Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Spor Fren diski montajı.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Spor Fren diski montajı.

İnsignia Facelif Zimmerman Spor Fren Diski montaj.

Orginal 16 Inc Ön:Jod 60 296 mm
    Orjinal 17 Inc Ön : Jod 61 321 mm
    Orjinal 18 inc Ön:Jod 62 337mm
    Orjinal 19 inc ve yukarısı Ön : Jod 64 355 mm

Arkalar icin 17 18 19 20 21 standart 315mm
    Arkalarda Tek Farkli olan 16 inc jod 60 292 mm
    Frenler makyajli makyajsiz kasade hep aynidir sadece fabrikadan cikan orjinal jant ölcüsüne göre yukaridaki gibi kodlanmistir .Fabrikadan orjinal 18 inc olarak cikan araca yine fabrikadan orjinal 17 inc olarak cikan fren sistemi olmaz.Yani hepsi icin gecerli siz sonradan 20 inc de taksaniz 17 inc de taksaniz arabanizin orjinalinde fabrikadan cikan lastik ebatina göre olan kod numarasiyla fren setinizi almalisiniz . Bu konu bence cok önemli çünkü parcacilar bilgisayara bakinca 3 4 cesit fren görüyor ve emin olamiyorlar. Umarim faydali bilgi verebilmisimdir.
    Son düzenleme: kemal6190; 27.02.2017, 01:46.

Yine faydalı konu,
    diskleri neden değiştirdiniz kemal hocam, titreme vs mi vardı ?
    Fikrin kadar varsın!

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler.. bi ara bende araştırmıştım.. bilmeyenler için faydalı olacaktır.

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Kemal bey siz, 321 mi yoksa 337 mi taktiniz, benim arabanin orjinal jantlari 18" olarak geldi sanirim üzerinde önlerde 321 var bir ara ölcmüstüm 337 taksam sorun olmaz sanirim..komple ön arka zimmerman sport 351 euroya buldum, daha önce benim Astraya büyük ümilerle ATE almistim ceramic balatalarla beraber ilk baslarda güzeldi, sonrasinda karardi ve ön taraflar frene basinca titremeye basladi cok kötü oldu yazlik lastiklere gecerken önleri degistirecegim kismetse, bu sefer Zimmermann takacagim umarim basarilidir.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bülent Yüksel View Post
          Kemal bey siz, 321 mi yoksa 337 mi taktiniz, benim arabanin orjinal jantlari 18" olarak geldi sanirim üzerinde önlerde 321 var bir ara ölcmüstüm 337 taksam sorun olmaz sanirim..komple ön arka zimmerman sport 351 euroya buldum, daha önce benim Astraya büyük ümilerle ATE almistim ceramic balatalarla beraber ilk baslarda güzeldi, sonrasinda karardi ve ön taraflar frene basinca titremeye basladi cok kötü oldu yazlik lastiklere gecerken önleri degistirecegim kismetse, bu sefer Zimmermann takacagim umarim basarilidir.
          Merhaba arabanin üzerine satin aldiginiz kisi sonradan 18 inc takmis olabilir . Mesela benim 17 diydi ben sonradan 18 taktim ama fren diski alirken 17 inc e göre aldim jod 61 321 mm . Üzerinde cikanin aynisini takmanizi tavsiye ederim 321 mm 337 den daha ucuzdur . Ben Ate alacktim ama cok pahaliydi . Isteyen olursa aldigim ürünlerin linklerini paylasirim burada iyi günler :-)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44 View Post
            Bilgilendirme için teşekkürler.. bi ara bende araştırmıştım.. bilmeyenler için faydalı olacaktır.
            Tesekkür ederim saolum :-)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mr.big View Post
              Yine faydalı konu,
              diskleri neden değiştirdiniz kemal hocam, titreme vs mi vardı ?
              Merhaba Tesekkür ederim. Araba 93 binde fabrikadan buyana sadece balatalar degisti . Ön diskler bitikti arkalar iyiydi ama ben takim olsun dedim hem spor fren göze hos geliyor henüz boyamadim 1 2 haftayada kirmiziya boyayip fotograflarini atarim :-)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kemal6190 View Post

Merhaba arabanin üzerine satin aldiginiz kisi sonradan 18 inc takmis olabilir . Mesela benim 17 diydi ben sonradan 18 taktim ama fren diski alirken 17 inc e göre aldim jod 61 321 mm . Üzerinde cikanin aynisini takmanizi tavsiye ederim 321 mm 337 den daha ucuzdur . Ben Ate alacktim ama cok pahaliydi . Isteyen olursa aldigim ürünlerin linklerini paylasirim burada iyi günler :-)
                Merhaba benim arabanın ruhsatta 16" yazıyor fakat üzerinde orjinal 18" jant var.Ben arabayı leasing bank tan 2 yaşında aldım yani arabayı kullananlar firma arabası olarak kullanmışlar eski ruhsatta gördüm ve arabayı iade edecekleri için herhangi bir değişiklik yaptıklarını sanmıyorum çünkü firma neden 18" jant ve diskleri büyükleri ile değişip masraf etsin zaten sadece 2 sene kullanıp iade edip bir üst modelini alıyorlar. Bende kışlık olarak 17" orjinal jantını alıp kış lastiklerini taktım.Kışlıklara geçerken öylesine bir ölçmüştüm 321mm gördüm fakat bu sefer yaz lastiklerini takarken ön ve arka diskleri tam olarak ölçüp emin olurum ona göre değiştiririm.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Merhaba benim arabanın ruhsatta 16" yazıyor fakat üzerinde orjinal 18" jant var.Ben arabayı leasing bank tan 2 yaşında aldım yani arabayı kullananlar firma arabası olarak kullanmışlar eski ruhsatta gördüm ve arabayı iade edecekleri için herhangi bir değişiklik yaptıklarını sanmıyorum çünkü firma neden 18" jant ve diskleri büyükleri ile değişip masraf etsin zaten sadece 2 sene kullanıp iade edip bir üst modelini alıyorlar. Bende kışlık olarak 17" orjinal jantını alıp kış lastiklerini taktım.Kışlıklara geçerken öylesine bir ölçmüştüm 321mm gördüm fakat bu sefer yaz lastiklerini takarken ön ve arka diskleri tam olarak ölçüp emin olurum ona göre değiştiririm.
                  Merhaba 321 mm ölçtüyseniz ozaman jod 61 dir . Arkalar standart 315 mm 16 jant haric . Arkalar icin sunu belirteyim orjinal 315 mm taktim ama balatanin baski yaptigi alan diski komple cevrelemiyor. Yani atiyorum disk 40 mm ise balatanin sürtüldügü alan 30 mm . Diskler yeni olunca frende silinen boya ile silenmeyen alt kisimdaki boya bana ilginc geldi ama normal..Anlamadigim balata madem komple diske sürtülmüycek neden 315 mm .
                  Son düzenleme: kemal6190; 28.02.2017, 07:46.

