Yanliz yigidi oldur hakkini yemiyim iki sene once murat bana polisaj hakkinda baya busi ogretmisti,aracimi iki kez yapmisligi vardir biraz oyle over kendini ama isciligi iyidr gram cizik birakmaz tabi yillardir arabalarimi goturmuyorum kimseye daha benden baska arabami yikayan bile olmadi olmazda artik guvenemiyorum kimseyeki pasta cila flan skodadaki irfan abi haric yine kimseye emanet etmem.vernigimi emanet edecegim 3 insan. İrfan abi,thollga, mertk
InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
Motor un 2 bölgesini kapasan yeter..
Motor temizliğinide kendin yapsan daha zevkli ve daha hoş olur..
Ama ellere dikkat.Eldiven kullanmak gerek ben ellerimi çizmiştim hep.
zaten o arkadaşın değil ,çalışanmış.Kendini baya bi övdü.Bakalım bizim arabadan sonra fikirlerimi yazarım.
İnsanın kendini övmesi kadar da illet olduğum birşey yoktur. Detailing konusunda bilgili olan Ömür ve Gökhan abi gibi değerli kişiler o kişiyi övmüyorsa bence çok birşey bekleme
ben tanımam bilmem bazı sonaxcıları bilirim onlarada güzel güzide küfürler edebilirim işin ehli olan adama bir iki soru sorunca anlaşılır zaten. Megaloman insanları bende sevmem yapıma ters. Birde birine iyi dersin o kişiyi çekemeyip kötüleyen tiplerde yok degıl adamı bıraksan Paul Dalton kim ya benım yanımda dıyecek ben bakırkoy meguıarsta yaptırmıstım hafıf cızık aldırma ıslemını ordakı arkadasla muhabbet ettıkten sonra guvenım geldı yaptırmstım işini hakkıyla yapmıstı. Peşin hüküm vermek yerine gidip test etmek iyidir boru degıl 250 500 arası para verılıyor. Ki hakkının en az 10 katı bu para. Hakkını veren yere gıtmek lazım
Ben esir aldım dükkanı sabahtan akşama kadar laptopuda götürdüm bır bır bır başında durdum 10 lira verdim yürüdüm Meguıars bayılerını herkes ayrı bır yeri övüyor. Misal ben belkı 10 kere bahcelıevlere gıttım ramazan ayında full kapalıydı sabah kapalı aksam kapalı daralmıstım artık. Bende oranın hakkında ıyı seyler okumustum cunku.
Ama kimse kendi arabasını kendisi kadar yıkayamaz , parlatamaz. Çünkü kimse aynaya havan tutmazsan ordan ınen suyun sag sol kapıdan asagı ınıp toz yapacagını bılmez En uyuz oldugum yer opellerde aynadan akan su
Ozgur bahcelievleri ilk actiginda cok populerdi herkez ordaydi ozgur dukkanda durmamaya baslayinca sonra noldu bilmiyorum ben biraktim orayi 1 sene flan oluyor
Bahçelievler konusuna gelince...
Acemiliğme denk geldi herhalde...Arabayı yeni almanın verdiği heyecanla bi koşu gitmiştim.
1 hafta öncede Florya Meguiars a gittim 2 hafta sonraya randevu verdiler.Ama Florya kurumsallaşmış resmen.İçerde fiyatı en düşük araba benimki idi.
Bahçelievlerdki arkadaş 45 dk da boya koruma yaptı hem arabaya hem bana.Yeni arabanın koruması kolaydır dediğim için o zamanlar normaldir dedim herhalde.Ama kil geçmeden makinayı vurunca biraz kötü oldum.
Arabayı teslim ettiğinde farlar ile kaput arasında bi arabaya yetecek kadar wax kalıntıları vardı.
Ne oldu...Bidaha gitmedim...Ama tüm müşterilerinemi böyle davranıyor yoksa tanıdıklarına farklımı bilmem...Bu saatten sonra da ilgilensede bişi değişmez.
Ben gördüklerimi paylaşırım ama..2010 Haziran da gitmiştim.Şimdi kim var bilmiyorum.
Yorumlar için herkese tşk. ettim.Şimdilik kendim yapma taraftarı değilim.Bir yığın malzeme alıcan uğraşcam falan pek havamda yok yane.ama anladığım kadarı ile herkes kendimin yapması taraftarı.
Netice bir deneyelim arkadaşı hem yenide açılmış belki benim gibi tembellik eden arkadaşlara bir fikir olur diyorum.
Birde aracın başında baya duracam ewe yakın olduğu için.Gidip gelmelerimde olur.Diyorumki;şimdi yapılacak işlemleri sırası ile yazarsanız yada şu şekilde başlayıp şu şekilde dewam etmeli gibi bende en azından takip edip burda sizlerle paylaşırım.Böylece işin ehli olup olmadığı ortaya çıkar.
Yapılacak işlemleri sırasıyla bekliyorum arkadaşlar.
Yıkama > kil uygulaması > Polisaj işlemi > Hare giderme işlemi > Tekrar yıkama> wax ıle koruma altına alma. Bu şekiilde olur bir uygulama. Aracınızda cok cızık yoksa hafıf orta asındırıcılar kullanabılır. M83 üstü M82 yapabılır. Fazla cızık yoksa m105 kullandırtmayın arabada en asındırıcı urundur kendısı. Aracı aldıgınızda güneş altında kontrol edın ara ara parlamalar ınce cızıkler varsa tekrar yapmasını soyleyın.
Bugün meguiars firmasını aradım.Buranın bayileri olmadığını çalışan arkadaşı kendilerinin eğittiğini ama olacak bir şey karşısında sorumluluk almayacaklarını söyledi.Demekki bu işi askıya alacağım bir süre daha yada servis i tercih edecem.
Yorum