Duyuru

Collapse
No announcement yet.

En iyi kendi kendine bakım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• En iyi kendi kendine bakım

Tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum.
    Kendiniz aracınızı hangi malzemelerle ve nasıl temizlersiniz?
    Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
    En iyi kendi kendinize yapabileceğiniz bakım ürünleri ve bakım aralıkları nelerdir?

Ynt: En iyi kendi kendine bakım

ya ben süngerle yıkadım gıcır gıcır oldu bezle de kuruladım ama 2 gün sonra çamurdan görünmüyordu(yağmur yağmıyordu).oto brandası almayı düşünüyorum siz ne dersiniz?
    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Tüm yaz boyunca aracımı kendim yıkamaya çaılıştım, gerek meguiars bakırköydeki arkadaşları seyrederek gerekse youtube üzerinden meguiar's ın eğitim videolarını seyrederek yıkama ve boya koruma uygulamaları ile ilgili epey bilgi ve tecrübe edindim. meguiar's forumlarında bakı konularda bilgi edinebilirsiniz.

Arabayı yıkarken dikkat ettiğim konular şunlardı

-Arabayı kapalı bir ortamda yıkamak önemli, açıkta yıkanacaksa öğle saatlerinden kaçınılmalı.
      -Araç ve jantlar soğumuş olursa daha makbul.
      -Araç şampuanlanmadan önce mutlak suretle tazyikli su ile durulanmalı.Aracı yıkarken 2 kova kullanılmalı, 1 tanesi temiz şampuanlı su diğeri yıkama eldiveni / sünger durulamak için. Amaç partiküllerin tekrar araç yüzeyine dönmesini minimuma indirgemek.
      -Araçı şampuanlarken mutlaka tavandan başlamak gerekli daha sonra bölge bölge aşağılara inilecek. En son tekerlek yanakları ve jantlar. LAstik ve jantlar için kullandığınız süngeri birhada arabanın boyasına sürmemek lazım tabi.
      -Özellikle yaz vakti şampuan aracın üstünde kısa sürede kuruyor, ben yıkadığım bölgeleri fazla bekletmeden durulardım.
      -Her bölge yıkanıp durulandıktan sonra kurutma olayıda en az yıkamak kadar önemli. Hızlı davranmak lazım yoksa boya üzerinde su izi kalabiliyor.
      -Farklı bölgeler için farklı kurulama bezi kullanılmalı. Cam için farklı jantlar için farklı vs...
      -Tabi Kullandığınız malzemelerin kalitesi çok önemli. Meguiar's marka ürünleri kullanmaya özen gösteriyorum.
      -MicroFiber temizleme eldiveni, kurulama bezleri ve wax temizleme bezleri çok kaliteli ve işini iyi yapıyor.
      -Yine meguiar's NXT şampuan ve Wax + jant ve lastik parlatma ürünleri çok başarılı. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Gerçı kış geliyor kendim yıkama imkanım kalmadı tabi ancak ürünler bagajınızda durabilir istediğiniz yerde kullandırabilirsiniz.

Kendim yapabileceğim bakımlar hakkında hiçbir bilgim yok. Ancak bilgiğim kadarıyla kaput açma kolunun yanındaki o bağlantı arayüzüne uyan cihazlarla diyagnoz ve bazı yazılımların değiştirilmesi söz konusu. Bazı uyarıların resetlenmesi falan gibi herhalde. 2-3 hafta önce ya TV de seyrettim yada youtube da gördüm, avrupada insanlar periyıdik bakımlarını kendileri yapıyorlarmış.Sonrada o cihazla kontrol yapıp bakım uyarılarını siliyorlar. Ve çokda ucuza getiriyorlarmış. Sonuçta yapılan şeyler belli başlı şeyler deniyor.

