Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yok mu WAX isteyen WAXçı geldi hanım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yok mu WAX isteyen WAXçı geldi hanım

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
    şimdi benim arac için ne gerekli, önce bi pasta, ardındanda wax anladıgım kadarıyla, pasta için bahar aylarını beklıyorum aslında, kısı atlatıp yaptırmak daha saglıklı olur dıye dusunuyorum, pekı wax olarak hangı ürün yani kodları fılan var sanırım....
    Genelde Baharda pasta yaptırıp başlamak daha iyi. Kışın kar yağmazsa pek sorun olmaz ama karla birlikte tuz, çamur derken çabuk çiziliyor. O yüzden Nisan gibi pasta yaptırman iyi olur. Ama waxı her zaman uygulayabilirsin. Yeterki araç iyice yıkanmış, temiz ve hava kuru olsun.
    Wax konusunda çeşitler mevcut. Colli 845 beyaz, açık renkli araçlar için iyi. Bunun yanında FK 1000T var.
    Bu sealent (wax değil, kimyasal bir ürün) her türlü renkte kullanabilirisniz. Tabii daha başka seçeneklerde var. 210 ukl bile küçücük wax var. İçindeki Carnubau oranı %50. O yüzden çok pahalı.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
      Orjinal yazı sahibi: Yaşar
      Gökhan abi simdi her sey iyi güzel siparisi vercezde bu konuda bilgisi olmayan ve sizle bulusamayanlar icin bilgi vercekmisin nasıl yapılır , nelere dikkat edilmelidir ws.
      Çok kolay. Kolay olmasa zaten önermezdim.
      Buluşmaya gelemeyenler için teknik bilgi notu yazarım. Buluşmada video klip çeker gönderirim.
      Zaten tek önemli nokta wax atarken çok ince atmak. Padi dairesel hareketlerle araca yedirmek
      ve MF bez ile silmek. Hepsi o kadar.
      Cok tesekkür ederim abi

Yorum

Bu çizikler ne yapsanız oluşur. Wax ile azaltabilir veya süreyi geciktirebilirsiniz.
        Bu çizikleri gidermek için elle uygulanabilecek bir kaç ürün var ama tavsiye etmem.
        Randıman alamazsınız veya çok uğraştırır.
        Tek yol polisaj makinası ile Menzerna, Meguiars, 3m gibi firmaların pastalarını kullanarak polisaj yapmak.
        Fakat bunu sizin yapmanız imkansız. Ancak Meguiars veya benzeri iyi detailing firmalarına giderek yaptırabilirsiniz.
        Sonrasını wax ile bir süre idaere edersiniz. Ancak sonra yine olacaktır. bu durum bir döngü.
        Bende polisaj makinaları ve pastalar var. Ancak yer bulamadığımızdan yapmıyoruz. İlerleyen zamanarda buluşup 1 arkadaşımızın arabasına hafta 1 yapıcaz. Böylede yapabilirsiniz. Sanırım Baharda başlarız.

[/quote]

bizim ewin altında kapalı garaj var.elektrik,su herşey mewcut.h.sonları bomboş oluyor.aynı anda 5-6 insignia sıgar.beklerim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaMiL_N
          bizim ewin altında kapalı garaj var.elektrik,su herşey mewcut.h.sonları bomboş oluyor.aynı anda 5-6 insignia sıgar.beklerim...
          güzel teklif obaa ben burda yıkamacılarla anlaşmaya çalışacağım ihihi
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaMiL_N

Bu çizikler ne yapsanız oluşur. Wax ile azaltabilir veya süreyi geciktirebilirsiniz.
            Bu çizikleri gidermek için elle uygulanabilecek bir kaç ürün var ama tavsiye etmem.
            Randıman alamazsınız veya çok uğraştırır.
            Tek yol polisaj makinası ile Menzerna, Meguiars, 3m gibi firmaların pastalarını kullanarak polisaj yapmak.
            Fakat bunu sizin yapmanız imkansız. Ancak Meguiars veya benzeri iyi detailing firmalarına giderek yaptırabilirsiniz.
            Sonrasını wax ile bir süre idaere edersiniz. Ancak sonra yine olacaktır. bu durum bir döngü.
            Bende polisaj makinaları ve pastalar var. Ancak yer bulamadığımızdan yapmıyoruz. İlerleyen zamanarda buluşup 1 arkadaşımızın arabasına hafta 1 yapıcaz. Böylede yapabilirsiniz. Sanırım Baharda başlarız.
            [/quote]

Süper walla. Teklifiniz için teşekkürler. Wax lar gelince baskına geliriz. plish

Yorum

Bugün arabayı yıkatıp. Uygulama yaptım.

