Duyuru

Collapse
No announcement yet.

siz değerli forum üyelerinden yardım istiyorum:(

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• siz değerli forum üyelerinden yardım istiyorum:(

merhaba,
    aracım 98 model vectra lacivert. aracımın çoğu bakımını yaptırdım. ağır bakım diye tabir edilenleri bile. sıra boyaya geldi. artık gözle görülür çizikler oluştu. çağrı kardeşime olaydan bahsetmiştim. kendisi sağolsun yardım etti ama foruma konu açarsam bu alanda tecrübe sahibi abilerimizin daha faydalı olacaklarını söyledi. affınıza sığınarak konuyu açtım bende. başınızı ağrıttıysam şimdiden özür dilerim.
    aracıma pasta cila attırmıştım ama sadece aracı yıkarsınız da o günlük bir parlaklık olur ya, okadar parlaklık sağlıyo. gerisi boş. 45 dakika süre enfazla bir pasta cila. forumda bu işlerin nerdeyse sabahtan akşama kadar sürdüğünü okudum. ve boyacılara vereceğim parayla kendim malzeme alıp yapmaya karar verdim. en azından kazık yemiş olmam ve içim rahat olur kendim yaparsam. aracımda taş izleri, harelenme ve derin olmayan çizikler var. polisaj makinesini ayarladım. ama gelin görünki yapılacak işlerin sırasını bilmeme rağmen teoride nasıl yapılacağını çözemiyorum.
    rötuş, sulu zımpara, kil uygulaması, hare ve çizik giderme, wax, glaze olarak sıralamamı yapıyorum. sizce nasıl bir sıralama yapmam gerek?
    örneğin; kil hamuru almam gerek ama hangi hamuru almalıyım? ve nasıl uygulamalıyım? hare ve çizik gidermek için hangi polisaj süngerlerini almam gerek ve hangi hare ve çizik giderici ürünü almam gerek? wax içinellemi uygulama yapmak gerek yoksa makine ile mi? hangi ürünü almam gerek? glaze yapmak için ne almam gerek ve nasıl uygulama yapmam gerek? bu tür araç boya koruma terimlerine yabancıyım. onun için ne kadar forumdan araştırma yapsamda kavrayamıyorum ne almam gerektiğini uygulamayı yaparım. el becerim olduğuna inanıyorum. yapabilirim. sizlerden ricam, hangi ürünleri almam gerek? şöyle orta bütçeli ve görsel olarak araç üstünde beni mutlu edecek neler tavsiye edebilirsiniz? lütfen kusura bakmayın
    aracımın sorunlu bölge resimlerini çektim.
    şimdiden herşey için teşekkür ederim.. yardımlarınızla aracımı parlatmak istiyorum parlak bir araç olsun (showroomdaki araçlar kadar olmasada olur )

Ynt: siz değerli forum üyelerinden yardım istiyorum

Merhaba,

Elimden geldigimce yardimci olmaya calisacagim. Ancak gonderdiginiz fotograflara baktigimda haberler pek iyi degil. Kaput uzerinde oldukca fazla derin cizik, tas izleri, hepsinin otesinde yer yer bozulmus boya var. Boya uzerindeki bazi yerlerde Vernik kalkmis ve dokulmus ( fotograflar beni yaniltmiyorsa)

Ne yazikki Vernigi bozulmus yuzeyleri tamir etmen mumkun degil. Bunun icin boyanin sokulerek tekrar boyanmasi ve vernik atilmasi gerekir. Bazi lokal tamirler mumkun ancak bunlar amator uygulamalarla olmaz.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Gelelim yapabileceklerine;
      Bu araca YİKAMA+ KİL + POLİSAJ + GLAZE + WAX uygulayabilirsiniz. Bu arada derin cizikleri azaltmak icin sulu zimpara gerekecektir. Polisaj oncesi derin cizik olan bolgelere uygulayabilirsiniz. Ancak gordugum kadariyla vernik bozulmus durumda. Bu nedenle zimpara yaparken vernigi tamamen kaldirmanizda olusabilir. Sulu zimpara dikkatle uygulanmalidir.

Sizer gerekli malzemeleri asagidaki yerden alabilirsiniz.

http://erdemboya.ticaretimiz.com/

Yorum

Oncelikle kil alin. 50-75 gr kil cok kirli bir araba icini yeterlidir. Medium sertlik olmasi yeterli olacaktir.
        Bundan sonra polisaj makinanizin tablasina uygun polisaj padi alin.En iyileri 3m, meguiars, country lake gibi marklardir. Ama 3m pali gelebilir. 30 tl lik olandan alabilirsiniz.
        http://erdemboya.ticaretimiz.com/pro...st/group_83492
        Bunlar 150 mm dir. Kucuk alanlarda calismak icin daha kucuk tabla ve pad almalisiniz.

Yorum

Cutting pad ve ona uygun secilecek pasta ile cizikler giderilir.
          Polising pad ve ona uygun secilecek pasta ile yuzey polisaj yapilir.
          Son olarak finishing pad ile ona uygun secilen pasta ile uygulama sirasinda olusan hareler hologramlar giderilir.

Pastalari meguiars, menzerna, 3m, virtus arasindan secemelisin. En uygun fiyatlisisi virtus dur.
          http://erdemboya.ticaretimiz.com/pro...t/group_161709
          Kucuk sislerde alman yeterlidir.

Yorum

srkPolisajin nasil yapilacagi konusunda istersen daha sonra bilgi yazarim. 1-2 teknik ve yapmaman gerekenleri bilmen yeterli olacaktir. Polisaj yaptikca parlak duzgun bir yuzey elde edeceksin.
            Polisaji bitirdikten sonra glaze uygulayabilirsin. Glaze pasta gibi atilir. Pastadan farki ise yuzeyi asindirmaz, dolgu yapar. Cizikleri doldurur. Daha sonrada elle wax atarsin.

Yukarida yazdiklarimin hepsi detayli konular oldugu icin asagidaki linkteki sabit konulari okumani oneririm. Aklina takilanlari sorarsin.

http://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?f=39

Yorum

İşleniyor...
            X