Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Müjde - Ankara'da DETAILING KURSLARI Başlıyor...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Müjde - Ankara'da DETAILING KURSLARI Başlıyor...

Arkadaşlar Herkese Merhabalar,

Ankara'da DETAILING KURSLARINA başlıyoruz. Gelmek isteyen, güzel muhabbet edip, detailing adına aşama aşama yılların tecrübesi ve onlarca araç üzerinde edindiğimiz bilgiler doğrultusunda başta Göker abi(mcpherson) olmak üzere sizlere bilgiler verip pratik kazandırmak istiyoruz. Aşağıya Göker abimin kendi yazdığı yazıyı ekliyorum, alıntıdır...

Merhaba arkadaşlar,bir süredir aklımda olan detailing eğitimini artık hayata geçiriyorum. Sizlere detailing işini en temelinden en ileri seviyesine kadar kendi araçlarımızın başında bizzat ders vererek öğretmeyi planlıyoruz. İnternete fazla zaman ayıramayan,kendini kısa vadede geliştirmek isteyen,ürün isimlerinden-özelliklerinden kafası karışan,eline polisaj makinası hiç almamış veya bilgisi olup kendini bu işte daha da geliştirmek isteyen kim varsa bekliyoruz. Kısa vadede amacımız aylarınızı internetin başında uygulama,ürün adı-özelliği ezberlemekle geçirip,defalarca uygulama,deneme yanılma yapıp umutsuzluğa kapılmanızı,aracınıza geri dönüşü olmayan zararlar vermenizi ve gereksiz ürünlere para vermenizi önlemek. Uzun vadede ise siz detailing meraklılarının bilgi seviyesini yükselterek hem forumun ve sohbetimizin seviyesini artırmak hem de Türkiye'de bu işlerin gelişimine katkıda bulunmak. Ve tabiki güzel zaman geçirmek.

Eminim ki aylarını detailing üzerine internette geçirmiş hemen herkes daha en temel kavramları, en önemlisi işin temel mantığını bilmiyor. Bunları zaten okumayla öğrenmek de imkansızdır. İsterseniz milyarlık çeyiz düzün yine de alacağınız sonuç sizi tatmin etmez ve araç başında deneme yaparak haftalarınızı harcayarak çoğu şeyi kendi kendinize öğrenmeniz gerekir. İşte bizim amacımız eline hiç polisaj makinası almamış;hayatında market rafları dışında wax,sealant,polish görmemiş insanlara bildiğimizi,tecrübe ile elde ettiklerimizi eğitim saati boyunca konsantre bir şekilde adeta şırınga ile enjekte etmek. Aracına defalarca uygulama yapıp bir türlü istediği sonuca ulaşamayan kişilerin eksiklerini gidermek,altyapısı olup da kendini daha da geliştirmek isteyenlere ise rötuş+zımpara ile derin çizik giderme,boya üzerinde portakal kabuğu görünümünü gidermeye yönelik riskli ve ileri seviye uygulamaları öğretmektir. Piyasada yaygın olarak kullanılan polisaj makinaları,zımparalar,wax,sealant,glaze ve ne varsa hepsini sizlere canlı canlı tanıtıp uygulama şelkillerini ve özelliklerini tanıtacağız. Yaptığım yüzlerce polisaj boya koruma uygulamalarından edindiğim tecrübelerimi sizlerle paylaşacak,atölyede kendi araçlarınızın başında sizlere bildiklerimizi sunacağız.

Eğitimlerimiz;

-Beginner,
    -Intermediate,
    -Advanced

olmak üzere 3 sınıfa ayrılacaktır. Kapsamlı eğitim planı ve sizlere anlatacaklarımızın konu başlıklarını hazır. Bunu da ilerleyen günlerde buradan sunacağım.