Oto branda olayını bende düşünmeye başladım ancak araştırmadım. Hergün takıp çıkarmak dışında bir olumsuzluğu varmı bilemiyorum onada bakacağım.
      Beyaz Insignia 1.6T Cosmo

Yorum

teşekkürler onur abi

Yorum

ben brandanın sıcağından boyası yanmış bir çok araba gördüm ama bizim boyalara aynı zararı verir mi bilmiyorum ben yinede brandaya sonuna kadar karşııym. netice azcık bi toz olsa branda arabayı çizer bence
          F30 Sport+

Yorum

bu veya benzeri bir ürün almak istiyorum nelere dikkat etmek lazım?

Yorum

Arabama sonuna kadar kendim bakarım hiç Oto Yıkamada yıkatmışlığım yoktur. Sünger ile dış kısmını iç kısmını ise parlatıcı bir mendil sayesinde gıcır gıcır edebilirim.
              Beyaz tutkudur.

Yorum

Branda kullandığım dönemde tozdan çok şikayetçiydim. Brandanın kalitesiyle ilgisi var mıdır bilemiyorum ama çok fazla yararını göremedim şahsen.

Yorum

mrb arkadaşlar benim cosmo geleli 1 hafta oldu siyah. boya koruma ve temizlik için gerekli ürünleri markasını çeşitini ve uygulanışını ayrıntılı bir şekilde yazarmısınız lütfen en en iyi markalar olsun tşkler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dedot
                    mrb arkadaşlar benim cosmo geleli 1 hafta oldu siyah. boya koruma ve temizlik için gerekli ürünleri markasını çeşitini ve uygulanışını ayrıntılı bir şekilde yazarmısınız lütfen en en iyi markalar olsun tşkler
                    aynı mesajı 10 farklı konuya yazmanıza gerek yok, zaten herkes görüyor mesajınızı
                    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dedot
                      Soru sormadan önce forumdaki ilgili bölümlere bakmakta fayda var. Mesela sizin sorunuzla ilgili, boya koruma ve temizlik hakkında yine aynı isimle açılmış bölümde yaklaşık 60 tane konu var ve bunlardan birkaç tanesi uzun soluklu konulara sahip.

Elinize bir tane ajanda alıp önemli gördüğünüz noktaları not alırsanız, hiç kimseye ihtiyaç duymadan arabanızın bakım ve temizliğini yapabilirsiniz. O derece ince anlatılmış konular var. Ayrıca benim İnsigniam olsa sanki foruma yeni üye olmuş birisi gibi forumu baştan aşağıya doğru bütün konuları ile en ince ayrıntısına kadar hatmederim inanın.
                      Dünya ve ahiret, iki kuma kadına benzer. Birisi razı olunca diğeri darılır.

Yorum

emrah bey forumu nasıl takip etmem konusunda vermiş olduğunuz tavsiyelerden ötürü tşk ama herkezin aklı kendine yeter gerek yoktu böyle bi ukalalığa bende dediğiniz şekilde baştan aşağıya inceledim belki görüşünü paylaşmamış yada kacırdığınm şeyler olabilir diye yazmıştım

Yorum

foam lance alıp süngersiz fırçasız yıkayın. ya da çift kova teknıgıyle wash mıtt denılen mıkrofıber veya kuzu postu eldıvenlerle yıkayın. cızıklerden korur arabayı. bır tanede quıck detaıler urun alın. atas markasının hydrorep urunu hem yıkama sonrası kalan ızlerı almada hemde su ıtıcılık konusundan bır numara. bır tanede fk1000p veya collınıte 476 ayarı wax alırsanız hem boya korumayı kendınız yapmıs olur hem aracı cızıklerden korumus olur hemde bakım vırusunu vucuda enjekte etmıs olursunuz lavor makıne + foam lance + proteo deterjanla ınanılmaz keyıf alarak hem daha ucuza hem daha guvenlı hem daha cızıksız bır yıkama seruvenı gecırıyorum arabamla beraber mayıs ayından berı.
                          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

İşleniyor...
                          X