Far Temizliği en ucuz nasıl yapılır sorusunun cevabı
Eklediğim video kendi uygulamamdır. Yapmak isteyenlere referans olacağını düşünüyorum. Sadece şunu belirteyim. Almış olduğunuz zımparayı sadece 2 araba yani toplamda 4 farda uygulayın. Sonrası hüsran oluyor.
Arkadaşlar merhaba. Tanesi 2 liradan aldığımız ve 4 adet kullandığımız zımparalar ile 8TL'ye farlarımızı ilk günki haline geri döndürdük. Beğenmişinizdir uma...
Sadece 8 TLye zımpara ile hallettim diye yazılınca "noluyor" dedim, ama vidyoyu izleyince işin içine pasta girdiğini de gördüm. Kesin çözüm demek biraz iddialı olmuş lakin buna benzer bir uygulamayı önceki aracımda yapmıştım. Ekstra olarak pastayı yine meguiars'ın plastix markalı ürünü ile yapmayı öneririm. Zira plastik malzeme için üretilmiş bir pasta.(Ne kadar fark var derseniz karşılaştırma yapmadım) Ayrıca sonrasında koruyucu bir cila yapılmaz ise bir kaç yıkama ve güneş görmesi sonrasında -farın üstündeki koruyucu katman alındığı için- yine sararma oluyor. Bunun için de yine meguiars'ın ismini hatırlamadığım far cilası ürünü var.
34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Sadece 8 TLye zımpara ile hallettim diye yazılınca "noluyor" dedim, ama vidyoyu izleyince işin içine pasta girdiğini de gördüm. Kesin çözüm demek biraz iddialı olmuş lakin buna benzer bir uygulamayı önceki aracımda yapmıştım. Ekstra olarak pastayı yine meguiars'ın plastix markalı ürünü ile yapmayı öneririm. Zira plastik malzeme için üretilmiş bir pasta.(Ne kadar fark var derseniz karşılaştırma yapmadım) Ayrıca sonrasında koruyucu bir cila yapılmaz ise bir kaç yıkama ve güneş görmesi sonrasında -farın üstündeki koruyucu katman alındığı için- yine sararma oluyor. Bunun için de yine meguiars'ın ismini hatırlamadığım far cilası ürünü var.
100ml lik bir pastanın 30tl olduğunu var sayarsak ve bundan 3 nohut tanesi x 2 fardan 6 nohut tanesi büyüklüğünde kullanırsak sanırım 50krş anca eder. 8,5TL olsun o zaman, Elektrik ve polisajın aşınan ped'i de benden olsun .
Bunlar üzerine sonax'ın kırmızı cilasını ve aliexpress'ten aldığım bir wax'ı uyguladım. Ömürlük çözüm istiyorsanız eğer bunu yaptıktan sonra şeffaf folyo kaplatın derim.
Gelelim yaptığım uygulamaya. Kırıkkalede üniversite arkadaşımın aracı bu. Ben zaten bu işleri keyfi yapan birisiyim. Koltuk yıkama makinamda var polisaj makinamda var. tamamen 'keyfi'. Yani hiçkimseden para talep etmiyorum bunuda dipnot olarak belirteyim.
Eylül ortası yada Ekim başında aynı aracın farlarını çekip atacağım. Ben unutursam eğer hatırlatmanızı rica ediyorum.
Yorum