştuğum usta var onunla konuşayım modül hakkında belki bu ingiliz forumunda biri nasıl yaptıklarını anlatır inşallah çözerim artık inada bindi yapmalıyım

Yorum

Sonrada;
                    Hi dear

Bu HID kit ne demek?
                    Kurnaza Bak Soruyu Nasıl Yönlendirmeli Sormuş. Kitten DRL Beklentisi Olmadan, "XENON Kısmı Nasıl Çalışıyor, Sıkıntı Var mı??" Diyerek.
                    Konuyu Takip Eden Biri Olarak, Birbirine Paralel Olacak Sekilde Bir Bağlantı Yapmadan Önce Bir Kez Daha Düşünmeyi Öneririm. 5/21 Watt lık İki Bağlantıdan Biri Aktifken (Üzerinde Akım Varken) Diğeri Pasiftir. Bunların Birbirine Paralel Bağlanması, Pasif Olan Hatta da Akım Gönderilmesini İfade Eder ki Bu Akım En Nihayetinde Sistemi Kontrol Eden Üniteye Gittiğinde Sorun Çıkarma Olasılığı Yaratabilir.
                    Burada Yapılacak Olan, Gerek 5w lık Akım Hattı ve Gerek se 21 Watt lık Akım Hattı Ayrı Ayrı Olarak Aktifken
                    1-HID kitindeki Ledleri Yakacak,
                    2-Her Hangi Bir Hat Aktifken Diğer Hatta Geri Akım Göndermeyecek,
                    3-Hata İkazı Gösterttirmeyecek
                    İki Girişli (Araç Tesisatından) ve Tek Çıkışlı (HID Kitindeki Ledlere) Bir Dekoder Bağlanması Gerekir Diye Düşünüyorum.
                    Kolay Gelsin.

Yorum

Hi

You need to put in a seperate circuit that gives two different voltages from the same wire. I can make you these up and send them to you for you to fit yourself. The cost is £40 plus postage which will probably be around £10.

If you want them just paypal me to karl_armitage@hotmail.co.uk and I'll order the bits.

Karl

It can be done with the lights left on the car. I'll write out some instructions for you.

Monday is fine mate.

Karl

İngiltere'deki insignia sitesine üyeyim oradada Karl diye birinin aynı bu farı sorunsuz çalıştırdığını okudum, O'nunla irtibata geçince bana bu cevabı yazdı bu arada ingilizcem iyi değil bu tip işler için bakalım ne yapacağım bu göndereceği düzeneği takabilirmiyim bilemiyorum
                      Hüseyin abi bu arada yazdığından işimin çok zor olduğunu anlatmaya çalışmışsın sanki maad

Yorum

Amacım Kafanı Karıştırmak Değil. Ben de Uğraştım Bu DRL Olayı İle. Mantığına Biraz Kaniyim ve Yanlışlıkla Aracın Tesisatına Zarar Vermeni İstemem. Ve Yazdıklarım da Uyarı Niteliğinde Hepsi Bu.
                        Benim Anladığım Kadarı İle Vatandaş da Aynı Şey i Yazmış; "You need to put in a seperate circuit that gives two different voltages from the same wire." <=> "İhtiyacın Olan Aynı Bağlantı (Kablo) Üzerinden 2 Farklı Voltaj Veren Ayrı Bir Devre" Demiş. Tabi £50 yi de Araya Sıkıştırıvermiş....Aklın Yolu Bir Ama Bu Konularda Bizim Araçların Elektriğine Yakın Bir Elektronikçi Arkadaştan Fikir Alman En İyisi Olacaktır.
                        Bir de Benim Merak Ettiğim ki Hiç Dikkat Etmedim Orjinal Cosmoların DRL Ledleri İki Farklı Modda Yanıyor mu Yok sa Gündüz ve Gece Hep Aynı Parlaklıkta mı Yanıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
                          Gündüz farı ve park için olan 2 artı kutbu birbirine paralel bağlayarak denediniz mi acaba? Orjinal edition farlarına gündüz ampülünü led ile değiştirirken arıza vermemesi için böyle bi yöntem kullanılıyor. Belki faydalı olabilirdi.
                          Mesajımı tekrarlıyorum görülmedi sanırım. Bi çözüm yöntemi olabilir.

Yorum

Gündüz farı ve park için olan 2 artı kutbu birbirine paralel bağlayarak denediniz mi acaba? Orjinal edition farlarına gündüz ampülünü led ile değiştirirken arıza vermemesi için böyle bi yöntem kullanılıyor. Belki faydalı olabilirdi.
                            Uğur kardeşim sağol, sanırım montajı yapan usta denedi ama yapamadı

Bu arada Hüseyin abi ingiliz adamın yaptığı işlem far üzerinde arabanın tesisatını ellemeden yapmış başka bir aracı bu şekilde çalıştırmış

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                              ...Bir de Benim Merak Ettiğim ki Hiç Dikkat Etmedim Orjinal Cosmoların DRL Ledleri İki Farklı Modda Yanıyor mu Yok sa Gündüz ve Gece Hep Aynı Parlaklıkta mı Yanıyor...
                              Gündüz daha parlak yanıyor, farlar açılınca daha sönük yanıyor...
                              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Uğur kardeşim sağol, sanırım montajı yapan usta denedi ama yapamadı

Bu arada Hüseyin abi ingiliz adamın yaptığı işlem far üzerinde arabanın tesisatını ellemeden yapmış başka bir aracı bu şekilde çalıştırmış
                                Şu Durumda Söylenebilecek Şey Adamın Yaptığı İlave Devreye Güvenip £50 yi de Verip Sorunu Çözmek. Ama Bu İşler Öyle Atla Deve Olan Şeyler Değil. Getirtmeden Önce Bir Elektronikçiden Ve Ya Bu İşlerle Uğraşan Profesyonel Bir Far Uygulayıcısından Fikir Almanı Tavsiye Ederim.

Yorum

İşleniyor...
                                X