1- Waxlı Şampuan ile yıkama Stjärnagloss Körsbär Wash and Wax
              2- Kurulamadan sonra kille yüzeti temizledim.Griot's Garage Paint Cleaning Clay
              3- Wax yaptım. Collinite Marque D'Elegance (No. 915)
              4- Jantları temizledim.
              5- Lastikleri parlattım.

Kabaca 1.5-2 saatimi aldı.
              Buyrun fotoğraflara;
              Fotoğraflar Cep telefonu ile çekilmiştir.

Boncuk testi wsh

Yorum

süper valla ) canım çekti) ellerine sağlık..
                Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                  süper valla ) canım çekti) ellerine sağlık..
                  Teşekkürler. Bir gün beraber yaparız inşallah.
                  SaMiL_N nickname li arkadaşımızın güzel bir garajı varmış.
                  3-5 kişilik gruplar halinde toplanıp, wax ve polisaj yaparız. plish

Yorum

Gökhan habersiz wax yapmış sın yakışır

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

abi kelebek camındaki meguiars stickerından temin etme imkanımız varmı? ihihi
                      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                        Gökhan habersiz wax yapmış sın yakışır
                        Kaçak wax yaptım abi. Her cumartesi veya Pazar aynı yerde beklerim. oleyy

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                          abi kelebek camındaki meguiars stickerından temin etme imkanımız varmı? ihihi
                          Çağrıcım 1.5 sene önce Meguiars da uygulama yaptırmıştım. Onlar yapıştırdı.
                          İngiliz sitelerinden ürün alınca vermiyorlar..

Yorum

elinize sağlık, araba yansımasından KAVUKLAR PO olduğu bile anlaşılıyor ayna gibi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: D B K
                              elinize sağlık, araba yansımasından KAVUKLAR PO olduğu bile anlaşılıyor ayna gibi
                              Teşekkür ederim Tuğber. Sanırım sen B.evler civarında oturuyorsun. Ben her haftasonu Ataköyden KAVUKLAR PO
                              gelip uygulama yapıyorum. Her cumartesi 12-14 civarı. Beklerim beraber wax yaparız. Menzerna bulabildin mi?
                              Bu arada;

1 x NXT Generation® All Metal Polish (Metal Parlatıcı) 142gr.--------------21,00TL (Çok gerekli bir ürün değil, daha çok krom yüzey
                              ler için gerekli oluyor. Amerikalılar krom jant meraklısı olduğu için çok kullanılıyor)
                              1 x Ultimate Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici ve Koruyucu ----------28,00TL (Bu ürün güzel ama araç kirliyken kullanırsan çizklerin artar. En fazla arabayı yıkadığın günü ertesinden kullan)
                              1 x Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi 40 x 60 cm. ------------------ 12,00TL ( Herkesde mutlaka olması gereken bir ürün, tabii water magnet daha iyi bir ürün )

Sanırım waxın var. Yoksa sana tavisyem
                              1) NXT Sıvı wax
                              2) Quick wax olurdu.
                              3) Kil de gerekli tabi.

Yorum

Bu arada arkadaşlar Meguiars Türkiye sonunda insafa geldi ve fiyatlarında çok radikal indirimlere gitti.
                                http://www.meguiars.com.tr/ sitesinden pek çok ürünü nerdeyse Amerika,ingiltere fiyatlarına yakın
                                sipariş verebiliyorsunuz. Olay 01.01.2011 itibariyle başladığı için daha yeni. Ama sanırım artık Meguiarsın
                                Türkiyede perakende satışı artacak. Online dışında Marketlerde de bu fiyatlara ürünler satılsa süper olur.

Yorum

İşleniyor...
                                X