Yorum

Kemal bey , Disklerden memnunmusunuz, ötme varmi performans acisindan nasil, benim arka balatalar bitmis artik ötmeye basladi alarm veriyor baktim disklerde bitmis iyice, önlerin balatalar iyi fakat diskler gitmis 82.000 km de arabanin hic diskler degismemis eminim arka balatalarda degismemistir sadece ön balatalar degismis 60.000km de o kadar ben arabayi 64.000 de almistim, servis notlarinda gördüm. Yazlik lastiklere haftaya gecis yapacagim bu arada ön arka disk ve balatalari komple degiseyim diyorum zimmermann buldum cok uygun fiyata takim fakat performans versiyon degil normal olani, performans olan bayagi pahali geldi.

Yorum

Ben spor fren disk ve balata kullandım buna rağmen orijinal ekipmani tercih ettim 1 ay önce tüm disk ve balataları değiştirdim gayet memnunum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kemal bey , Disklerden memnunmusunuz, ötme varmi performans acisindan nasil, benim arka balatalar bitmis artik ötmeye basladi alarm veriyor baktim disklerde bitmis iyice, önlerin balatalar iyi fakat diskler gitmis 82.000 km de arabanin hic diskler degismemis eminim arka balatalarda degismemistir sadece ön balatalar degismis 60.000km de o kadar ben arabayi 64.000 de almistim, servis notlarinda gördüm. Yazlik lastiklere haftaya gecis yapacagim bu arada ön arka disk ve balatalari komple degiseyim diyorum zimmermann buldum cok uygun fiyata takim fakat performans versiyon degil normal olani, performans olan bayagi pahali geldi.
                        Merhaba ben ebayaden cok bilindik ve saglam bir saticidan aldim kesinlikle orjinal. Bilmiyorum Türkiye de durum nasil orjinal zimmerman ise sikinti olmaz. Ben ön arka spor fren seti aldim ama arka icin normal fren de tercih etseniz olur. Benim aldigim ürünün linkini buraya koyayim dilerseniz fiyatinada bakarsiniz . Performans olarak bence eskiye nazaran baya fark var zimba gibi, bana öyle geldigini sanmiyorum eski fren disklerinde belki sikinti olabilir ama eskilerde fren diskleri asiri eski degildi. Arkalar normaldi ön fren diskleri biraz eskimisti balatalar ön arka yeni gibiydi . Onlarla kiyasladigimda performans bence süper.

Arkalar:Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/381285926864

Önler:Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/361409643665

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
                          Ben spor fren disk ve balata kullandım buna rağmen orijinal ekipmani tercih ettim 1 ay önce tüm disk ve balataları değiştirdim gayet memnunum
                          Merhaba ben yukaridada paylastim linkini arkadasa görünüs olarakda performans olarak cok memnunum fiyat olarak zaten gm nin orjinal freninden ucuz ebayda . Zimmerman Coat Z modeli youtuben bakabilirsiniz her marka araca takiyorlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kemal6190 View Post

Merhaba ben ebayaden cok bilindik ve saglam bir saticidan aldim kesinlikle orjinal. Bilmiyorum Türkiye de durum nasil orjinal zimmerman ise sikinti olmaz. Ben ön arka spor fren seti aldim ama arka icin normal fren de tercih etseniz olur. Benim aldigim ürünün linkini buraya koyayim dilerseniz fiyatinada bakarsiniz . Performans olarak bence eskiye nazaran baya fark var zimba gibi, bana öyle geldigini sanmiyorum eski fren disklerinde belki sikinti olabilir ama eskilerde fren diskleri asiri eski degildi. Arkalar normaldi ön fren diskleri biraz eskimisti balatalar ön arka yeni gibiydi . Onlarla kiyasladigimda performans bence süper.

Arkalar:Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/381285926864

Önler:Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/361409643665
                            Merhaba,ufak bir degerlendirme yapip ya normal yada sport alacagim malum ekonomik durum tanesinin montajina 30 Euro istiyorlar, sanirim kendim yapacagim buarada kendin tamir et diye atölyeler var bütün A-Z ye tamir alet edevatlarini da veriyorlar,motor bile indirebilirsiniz,saati 10 Euro. Sanirim 3 saatte 4 diski kendim degistiririm 30 Euroya bitiririm..

Burada normal disk fiyatlari

Yorum

Benim Kullandığım Disk ve balata

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X