Önemli:

Eğitimler ilk ders tarihinden itibaren pazar günleri Detailing Garage'da verilecektir. Katılımcı sayısına ve isteğe göre seviyeleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki gruba ayıracağız. Bir seviye için her hafta maksimum kişi sayısı 9'dur. Eğitimleri ben(mc pherson) ,Mert (Mert0640-Detailing Garage sahibi) ve Berker (BerkerCelik) vereceğiz. En dolu olması durumunda bile 3 kişiye 1 eğitimci düştüğünden dersler maksimum verimle geçecektir. Yani anlatılanlardan birşeyleri kaçırma,atlama gibi şansınız yok
    Fiyatı ise makul tutmaya çalışacağız. Ancak her işte olduğu gibi bu işte de çok emek harcayacağız ve en önemlisi bilgi aktaracağız. Yılların birikimini,emeğini 1 günde sizlere kazandırmaya çalışacağız. O nedenle bu konuda anlayışlı olacağınıza eminiz

Eğitim Sınıflarımız:

-Beginner's Class:
    Aracı çizmeden yıkamak,yıkama ve kurulama teknikleri
    Boyayı matlaştıran,bozan dış etmenler ve bunları önlemenin yolları
    Boya temizliği(cleansing)-bilgilendirme,Kil(Clay Bar) nedir,nasıl kullanılır,kimyasal temizleyiciler (paint clansers)
    Boya çeşitleri,yapısı,markalara göre göre boya tipleri(Katılımcılar araçlarının boyaları hakkında bilgilendirilecek)
    Çiziğin yapısı ve derinliğine göre sınıflandırılması
    Çizik tespiti yapmak,ışığın önemi ve doğru şekilde kullanımı
    Çizik fotoğraflama teknikleri*
    Boyayı aşındırmadan çizik gideren dolgu ürünleri ve ekstra parlaklık veren glaze ürünleri
    Boya koruyucu ürünler(wax&sealants),ürünlerin birbirlerine uyumları ve uygulanma şekilleri
    Aracınızı her zaman yeni gibi göstermenin ve fotoğraflamanın* yolları
    Her aşamada birçok örnek uygulama ve katlımcıların kendi uygulamaları
    Sorular-Cevaplar
    *=Katılımcıların isteğine göre anlatılacak.

-Intermediate Class:

Not:Beginner's sınıfındaki bilgiler önceden biliniyor kabul edilecektir.
    Polisaj makinası çeşitleri,ülkemizde yaygın olarak kullanılan makinaların canlı olarak tanıtılması
    Polisaj makinası seçerken hangi unsurlara dikkat edilmesi gerektiği (Katılımcı eğer henüz polisaj makinası almamışsa isteğine ve hedeflerine ve bütçesine uygun makinayı canlı olarak deneyip görerek doğru seçim yapması hedeflenmiştir)
    Polisaj makinası ile birlikte kullanılan tablalar,pedler ve yine yaygın olarak kullanılan kaliteli ürünlerin tanıtılması
    Boya üzerindeki çiziklerin yapısı ve çiziklerin sınıflandırılması
    El ile çizik giderme teknikleri,el ile uygulamaya uygun olan-olmayan ürünleri uygulayıp karşılaştırarak doğru uygulamanın öğretilmesi,yaygın olarak yapılan yanlışların gösterilmesi
    Polisaj makinası ile çizik giderme,dökümanlar ile teorik anlatım (Uygulama yönü,devir aralığı,basınç,zenith teknigi)
    Polishler ve aşındırıcılar(compound),yaygın olarak kullanılan polish.lerin tanıtılmaları ve uygulanma şekillerinin dökümanlarla teorik anlatımı
    Çizik seviyesine göre polish seçimi,önemli kriterler,spot test ve 50:50 testin önemi
    Soru-cevap
    Ertesi Hafta...
    Bir önceki haftanın kısa tekrarı
    Finisaj işlemi ve boyanın mükemmelleştirilmesi
    Katılımcılara kendi araçları üzerinde teorik olarak anlatılanların tekrardan pratik olarak gösterilmesi,dikkat edilecek hususların anlatılması
    Katılımcıların kendi araçları üzerinde bizzat yapacakları uygulamalar,denemeler,soru-cevap (Katılımcıların ders saati içerisinde anlatılanları o anda uygulayarak pratiklik kazanmaları hedeflenmiştir.)

-Advanced Class:

Not:Intermediate sınıfındaki bilgiler önceden biliniyor kabul edilecektir.

Derin çiziklerin zımpara+polish;rötuş+zımpara+polish işlemi ile giderme işleminin teorik olarak anlatılması
    Rötuş için gerekli boyanın nerelerden nasıl temin edileceği ve boyanın hazırlanma şekli
    Rötuş işleminde kullanılan tüm araçlar(Takozlar,zımparalar ve çeşitleri-kalınlıkları,çiziğe göre kullanılan aparatlar-fırçalar)
    Boya üzerinde zımpara yapma şekli,doğru uygulama teknikleri ve dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar
    Rötuş gerektirmeyen derin çiziklerin zımpara+polish ile giderilmesi(Ayrıca çiziğin rötuş gerektirmeyen bir çizik olduğuna nasıl karar verilmesi gerektiği,ipuçları)
    Taş izlerine ve astara inmiş derin çiziklere rötuş yapma teknikleri
    Sonradan boyanmış bir panelin boyalı olduğunun göz ile tespiti,ipuçlarının anlatılması
    Mükemmel parlaklık ve ayna görünümü için "Orange Peel" yani boya üzerindeki portakal kabuğu yüzeyine benzer dalgalanmanın zımpara ile giderilmesi,boya tipine göre kullanılacak zımparanın tip,marka ve uygulama şeklinin gösterilmesi
    Soru-cevap

Katılım Ücretleri:

-Beginner's Class: 20TL
    -Intermediate Class: 40TL(2 seans)
    -Advanced Class: İleri tarihte açıklanacaktır.

Ynt: Müjde - Ankara'da DETAILING KURSLARI Başlıyor...

Ankaralılar için güzel bir haber

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Evet, Ankaralılar için süper fırsat. En azından Beginner ve Intermediate kurslarına mutlaka katılmalı bence.
      2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

umarim yilsonunda yer bulabilirim, hayirli olsun bakalim.

Yorum

tarih uygun olursa günübirlik gidip gelebilirim, güzel bir fırsat
          InsigniaTEAM

Yorum

Kapımız bu işe gönül veren kendi aracının boya bakımını kendisi yapabilir seviyeye gelmesine yardımcı olmaktır. Konu içinde de yazıldığı gibi yazılar üzerinde yani teoride kalmayıp kendi aracının üzerinde bu işi öğrenen bir kişi çok daha doğru işlere imza atıcaktır.

Şu an için ilk ders : 10 Nisan 2011...

Katılmak isteyen arkadaşlar adını "benide ... programına ekleyin" şeklinde yazarlarsa çok sevinirim.

Bir açıklama da para mevzusu için. Aldığımız ücretin kişisel gelir - ticari amaçlı - değildir. Mekan sahibi tarafından harcanan su, ve diğer malzemeler için yapılan yatırım ve giderleri karşılamak amaçlıdır. Lütfen ticari olarak algılanmasın, bu eğitimi para kazanmak adına yapmıyoruz.

Yorum

Merhaba mekan neresi acaba. Eğer bana uygun bir yerse katılmak istiyorum

Yorum

Yer Detailing Garage'da olacak.

İvedik Organize Sanayii, Eski 572. Sok.

Yorum

Tamamdır.
                  Ben ve benim bir arkadaşım katılmak istiyoruz.
                  Salih Çağlayan
                  Şemsi Altunbaş

Yorum

Berker Merhaba;

İSA KILIÇASLAN

Beni de beginner's class'a ekler misin?
                    2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: slhcglyn
                      Tamamdır.
                      Ben ve benim bir arkadaşım katılmak istiyoruz.
                      Salih Çağlayan
                      Şemsi Altunbaş
                      Hangi Seviyeye Ekleyelim ? Beginner - Intermediate ???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Destiny
                        Berker Merhaba;

İSA KILIÇASLAN

Beni de beginner's class'a ekler misin?
                        İsa abicim merhaba,

ekledim seni...

Yorum

beginner

Yorum

Tamamdır abi ;

10 Nisan Pazar Günü Sınıfı : Saat:9.30 Yer: Detailing Garage, İvedik Organize Sanayii Eski 572. Sk. No:35.
                            Beginner;

1)Salih Çağlayan
                            2)Şemsi Altunbaş
                            3)İsa Kılıçaslan

Yorum

+1 Beginner
                              2010 1.6 T Cosmo Siyah + DVD800 + Sunroof + FlexRide + OPC Body Kit

Yorum

İşleniyor...
                              X